دبیر اتحادیه واردکنندگان برنج تاکید کرد: نمی توان برنج را به صورت منطقه ای و بر اساس ذائقه وارد کرد زیرا آمار دقیقی از میزان مصرف در مناطق وجود ندارد و باید بازار تنظیم شود.
به گزارش ایسنا. چندی پیش رئیس سازمان کشاورزی با ارسال نامه ای به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، نیاز به برنج در استانداری های جنوبی و لزوم تامین نیاز آنها از طریق واردکننده را بررسی کرد. برنج و تنظیم متعادل و پایدار بازار در نقاط مختلف کشور به ویژه در استان های جنوبی. در این نامه تاکید شده است به منظور جلوگیری از نوسانات غیرضروری بازار و تامین نیاز واقعی مناطق مختلف، سهمیه واردات بر اساس نیاز و سلیقه مصرف استانی تعیین شد تا با تکیه بر برنج خارجی از کمبود و افزایش قیمت جلوگیری شود. در ادامه این مقاله به نحوه واردات برنج منطقه ای و نحوه مقابله با کمبود برنج و گرانی این محصول پرداخته شده است.
بیشتر بخوانید:
سهمیه واردات برنج باید بر اساس نیاز و سلیقه استان ها تعیین شود
مسیح کشاورز – دبیر انجمن واردکنندگان برنج – در گفت وگو با ایسنا وی در خصوص منطقه ای شدن واردات برنج گفت: برنج برای کل کشور وارد می شود اما اینطور نیست که هر استانداری برای خودش واردات داشته باشد و اجرای این امر سخت است. به عنوان مثال می توان گفت واردات برنج به دو استان شمالی مازندران و گیلان ممنوع است. اما نکته بسیار مهم این است که ممنوعیت واردات عموما اشتباه است. وقتی ما تحریم می کنیم هیچکس به نفع مصرف کننده، تولید کننده و واردکننده نیست و این نشان می دهد که راه حل اشتباه است.
وی ادامه داد: این برنج را نمی توان به مناطقی برای ورود به استانداری های جنوبی کشور تقسیم کرد. آیا آماری از حجم مصرف ساکنان این مناطق وجود دارد و برای هر استانداری چقدر باید وارد شود؟ بهترین راه حل این است که ممنوعیت واردات نداریم. بازرگانان هرگز بیش از نیاز کشور وارد نمی کردند و باعث رکود بازار می شد و همیشه شاهد تعدیل بازار پس از واردات بودیم. دولت سال هاست که با این ممنوعیت ها در بازار دخالت می کند و نتیجه مثبتی حاصل نشده است.
به گفته کشاورز، زمانی این واردات آزاد می شود که دیگر نیازی به واردات نداشته باشیم و خودشان وارد کنند! مثلاً در سال 1401 یک میلیون و 800 هزار تن واردات انجام شد و بیشتر این کار توسط دولت بر این اساس بود که نگران گران شدن برنج بودند زیرا در سال 1400 گران شده بود.
وی افزود: شاید بهتر باشد که مدت تحریم و حمایت از برنج ایرانی و تولید داخلی به دو ماه کاهش یابد و در این صورت برنجکار بداند که یک سال دو ماه فرصت دارد و پس از آن خواهد داشت. وارد رکود شوید، بنابراین باید با قیمت مناسب وارد بازار شوید و در این صورت شکوفا شوید و با مشکل مواجه نشوید، اجرای چنین موضوعاتی بسیار آسانتر از داشتن طرحهای سختی مانند منطقهای کردن واردات برنج است. غیر ممکن برای اجرا
دبیر اتحادیه واردکنندگان برنج گفت: در استانداری های شمالی مراکزی مانند پادگان ها، دانشگاه ها و … وجود دارد که برنج خارجی مصرف می کنند. نمی توان فقط آمار مصرف 100 درصدی برنج ایرانی را در نظر گرفت، زیرا ممکن است 20 درصد سهم بازار برنج مربوط به برنج خارجی و 80 درصد برنج ایرانی باشد، البته این آمار نیز چندان صحیح و دقیق نیست. با توجه به مراکز پخش و پخشی که داریم به سختی می توانیم آمار را به روز کنیم. فکر نمیکنم دولت بتواند برنامههای خود را در این مسیر پیش ببرد. بهترین راه حل در حال حاضر کاهش ممنوعیت واردات برنج به دو ماه به صورت آزمایشی و مشاهده نتیجه در تنظیم بازار است.
وی ادامه داد: با کوتاه شدن مدت ممنوعیت واردات برنج، قیمت مناسب خواهد بود. در حال حاضر یک مصرف کننده خارجی برنج را کیلویی 100 هزار تومان می خرد که خرید یا نخریدن آن بستگی به توانایی آن مصرف کننده دارد. قیمت 100 هزار تومانی برنج خارجی انحصار ایجاد می کند و در نتیجه برنج ایرانی نیز گران می شود و مشکلاتی را ایجاد می کند که در سال 1401 برنجی خریداری نشد. این محدودیت ها تهدیدات جبران ناپذیری دارد. در حال حاضر حتی یک کیلو برنج خارجی در بازار وجود ندارد و آنچه موجود است بیش از 80 هزار تومان قیمت دارد. چرا وزارت امنیت فکر نمی کند که وقتی نمایندگان جنوب نامه می نویسند و فقط نمایندگان شمال مهم است، مهم نیست؟ ما باید به صورت تولیدی به این مسائل نگاه کنیم.
الفلاح با اشاره به اینکه در حال حاضر 80 میلیون مصرف کننده در کشور داریم، گفت: فرض کنید 5 میلیون نفر کشاورزی می کنند، منافع چه کسانی را در نظر بگیریم؟ به نظر من مفاهیم کمی سیاسی شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این واردات و رفع ممنوعیت واردات برنج باعث می شود تولید داخلی از رونق خارج شود یا خیر؟ وی گفت: امروز مثل گذشته نیست که واردکننده هر چه می خواهد وارد کند. جهاد به صورت سیستمی مقدار مشخصی را برای واردات اختصاص می دهد. به عنوان مثال بر اساس نیاز کشور، برآورد می شود که یک میلیون تن برنج وارد کند و این مقدار بین واردکنندگان توزیع می شود و واردکنندگان نمی توانند بیش از این مقدار وارد کنند و به این ترتیب میزان واردات نیز انجام می شود توسط آنها کنترل می شود. زمانی ممکن بود مازاد واردات وجود داشته باشد و این امر تهدیدی برای تولید داخلی محسوب می شد، اما اکنون تعیین سهمیه منظم یک مبارزه استثمارگرانه برای کنترل میزان واردات است.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج در پایان تصریح کرد: مقدار مشخصی از واردات در مفهوم فعلی به این معناست که در بازار کمبود برنج نخواهیم داشت و در نتیجه قیمت برنج خارجی واقعی و واقعی می شود. کمبودی در بازار وجود نخواهد داشت که ناشی از این عدم تعادل یا عدم تعادل است و ممکن است قیمت برنج به طور غیر واقعی افزایش یابد یا قیمت آن مناسب باشد و در نتیجه مردم بتوانند از برنج ایرانی بر روی خود استفاده کنند. جداول و برای این موضوع. سال 1402 را هم می توان به یاد آورد که برنج را تا 80 هزار تومان می فروختیم و دلالان دیگر نمی توانستند آن را بفروشند و در بازار گران فروشی کنند. این حمایت به معنای واقعی تولیدکننده و مصرف کننده است.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403080906679/%D9%85%D9%85%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AC-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%DB%8C%D8%A7-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B2-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C