مقاله گندم

هرگاه گندم پاییزه از زمستان قوی و سالم نرهد باید کود طویله ٔ پوسیده به آن داد و روی آن دندانه زد تا پاجوش بزند. رقمهای مختلف آن از روی طول سنبلچه و پرپشتی آنها و ریش و رنگ گل برگ (سفید و قرمز) و رنگ دانه (سفید، نخودی ، قهوه ای ، قرمز) تشخیص داده میشود. رقمهای معروف گندم معمولی عبارتند از کله گنده و گندم پروانه و گندم بردو و گندم شیشه که زودرس است و از سرما عاجز نیست لیکن محصولش نسبتاً کم و بالای ساقه اش توپر است . دانه هایش مانند شیشه شکننده است و عموماً زرد و گاهی هم بنفش رنگ میباشد و جزء گندمهای ریشدار است . گندم غلافی برخلاف گندم معمولی دارای جلد یا غلاف میباشد و به آسانی از غلاف خود بیرون نمی آید.

اگر چه خواص این دانه زیاد است اما در افراد مستعد بیماری توصیه می شود که از خوردن آن اجتناب کرده و یا آن را محدود کنند. حساسیت غذایی یک بیماری شایع است که سبب ایجاد یک نوع پاسخ ایمنی در برابر پروتئین ها می شود. گلوتن agriculture-na می تواند روی 1 درصد از کودکان اثر گذاشته و آن ها را دچار حساسیت کند.

صعود قیمت مواد غذایی به دنبال افزایش نرخ آرد و نان در ازبکستان

گندم بهاره به دلیل ذخیره شدن رطوبت زمستانی در خاک ، همواره رطوبت مورد نیاز خود را دارد. امارطوبت خاک گندمهای پاییزه معمولا فرایند جوانه‌زنی را با مشکل مواجه می‌نماید. اگر برای جوانه زنی یا رشد اولیه جوانه ، خاک رطوبت کافی نداشته باشد بذرها ممکن است بپوسند یا در معرض صدمات ناشی از سرما قرار گیرند. درجات حرارت زیاد در مرحله ساقه رفتن موجب تسریع در روند رشد گیاه می‌گردد و در نتیجه باعث کاهش مقاومت گیاه نسبت به ورس می‌شود (به دلیل ضعیف بودن بافت‌های دیواره ساقه). درجات حرارت بسیار زیاد در مرحله ظهور سنبله تا رسیدن دانه موجب جلوگیری از گرده‌افشانی و باروری مطلوب شده و در نتیجه گیاه زرد و خشک می گردد.

تنوع عرضه در تالار کشاورزی بورس کالا با 136 هزار تن محصول

مدیرعامل بنیاد ملی گندم‌کاران می‌گوید تمام طلب گندم‌کاران پرداخت شده و هیچ بدهی از سمت دولت به کشاوران وجود ندارد. امسال تنها سالی بود که کشاورزان منتظر ماندند و دلیل انتظارشان هم ماندن در نوبت برای ثبت در سامانه بازرگانی دولت توسط مراکز خرید و ثبت در سامانه بانک کشاورزی بعنوان پرداخت کننده ، بود. کشاورزان حدود یک هفته منتظر ‌ماندند و پول آنها پرداخت ‌شد.

تغییرات دما و تاثیرات آن بر کیفیت گندم

طبق تحقیقات انجام شده در طب سنتی، گندم تازه و خشک نشده طبعی گرم و تر دارد و گندم خشک شده طبع گرم و خشک دارد. از این رو همه گروه هایمزاجی می توانند از گندم و محصولات آن استفاده کنند و نگران چیزی نباشند. بیشترین کاربرد گندم در دنیای امروز، تهیه آرد و استفاده از آن در تهیه نان و صنعت کیک و بیسکوییت و ماکارانی سازی و … است. جالب است بدانید از گندم در صنعت چسب سازی و کاغذ سازی و حتی در تهیه پودر لباسشویی نیز استفاده می شود. از دانه گندم و بلغور گندم نیز در تهیه غذاهای مختلف به ویژه آش و سوپ استفاده می شود. این ماده باعث ایجاد اختلال در جذب مواد معدنی مانند آهن و روی در غذا می شود.