معاون وزیر جهاد کشاورزی: ​​درصدد تولید انار مقاوم به خشکی هستیم

معاون وزیر جهاد کشاورزی: ​​درصدد تولید انار مقاوم به خشکی هستیم

به گزارش خبرنگار مجله خبری کشاورزی، علیرضا غلمحمدی روز پنجشنبه در دومین جشنواره انار و رودبال استهبان اظهار داشت: انار فواید زیادی دارد و در فرهنگ و سنت های ایرانی جایگاه ویژه ای دارد. این دوره همچنین توانایی بالایی در تولید انار دارد و ما تمام تلاش خود را برای ثبت جهانی انارهای عصر می‌کنیم. امیدواریم این رویکرد مهم به ثمر بنشیند.

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی ادامه داد: روز گذشته در مراسم رونمایی از واکسن در حوزه تولید دام در استانداری فارس حضور داشتم. واکسنی که برای اولین بار تولید شد؛ امروز جشنواره انار در ایگه استهبان برگزار شد و این نشان از رتبه اول استان فارس در حوزه کشاورزی و دامپروری دارد.

وی با بیان اینکه استانداری فارس از نظر تولید و سطح زیر کشت انار رتبه اول را دارد، گفت: با وجود اینکه شهرستان های استهبان و عاج رتبه سوم را به خود اختصاص داده اند، این منطقه با کیفیت ترین ارقام صادراتی را تولید می کند.

کول محمدی به بیان مشکلات در زمینه تولید این محصول پرداخت و گفت: انار در حوزه های مختلف از جمله کشت، برداشت، صادرات، بازاریابی، ساخت و بسته بندی با مشکلات ویژه ای مواجه است.

وی با اشاره به اینکه این میوه محصول مهمی است و یکی از خاستگاه های آن ایران است، افزود: بیش از 760 ژنوتیپ انار در کشور وجود دارد و از مراکز نگهداری ژنوتیپ در یزد و ساوه استفاده می کنیم که منابع ارزشمندی هستند و باید مورد توجه قرار گیرد. برای بهبود کشت انار استفاده می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به بحران خشکسالی، کم آبی، تغییر اقلیم و گرما، باید از این ذخایر برای اصلاح ارقام ژنتیکی گیاهی استفاده کنیم.

کلمحمدی افزود: برای توجه ویژه به محصول انار باید نیازهای فناورانه در تولید، سیستم کاشت و برداشت انار، سیستم های آبیاری، برداشت خودکار و کنترل عوامل زیان آور برطرف شود.

وی افزود: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی دستورالعمل های جامعی برای کنترل عوامل ایجاد خسارت تدوین کرده و تمامی راهکارهای کنترلی را به اجرا گذاشته است و شایسته است اداره آموزش و پرورش استانداری فارس نیز نسبت به تقویت این دستورالعمل ها علاقمند باشد.

معاون وزیر گفت: این سازمان نیز طرحی برای کاهش ترک خوردگی و خشک شدن انار ارائه کرد و به نتیجه نهایی رسیده است. برای آبیاری، برداشت مکانیزه و سایر بخش ها نیاز به طراحی و توسعه تجهیزات وجود دارد.

وی مهمترین نیاز استانداری فارس را نیاز به فرآوری و جلوگیری از خام فروشی عنوان کرد و گفت: در شهرستان استهبان که دو محصول جهانی انار و انجیر وجود دارد نیاز مبرم به تامین است. شرایط پردازش اگر زنجیره تولید را تکمیل کنیم می توانیم به اشتغال و نرخ ارز بالا برسیم.

وی از مسئولان ذیربط خواست تا شرایط ترانزیت انار و اقدامات لازم برای جلوگیری از شیوع شپشک انار را پیگیری کنند.

95 هزار هکتار زیر کشت انار در ایران

مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: برگزاری این جشنواره بیانگر آگاهی مسئولان این استان از ظرفیت های این منطقه است.

زهرا جلیلی مقدم افزود: ایران با سطح زیر کشت 95 هزار هکتار سومین تولیدکننده انار در جهان محسوب می شود. از این سطح زیر کشت حدود یک میلیون و 300 هزار تن انار برداشت می شود.

وی افزود: می توان گفت در همه استانداری ها به جز همدان تولید انار وجود دارد، اما استانداری فارس بزرگترین تولیدکننده انار کشور است و سهم زیادی از تولید انار در کشور دارد.

مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: انار ایرانی از نظر طعم و کیفیت بی نظیر است و یکی از بهترین انارهای ایران انار رباب است وی در این بازدید اظهار داشت: ارقام انار نی ریز از نظر طعم و خواص تجاری از بسیاری از ارقام تجاری در دنیا بهتر است.

وی با بیان اینکه ایران از غنی ترین ذخایر ژنتیکی انار بهره مند است، گفت: در هر منطقه و هر استانی که انار کشت می شود، یک رقم به عنوان رقم برتر و تجاری شناخته می شود و می توان گفت رقم تجاری انار ایرانی است. از همه کشورهای تولید کننده بیشتر است.

وی با بیان اینکه انار علاوه بر طعم و مزه و سلامت آن بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: در طب سنتی کشور ما انار را تصفیه کننده خون و پاک کننده دستگاه گوارش می دانند. بدون شک خواص آنتی اکسیدانی انار چندین برابر گونه های دیگری است که به عنوان آنتی اکسیدان قوی معرفی شده اند.

جلیلی مقدم افزود: این میوه به حدی دارو محسوب می شود که برخی کشورها آن را نگین سلامتی می دانند و خوردن روزانه انار را توصیه می کنند.

وی بیان کرد: طرح بهسازی و احیای پارک ها و استفاده از فناوری های روز برای ارتقای بهره وری و افزایش عملکرد در دستور کار قرار دارد. همچنین پیگیری راه اندازی صنایع تولیدی و تکمیلی ضروری است و این موضوع به طور ویژه در وزارتخانه در حال پیگیری است.

این جشنواره با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.

شهر باستانی عمر در جنوب شرقی استان فارس و در 210 کیلومتری شیراز واقع شده است. این شهرستان از شمال به شهرستان استهبان، از شرق به شهرستان نی ریز، از غرب به شهرستان فسا و از جنوب به شهرستان داراب منتهی می شود.

استهبان در 160 کیلومتری شرق شیراز قرار دارد.

https://www.irna.ir/news/85666448/%D9%85%D8%B9%D8%A7%D9%88%D9%86-%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B1-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D8%AF-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%88%D8%B4%DB%8C%D9%85-%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%88%D9%85-%D8%A8%D9%87-%D8%AE%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85