اخبار

میزان واگذاری ارز به بخش کشاورزی به برکت دولت سیزدهم افزایش چشمگیر داشت

آیین های افتتاح و اختتامیه نهمین جشنواره ملی پسته دامغان در فرهنگسرای شهید شاهچراغی دامغان برگزار و برنامه‌های جنبی متعددی نیز برای این جشنواره ملی پیش بینی شده است  که  برپایی بیش از ۲۰ غرفه عرضه محصولات و تولیدات مختلف، از جمله برنامه‌های این جشنواره سه روزه بود.

نماینده مردم شهرستان‌ دامغان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ارزش افزوده و ارزآوری پسته، بیان کرد: وزیر جهاد کشاورزی همراهی کند تا با انجام روش‌های ترویجی و کشاورزی نوین ، میزان میانگین برداشت پسته از باغ‌های دامغان تا ۲ برابر افزایش یابد.

نهمین جشنواره ملی پسته ایران در دامغان روز چهارشنبه با حضور مهمانهای خارجی، مسوولان ملی و استانی با هدف زمینه‌سازی برای بهبود محصول، کمک به فرآوری، معرفی تولیدات جانبی و ایجاد شور و نشاط در مردم، معرفی دامغان و پسته این شهرستان از روز بیست و هفتم مهرماه آغاز به کار کرده بود. 

 دامغان یکی از کهن‌ترین و باستانی‌ترین شهرهای  ایران  واقع در استان سمنان است که در مسیر رودخانه چشمه‌علی شکل گرفته و در دوره شاهنشاهی اشکانی اولین پایتخت اشکانیان در ایران بود. نام قدیم آن دِه‌مغان و صددروازه بوده‌است و دارای آثار باستانی فراوانی از جمله مسجد تاریخانه، تپه حصار، برج طغرل، پیر علمدار، قلعه‌های گرد کوه، مهر نگار و منصور کوه، است. 



منبع اخبار

به گزارش خبرنگار مجله خبری کشاورزی، بیش از ۱۷ هزار هکتار از وسعت باغ‌های استان سمنان مربوط باغ‌های پسته است. پسته یکی از ظرفیت‌های دارای ارزش افزوده در بخش کشاورزی استان سمنان است.

به گزارش خبرنگار مجله خبری کشاورزی، علی‌اکبر علیزاده روز جمعه در آیین اختتامیه نهمین جشنواره ملی پسته ایران در دامغان که با حضور سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، ابراز داشت: پیش‌بینی می‌شود با تمهیدات و نگاه ویژه دولت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و هیات دولت طی یک یا ۲ سال آینده مشکلات بخش کشاورزی به صورت ریشه‌ای حل شود و امنیت و اقتدار غذایی در کشور بیش از پیش تقویت شود.

علیزاده تصریح کرد: میانگین برداشت پسته در هر هکتار ۳.۵ تن است، اما این میزان در شهرستان دامغان تا ۱۲ تن نیز افزایش داشته و در یک‌ مورد نیز رکورد ۴۵ تن برداشت در هکتار در شهرستان دامغان ثبت شده است. 

پنج‌هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم در زمینه پسته مشغول به کار هستند و سالانه ۲۱ هزار تن پسته در دامغان تولید می‌شود و ۱۲۴ مرکز فعال فرآوری پسته در دامغان فعال است که ۳۰ واحد مکانیزه محسوب می شود.