مشکل واردات نهاده های دامی/ نادیده گرفته شدن سفارشات دام چیست؟

مشکل واردات نهاده های دامی/ نادیده گرفته شدن سفارشات دام چیست؟

دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور علاوه بر رفع چالش های موجود در مسیر واردات نهاده های دامی، آخرین واردات نهاده های دامی تا پایان شهریورماه سال جاری بدون احتساب سویا را 7 میلیون عنوان کرد. 443 هزار تن به ارزش حدود 2 میلیارد و 665 میلیون دلار.

به گزارش ایسنا. یکی از مهم ترین موضوعاتی که در سال های اخیر مطرح شده، انحصار واردات نهاده های دامی به کشور است که برخی معتقدند تنها به تعداد محدودی از شرکت ها محدود شده و به سلیقه تولیدکنندگان واگذار شده است و این موضوع مشکلات زیادی را ایجاد می کند. در بازار دام و طیور اما به گفته فعالان این حوزه واردات انحصاری وجود ندارد و در بازار مرغ و تخم مرغ هم همین موضوع مشخص است که به ثباتی رسیده ایم که در هیچ کشوری وجود ندارد. در جهان پتانسیل رقابت با ایران را دارد.

اما موضوع مهم در تامین نهاده های دامی، بار مالی اضافی بر دوش شرکت پشتیبانی امور دام و واردکنندگان نهاده های دامی است که گاها جریمه دیرکرد آن ها را پرداخت کرده و چالش هایی را به همراه دارد. در ادامه این مقاله به چالش های موجود در حوزه واردات نهاده های دام و طیور پرداخته شد.

محمدرضا کلامی – دبیر اتحادیه واردکنندگان دام و طیور – در گفت وگو با ایسنا.وی با اشاره به اینکه تاثیر هرگونه عجله در خط مقدم تامین محصولات استراتژیک غذایی جبران ناپذیر است، گفت: صنعت تامین نهاده های دام و طیور خط مقدم تامین کالاهای استراتژیک در حوزه پروتئین و لبنیات است و هر عجله برای این صنعت تأثیر جبران ناپذیری بر کل زنجیره دارد.

وی ادامه داد: متاسفانه گاهی در دولت سیزدهم سیاست های غیرتخصصی اتخاذ می شد و انتظار می رود در دولت چهاردهم با آسیب شناسی نقاط ضعف، از سرایت بخشی از این مشکلات به سایر دستگاه های دولت جلوگیری شود. ” زنگبار به مصرف کننده.»

جریمه دیرکرد؛ از دست دادن کل زنجیره تولید برای مصرف

کلامی یکی از مشکلات واردکنندگان نهاده های دام و طیور – که علاوه بر افت کیفیت و فقدان آن در بازار باعث تاخیر در کالاها در بنادر و تحمیل هزینه های کلان به تجار می شود – مقوله جریمه های ترانزیت یا تردد خودروها دانست. تأخیر پرداخت و این موضوع را مطرح کرد: متأسفانه واردکنندگان کالا با … انبوه از جمله از سال 1396 به دنبال مشکلات نوسانات ارزی و محدودیت‌های ناشی از تحریم، نهاده‌های دام و طیور، هزینه‌های سرسام‌آور دموکراسی یا جریمه تأخیر در بازگشت کالا مواجه شدند. شناور ناخواسته و خارج از کنترل آنها و به دلیل عدم هماهنگی بین نهادهای ذیربط از جمله شرکت بنادر، این موضوع حل نشده باقی مانده است.

وی افزود: اگرچه مصوبه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با اصلاح ضوابط ارزی از طریق شورای پول و اعتبار بانک مرکزی زمینه قانونی پرداخت این هزینه و درج آن در هزینه های مالیاتی را فراهم کرد، اما درخواست شورای پول و اعتبار بانک مرکزی، سازمان بنادر و دریانوردی، جلسات تکمیلی و ارزیابی مجدد این تصمیم برگزار شد که منجر به تداوم مشکل تجار شد.

دبیر اتحادیه واردکنندگان دام و طیور ادامه داد: امیدواریم با تداوم تغییرات 14 گانه دولتی و اداری که در سطوح مختلف مدیران ارشد و میانی در دستگاه های اجرایی صورت می گیرد، مسئولیت در بدنه دولت نمایان شود. که در اوج تحریم ها شجاعت خاصی می طلبد.

