مبارزه با آفت «کرم برگ خوار پاییزی» در استانداری های جنوبی

مبارزه با آفت «کرم برگ خوار پاییزی» در استانداری های جنوبی

سعید معینوی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی مجله خبری کشاورزی نسبت به شیوع این آفت نوظهور خارجی به کشاورزان تمام استان های کشور هشدار داد و افزود: هم اکنون آفت برگ خوار پاییزی در استان های سیستان، بلوچستان و هرمزگان وجود دارد. کرمان، کرمان جنوبی، فارس و خوزستان و بوشهر گزارش شده است که با توجه به میزان آلودگی در استان های مذکور، عملیات رزمی در حال انجام است.

به گفته وی، هم اکنون بازدیدهای روزانه از مزارع کشاورزی توسط کارشناسان این سازمان در حال انجام است.

مدیرکل مبارزه با آفات همگانی و عمومی سازمان حفظ نباتات کشور با تایید اینکه مقابله با این آفت مستلزم اعتبارات مناسب است، گفت: امسال با توجه به سرعت عملیات کنترل در فرمانداری های جنوبی هیچ آسیبی به مزارع وارد نشده است. دور

وی با بیان اینکه آفت کرمی که برگ های پاییزی را می خورد اکنون کنترل شده و جای نگرانی نیست، خاطرنشان کرد: این آفت برای اولین بار مهرماه سال گذشته در برخی مناطق استان کرمان و تعدادی دیگر از استان های جنوبی شناسایی و پیگیری شد. . مزارع ذرت در سال گذشته به دلیل اورژانسی بودن آن، قبل از انجام مراحل شناسایی آسیب جدی دید.

معین افزود: پس از طی مراحل شناسایی این آفت که یکی از آفات قرنطینه ای خارجی محسوب می شود. روند مبارزه آغاز شده است.

وی با اشاره به اینکه هجوم این آفت با فصل سرما آغاز می شود، گفت: برای جلوگیری از ورود این آفت به مزارع باید اقداماتی از جمله آموزش کشاورزان و کارشناسان، نظارت مستمر بر مزارع و جلوگیری از ورود آفت انجام شود. محموله های مشکوک کشاورزی به مناطق مختلف استانداری ها الزامی است.

مدیرکل و کنترل عمومی سازمان حفظ نباتات کشور معتقد است آفت کرم برگ خوار پاییزی به دلیل واردات در ابتدا جزو آفت سنگ محسوب می شد اما اکنون باید از این فهرست حذف و جابه جا شود. به لیست آفات رایج و رایج.

به گفته این آژانس، موطن کرم برگ خوار پاییزی آمریکای لاتین و آمریکای جنوبی است و طی دو یا سه سال گذشته بیش از 150 کشور را آلوده کرده است که کل قاره آفریقا و بخشی از اروپا را در بر گرفته است.

طبق آمار، بیش از 300 گونه از گیاهان کشاورزی میزبان آفت برگ خوار پاییزی هستند که می تواند 80 محصول مهم اقتصادی از جمله ذرت، سورگوم، ارزن، سیب زمینی، گوجه فرنگی، سویا، سیر، بادام زمینی و پنبه، یونجه را تحت تاثیر قرار دهد. لوبیا، موز، نیشکر و چغندر قند حمله کنید

کرم برگ خوار پاییزی قدرت تولید مثل و تخریب بالایی دارد سرعت پرواز این آفت به 100 کیلومتر در روز می رسد و می تواند روزانه دو هزار تخم بگذارد.

گفته می شود مزارع کشورهای ترکیه، عراق، پاکستان، اردن، عمان، امارات، قطر، افغانستان و همچنین مصر، هند و چین به این آفت آلوده هستند.

https://www.irna.ir/news/85631316/%DA%A9%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%84-%D8%A2%D9%81%D8%AA-%DA%A9%D8%B1%D9%85-%D8%A8%D8%B1%DA%AF-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B1-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D8%B2%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D9%86%D9%88%D8%A8%DB%8C