به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (مجله خبری کشاورزی) از سازمان شیلات ایران، مهدی شکوری معاون توسعه آبزی پروری در این سازمان در خصوص ورود موقت میگوی ریز افزود: در صورتی که تقاضای واردات واقعی باشد، این میزان است. توجه به شرایط قبل و بعد از ورود، از جمله اطمینان از اصالت کالا و عدم انتقال آفات از کشور مبدا یا در حین حمل و نقل به کشور مقصد.
وی افزود: این یکی از الزامات قبل از ورود هر کالای وارداتی است و پس از ورود باید اطمینان حاصل شود که ضرر اقتصادی برای تولیدکنندگان داخلی همان کالا یا محصولات مشابه در کشور مقصد وارد نشده است.
وی با بیان اینکه برخی از آفات کشاورزی از طریق کالاهای کشاورزی یا وسایل حمل و نقل به ایران سرایت می کند و باعث آسیب اقتصادی و بهداشتی می شود، تصریح کرد: علاوه بر رعایت الزامات بهداشتی، تاثیر بالقوه منفی بر قیمت میگو دارد. پرورش باید در نظر گرفته شود.
معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران گفت: شواهد حاکی از آن است که انتقال بسیاری از بیماری های میگوی پرورشی حتی بین دو قاره بر اثر انتقال آبزیان اتفاق افتاده است. به عنوان مثال، بیماری سر زرد (YHD) که در سال 1991 در تایلند گسترش یافت، از طریق میگوهای منجمد به آمریکا و استرالیا رسید و بیماری لکه سفید از طریق سخت پوستان منجمد وارداتی به استرالیا منتقل شد.
وی با اشاره به آخرین تحقیقات در زمینه انتقال بیماری اضافه کرد: باکتری های عامل AHPND حتی پس از انجماد در دمای منفی 80 درجه سانتیگراد همچنان عامل بیماری هستند و از آن زمان تاکنون با بیماری های جدید و ناشناخته ای مواجه هستیم که به همین دلیل قابل شناسایی و کنترل نیست. بنابراین به نظر می رسد هیچ طرفی وجود ندارد که بتواند تضمین کند که چنین عواقبی رخ نخواهد داد.
شکوری با اعلام اینکه صادرات میگوی ایرانی به برخی از کشورهای مبتلا به انواع بیماری های کشنده با احتیاط انجام می شود، اضافه کرد: حتی برخی کشورها پروتکل های ویژه ای برای واردات میگوی پخته از کشورهایی که این بیماری در آنها گزارش شده است، دارند.
وی ادامه داد: با فرض اینکه منافع صادرکنندگان و تولیدکنندگان میگوی پرورشی از نظر فنی و کارشناسی تضمین شود، باید به این امر توجه بیشتری شود و جنبه های تجاری بیشتر سنجیده شود تا خطرات جدیدی به وجود نیاید. برای تولید کنندگان.
https://www.irna.ir/news/85700538/%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%AF-%D9%85%D9%88%D9%82%D8%AA-%D9%85%DB%8C%DA%AF%D9%88%DB%8C-%D8%B1%DB%8C%D8%B2-%D8%AA%D9%87%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%DB%8C%D8%A7-%D9%81%D8%B1%D8%B5%D8%AA