مشکل سندیکای طلا با سامانه جامع معاملات چیست؟
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به اینکه چهار ماه از مهلت شش ماهه اعطا شده به فعالان سندیکای طلا برای ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت می گذرد، اما با استقبال فعالان این صنف مواجه نشده است. نیامد برای سازگاری با سیستم کلی معاملات، تصمیم گرفته شد که طی دو ماه باقی مانده از این مهلت، جلسات به یک نتیجه واحد ادامه دهند.
به گزارش ایسنا، ثبت معاملات طلا به ویژه موضوع ثبت سهام طلافروشان در سامانه جامع تجارت را می توان معضلی دانست که از دی ماه سال 1397 تاکنون سندیکای طلا و جواهر و فعالان بازار طلا در کشور را به چالش کشیده است. سال گذشته.
از دی ماه سال گذشته ثبت معاملات طلا در سامانه جامع معاملات وارد مرحله اجرا شد اما با توجه به چالش ها و ابهاماتی که وجود داشت و از سوی دیگر موضوع سامانه مودیان بر اساس درخواست های طلا و فدراسیون طلا و جواهر، این صدور سه ماه به تعویق افتاد تا اینکه به طور رسمی اعلام شد که باید از ابتدای سال جاری اجرایی شود. اما باز هم فعالان این اتحادیه نه تنها از اجرای آن سر باز زدند، بلکه در اعتراض چند هفته ای بازار را تعطیل کردند.
در پی این اعتراض و تعطیلی بازار، جلسات فدراسیون طلا و وزارت حراست ادامه یافت تا اینکه سرانجام در 28 اردیبهشت ماه، وزارت صنعت، معدن و تجارت در قالب بخشنامه ای جدید، تسهیلات جدیدی را در نظر گرفت. برای ثبت معاملات طلا در سامانه جامع معاملات یا سامانه مودیان، نکته مهم در این بخشنامه این است که دیگر در ثبت مانده اولیه در سامانه جامع معاملات مربوط به دارایی های شخصی یا سرمایه غیر مشمول جریان تولید لحاظ نشده است. و فروش که به شدت مورد اعتراض فعالان این حوزه قرار گرفت; بر این اساس، معامله گران طلا دیگر ملزم به اعلام سرمایه (غیر جاری) خود نیستند، بلکه صرفاً برای افزایش شفافیت در حوزه معاملات طلا، اطلاعات معاملات را ثبت می کنند.
به این ترتیب فعالان صنعت طلا و جواهر دیگر هیچ بهانه ای در این زمینه ندارند، اما با گذشت بیش از چهار ماه از این پرونده، فعالان صنعت طلا و جواهر به طور کامل معاملات خود را ثبت نمی کنند و در سیستم کلی کار مشکل دارند. و جلسات ادامه دارد.
در نهایت، در آخرین جلسه ای که آخر هفته گذشته در این زمینه برگزار شد، نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران گفت: بنا به درخواست اتحادیه جلسه مهمی با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و عملکرد چهار ماهه اخیر (اجرای ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت و مهلت شش ماهه) تشکیل شد. که دوباره داده شد)) بررسی شد. متأسفانه استقبالی از سوی همکارانمان صورت نگرفت.
وی افزود: در این جلسه گزارشی از شرایط بازار ارائه کردیم و با توجه به اینکه بازار در شرایط رکود کامل قرار دارد و کششی در این زمینه ندارد، مجدداً مهلت شش ماهه به پایان می رسد. لذا در خصوص پیامدهای اعمال این الزام توضیحات لازم را ارائه کردیم. هنوز دغدغه فعالان ما در این زمینه برطرف نشده است و اعتمادسازی بین دولت و فعالان صورت نگرفته است و فعالان طلا و جواهر در حال تعامل با این موضوع هستند و با سامانه جامع معاملات هماهنگی ندارند و آمارها حاکی از آن است که مسئولان نیز درصد پایینی را ثبت کردند به طوری که می توان گفت هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
بذرافشان ادامه داد: اما در مورد رژیم مودیان در تهران ثبت نام بسیار خوب است و فعالان صنفی طلا قبوض الکترونیکی خود را ثبت کرده اند. آمارها در این زمینه حاکی از آن است که بیش از 60 درصد ثبت نام ها در تهران و حدود 20 درصد در کشور صورت گرفته است. بنابراین برای شفاف سازی و پرداخت مالیات تقلب مشکلی نداریم، اما حساسیت خاصی روی سیستم معاملاتی کلی و اجرای آن وجود دارد که ممکن است دوباره التهاب در بازار ایجاد کند.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: واکنش مسئولان ذیربط این بود که جلسات متعددی در این زمینه برگزار شود تا در پایان این دوره شش ماهه (که دو ماه آن باقی مانده است) به نتیجه برسیم.
آیا زرگرها خود را تافته جدا می دانستند؟
همانطور که اشاره کردیم، پس از ثبت نام فعالان سندیکای طلا و جواهر در سامانه جامع ثبت معاملات و تجارت، زمانی که فعالان سندیکایی اقدام به تعطیلی بازار کردند، وزارت صنعت، معدن و تجارت، امکانات رفاهی بر این اساس مواردی از قبیل ثبت سهام طلا یا معافیت از پرداخت هرگونه مالیات بابت فروش طلا به واحدهای صنفی ثبت شده توسط این واحدها در سامانه مالیاتی علاوه بر معافیت تا سقف 150 گرم به تصویب رسید.
با وجود این تسهیلات، هنوز مشخص نیست که چرا تاجران طلا این دستورالعمل ها را رد می کنند و مایل به انجام این اقدام نیستند. این در حالی است که تمامی واحدهای تولیدی و اتحادیه ها موظف به ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع تجارت هستند و اتحادیه ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. اما گویی طلافروشان خود را یک نهاد مجزا می دانند که نه تنها قانون را رعایت نمی کنند، بلکه تهدید به خروج سرمایه از کشور می کنند!
این نمایندگی با اشاره به تعدادی از طلافروشی های سطح شهر از آنها پرسید که چرا اصرار به ثبت نام در سامانه جامع تجارت دارید!؟ متأسفانه پاسخی دریافت نشد و بسیاری از آنها حاضر به پاسخگویی نشدند. بنابراین به نظر می رسد که بهانه های بیشتری در این زمینه وجود دارد.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403061408283/%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84-%D8%B5%D9%86%D9%81-%D8%B7%D9%84%D8%A7-%D8%A8%D8%A7-%D8%B3%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%B7%D9%84%D8%A7%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D8%B1%D8%A7-%D8%AA%D8%A7%D9%81%D8%AA%D9%87