متکی: تحریم های اعمال شده بر تجهیزات پاکسازی مین باید فورا لغو شود

متکی: تحریم های اعمال شده بر تجهیزات پاکسازی مین باید فورا لغو شود

رئیس هیئت پارلمانی ایران در اتحادیه بین المجالس گفت: تحریم‌های اعمال‌شده برای انتقال تکنیک‌ها و تجهیزات پاکسازی مین غیرعادلانه و غیرقابل قبول است و باید سریعاً کشورهای آسیب‌دیده از مین برداشته شوند عملیات پاکسازی سریع و مؤثر مین ها باید تسهیل شود.

به گزارش ایسنا، منوچهر متکی در نشست کمیته بین المللی ارتقای حقوق بشر اتحادیه بین المجالس اظهار کرد: هر ساله مین های ضدنفر به جا مانده از جنگ و درگیری ها قربانیان بسیاری در نقاط مختلف جهان می شود. این مین ها و بقایای مواد منفجره جنگ، امنیت و توسعه پایدار را در برخی کشورها با چالش مواجه کرده است، بنابراین برای کاهش خطرات مرتبط با آنها، حفاظت از جان انسان ها و ایجاد شرایط ایمن برای فعالیت های اقتصادی و اجتماعی، طرحی جامع در حال تدوین است. ضروری است که علاوه بر تمرکز بر مین زدایی به عنوان برنامه اصلی باید تلاش هایی مانند ظرفیت سازی، آموزش و افزایش آگاهی را نیز در بر گیرد.

وی افزود: در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران همواره از همه کشورهایی که در این شرایط قرار دارند خواسته است تا کمک های مالی، فنی و انسانی لازم را برای عملیات پاکسازی مین و توانبخشی اجتماعی و اقتصادی آسیب دیدگان ارائه کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به دوران جنگ تحمیلی 8 سال پیش گفت: در نتیجه تجاوزات رژیم صدام حسین به خاک ایران، جمهوری اسلامی ایران یکی از قربانیان این معضل بشردوستانه شده است و برای غلبه بر آن در تلاش است. مشکل بشردوستانه این مشکل سالهاست که وجود دارد. 5 استان ایران بر اثر مین های زمینی و بقایای مواد منفجره جنگ به شدت آسیب دیدند و مانعی جدی برای بازسازی آن استان ها شد. این وضعیت توسعه اجتماعی و اقتصادی شهرها و روستاهای آسیب دیده را مختل می کند، بازگشت امن آوارگان داخلی را به تأخیر می اندازد و باعث مرگ یا مجروح شدن بسیاری از شهروندان ما می شود.

متکی افزود: ایران از تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی آمریکا رنج می‌برد که مانع دستیابی ما به تجهیزات و فناوری‌های لازم شده و ما را از دریافت کمک‌های بین‌المللی بازمی‌دارد. در این مورد، ایران با اتکا به نیروی انسانی با انگیزه خود و با استفاده از تجهیزات تولید داخل و روش های نوین مین زدایی، عملیات مین روبی گسترده انجام داد و تجربیات زیادی کسب کرد.

وی افزود: برای اجرای به موقع و موثر این گونه برنامه ها به نیروی انسانی ماهر، تجهیزات پیشرفته و منابع مالی کافی نیاز است. متأسفانه بسیاری از کشورهایی که با چالش مین های زمینی و بقایای مواد منفجره جنگ مواجه هستند فاقد این ظرفیت هستند. در این زمینه ایجاد یک صندوق مالی مشترک برای رفع نیازهای کشورهایی که ظرفیت لازم برای تامین تجهیزات فنی را ندارند و همچنین توانبخشی اجتماعی و اقتصادی قربانیان مین‌های ضدنفر ضروری است. کمک های لازم را ارائه کند.

رئیس هیئت پارلمانی ایران در اتحادیه بین المجالس خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز موضوع رفع و رفع تهدیدات ناشی از مین، مواد منفجره و مهمات مرگبار نه تنها به عنوان یک معضل ملی، بلکه یک معضل جهانی شناخته شده است. نگرانی سازمان ها و نهادهای بین المللی مانند سازمان ملل متحد و بخش خدمات مین آن و همچنین کمیته بین المللی صلیب سرخ. نقش محوری این دو سازمان و سایر سازمان های غیردولتی مین زدایی در افزایش آگاهی عمومی و ایجاد اجماع جهانی برای مقابله با این دشمن خاموش بشریت که ما پذیرفته ایم و تلاش آنها در این زمینه قابل ستایش است.

وی افزود: در این راستا باید به تصویب قوانینی در سطح کشور برای جبران خسارات جانی آسیب دیدگان توجه شود. در جمهوری اسلامی ایران نیز بر اساس قوانین مصوب شورای اسلامی، کمیته هایی برای رسیدگی به وضعیت آسیب دیدگان تشکیل شده و این کمیته ها با همکاری کمیته امداد و سازمان بهزیستی و یا ایثارگران در حال بررسی آنها هستند. بنیاد. حمایت دارویی، مشاوره زندگی و روانشناسی.

متکی در همین حال گفت: در این شرایط اعمال تحریم برای انتقال تکنیک ها و تجهیزات پاکسازی مین به برخی از کشورهای مین زده توان ملی آنها را در زمینه پاکسازی مین به شدت تضعیف می کند. با توجه به ماهیت بشردوستانه مین زدایی، این تحریم ها ناعادلانه و غیرقابل قبول هستند و باید فورا برداشته شوند و دسترسی کشورهای مین زده به مکانیسم ها و فناوری لازم برای عملیات مین زدایی سریع و موثر تسهیل شود.

وی افزود: به منظور حصول اطمینان از کمک موثر عملیات پاکسازی مین به حفظ صلح و توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامعی که با چالش های مین ها و مواد منفجره باقی مانده از جنگ مواجه هستند، نیاز به افزایش همکاری ها و کمک های بین المللی وجود دارد، بنابراین این موضوع باید تبدیل شود. یک حوزه اولویت اصلی برای نهادهای مرتبط سازمان ملل است.

این نماینده مجلس گفت: اگرچه تجربه جمهوری اسلامی ایران در زمینه پاکسازی مین با هزینه های مالی و جانی بالا به دست آمده است، اما جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تجربیات خود را در اختیار سایر کشورهای مرتبط با این معضل برای امور بشردوستانه قرار دهد. دلایل از نتایج ارزشمندی که کشورها و سایر سازمان های بین المللی ذیربط در این زمینه به دست آورده اند، بهره مند شد.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403072519674/%D9%85%D8%AA%DA%A9%DB%8C-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AC%D9%87%DB%8C%D8%B2%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%85%DB%8C%D9%86-%D9%81%D9%88%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D8%B4%D9%88%D8%AF