فرآیندهای وقت گیر در خدمات دولتی

دبیر اتحادیه آویندا تأخیر سه تا پنج ماهه در پرداخت ارز و زمانبر بودن معاینات استاندارد و دامپزشکی به همراه کندی روند تخلیه و بارگیری در بنادر را دلیلی بر سرخوردگی بخش خصوصی دانست. به این شکل مجازات می شود. وی با اشاره به هزینه های ذخیره سازی به عنوان اصلی ترین مشکلات پیش روی تجار در تامین نهاده ها به عنوان شرط اساسی تولید سبد کالا در کشور گفت: در چنین شرایطی تجار مجبور به خرید ارز از بازار آزاد و واردات کالاهای خود هستند . پس از تخلیه در بنادر و طی عملیات کنترل شده توسط دولت به مصرف کننده مورد تایید دولت و طی مراحل اخذ ارز مورد نیاز به نصف قیمت برای مدت پنج ماه تحویل می شود. نکته مهم این است که باید کیلویی 200 تا 300 تومان مازاد بر قیمت واقعی و حدود 1000 تا 3000 تومان برای هر کیلوگرم بپردازند در حالی که این جریمه ربطی به عملکرد واردکننده ندارد.

مشکل مصادره دارایی و مجازات مفقود قانونی کالا

وی ادامه داد: عدم ایفای تعهدات ارزی برای کالاهای با افت طبیعی 1.5 درصدی یکی دیگر از مشکلات این صنعت است که منجر به باقی ماندن اوراق و منابع مالی معامله گران در بانک های عامل می شود و دلیل این امر عدم هماهنگی بین بانک های عامل است. بانک مرکزی و نهاد موظف به نظارت بر توزیع و در نظر گرفتن قیمت و عدم تفاهم فرمول واحدی برای پاسخگویی بانک‌های عامل تدوین شد و بخشی از آن توسط سازمان تنظیم مقررات ارز پشت درهای بسته تدوین شد.

الکلامی تصریح کرد: مصوبه و ابلاغ مالیات های جدید نیز از ابتدای تیرماه سال جاری با عنوان مالیات حذف شد و به ماسبق وصول آن از ابتدای سال جاری برای نهاده هایی که توزیع و استفاده می شد. برای تولید و در نهایت مصرف محصولات پروتئینی که از دیگر مشکلاتی است که این صنعت با آن مواجه است که در نهایت می تواند تاثیر بسزایی در افزایش قیمت محصولات استراتژیک پروتئینی داشته باشد، زیرا بار مالی حدود 17 را به همراه دارد. هزار دلار یک میلیارد تومان برای نهاده های دام و طیور در طول سال.

وی تاکید کرد: نهادهای ناظر بر عملکرد دستگاه های دولتی موظفند برای رفع مشکل حذف عوارض چهارجانبه توسط سازمان بنادر، مدیرانی را مسئول اجرای قانون و مقررات مربوط به لغو عوارض چهارجانبه از سوی سازمان بنادر تعیین کنند. تعهد ارزی ناشی از برگه ابلاغیه اداره مصوبات ارزی بانک مرکزی کاهش زمان آزمایش مواد غذایی، دارویی، دامپزشکی و غیره. اگر این موارد محقق نشود، تامین نهاده ها با چالش های جدی مواجه خواهد شد.

آخرین آمار واردات در سال جاری

دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور همچنین درباره آمار واردات نهاده های دام و طیور در سال جاری گفت: آخرین واردات نهاده های دام و طیور تا پایان شهریورماه امسال بدون احتساب سویا بالغ بر هفت میلیون و 443 هزار تن بوده است. به ارزش حدود 2 میلیارد و 665 میلیون دلار. در عین حال در سال 1402 هجری قمری مجموعاً 14 میلیون و 91 هزار تن نهاده به ارزش 5 میلیون و 557 هزار دلار بدون سویا وارد کشور شد.

وی در پایان گفت: در شش ماهه نخست امسال چهار میلیون و 870 هزار تن ذرت به ارزش یک میلیارد و 507 میلیون دلار، یک میلیون و 23 هزار تن جو به ارزش 241 میلیون دلار و یک میلیون و 550 هزار تن ذرت سویا یک وعده غذایی به ارزش 917 میلیون دلار وارد کشور شد.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403072216895/%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%85%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D9%86%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%87-%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA%D9%87-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF