لحظات کاشت و برداشت برنج درمازندران+فیلم اقتصاد برتر - مجله خبری کشاورزی

لحظات کاشت و برداشت برنج درمازندران+فیلم اقتصاد برتر

در اواخر فروردین ماه کشاورزان بذری را انتخاب می کنند که پر محصول بوده و در برابر آفات مقاومت داشته باشد (اکثر اوقات همان بذر به دست آمده از سال گذشته شان). این بذرها همان برنج های سبوس دار هستند که با نام شلتوک شناخته می شوند. بهره‌مندی شالی‌کاران گیلانی از ثمره تلاش خود در گرو برنامه‌ریزی و مدیریت مطلوب متولیان امر در عرصه تولید و تنظیم بازار این محصول است، معضلی که سال‌ها درباره آن گفته شده اما فریادرسی نیست. در این میان آن چه که بیشتر از هر چیزی ممکن است که به برداشت برنج کشت دوم ضربه بزند، باران های سیل آسای پاییزی است. این باران ها ، برنج کشت دوم را می خوابانند و سبب می شوند که هم برنج خراب بشود و هم این که هزینه برداشت برنج افزایش بیابد. با توجه به این نکته ها باید گفت با وجود افزایش کمباین ها ، در برخی مناطق از شمال ، کشاورزان به برداشت با کمباین تمایلی ندارند و ترجیح می دهند که برنج خود را به صورت دستی برداشت نمایند.

عمل جدا سازی برنج های شکسته از سالم توسط الک های لرزان و نوسانی انجام می شود. الک های مورد استفاده در کارخانه های شالیکوبی شمال کشور از بازده ای پایین برخوردار می باشد. بطوری از دریچه خروجی برنج سالم، برنج های شکسته هم مشاهده می شود.

پذیره نویسی صندوق تضمین اصل سرمایه کاریزما

از اواسط فروردین شروع به آماده کردن زمین های کشاورزی خود برای کاشت برنج میکنند . این کار علاوه بر کمک به تغذیه بهتر گیاه، باعث سفت شدن زمین می شود و به این ترتیب ریشه گیاه به عمق زیاد خاک نفوذ نکرده و کندن آن جهت انتقال به زمین اصلی راحت‌تر خواهد شد. از مخازن پلی اتیلن برای ذخیره سازی مایعات از قبیل آب، نفت، گازوئیل و کود دهی در مزارع برنج استفاده می شود.

برخی کشاورزان بر این باورند که بعد از آخرین سم پاشی تا برداشت برنج زمان بیشتری می برد در نتیجه بسیاری از سموم از ساقه های برنج خارج شده اند و سمیتی برای مصرف کننده ایجاد نمی کند. از نظر پخت بسیار محبوب است زیرا بعد از پخت بیشترین افزایش حجم(ری) را در بین برنج های ایرانی دارد. تا اکنون هیچگونه قوانین مکتوب شده و استانداردی در رابطه با اصول پرورش برنج کشت دوم از سوی ارگان های مسئول منتشر نشده است. بنابراین بسیاری از کشاورزان آشنایی با استانداردهای کشت این نوع برنج ندارند و این امر موجب نگرانی جوامع علمی در رابطه با سمیت برنج کشت دوم می شود. آب مورد نیاز کشت دوم را معمولا از آب های زیرزمینی و یا پمپ های دیزلی تامین می کنند در حالیکه در کشت آب های سطحی و یا بارش باران برای آبیاری زمین های کشاورزی کافی است. مراحل کاشت، داشت و برداشت برنج تا این مرحله به پایان رسیده است.

تنور های دست ساز در سمنداق

هوشنگی با اشاره به پذیرش ۵ میلیون مرسوله پستی طی ۶ ماهه نخست سال… مدیرکل بنیاد مسکن گیلان، از پیش بینی بازنگری طرح هادی در ۲۵۰ روستای استان… لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری agriculture-na نمایید. لطفا جهت بوجود نیامدن مسائل حقوقی از نوشتن نام مسئولین و شخصیت ها تحت هر شرایطی خودداری نمائید. نام،ایمیل و وب سایت خود را برای بار دیگر که اظهار نظر می کنم در این مرورگر ذخیره کنید.

تأثیر فرآیند برداشت برنج بر کیفیت محصول نهایی

خاکبرداری یا خاک ورزی، این امکان را فراهم می کند تا بذر برنج در عمق مناسبی کاشته شود و وضعیت علف های هرز نیز کنترل شود. در سال های نه چندان دور از حیواناتی مانند گاو یا بوفالو برای شخم و آماده سازی زمین استفاده می شد اما امروزه از ماشین آلاتی مانند تراکتور بهره گرفته می شود. در محیط های دیم که ممکن است مقادیر مطلوب آب برای تولید برنج در دسترس نباشد، مجموعه ای از گزینه ها برای کمک به کشاورزان برای مقابله با درجات و اشکال مختلف کمبود آب در دسترس است.