یکی از اعضای اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران تاکید کرد: ریشه همه مشکلات صادرکنندگان، عملکرد اجباری و روش دولت برای مقابله با تورم است.
به گزارش ایسنا. سیامک شهریاری عضو اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران در نشست خبری امروز خود با محوریت مشکلات و چالش های صادرات خشکبار گفت: نکته اصلی برای بانک مرکزی کنترل نرخ ارز است و فشار اصلی این است. بر صادر کننده . این تورم ها از زمانی شروع شد که درآمد نفتی کشور افزایش یافت. آنها روش اصلی مبارزه را که باید انجام می شد فراموش کردند و سعی کردند قیمت ها را کنترل کنند. سازمان حمایت از مصرف کننده، تعزیرات و… ایجاد کردند. در شرایط تورمی، ارز باید تغییر کند. نرخ ارز با توجه به تورم در سایر نقاط کشور تغییر می کند. در ایران این روش استاندارد فراموش شده و قیمت کالاها را کنترل می کنند. دستور بانک مرکزی حفظ ثبات نرخ ارز و عدم افزایش آن است و این موضوع فشار زیادی را به صادرکنندگان وارد می کند.
وی افزود: منبع محصولات کشاورزی محصولات خود را از بازار آزاد تامین می کند و این نکته بسیار مهمی است. بنابراین وقتی صادرات انجام می شود، چون دولت تعهد ارزی را از آنها گرفت، می گوید ارز را برگردانید و حتی در آن قیمت دخالت می کند. این نرخ باید همان چیزی باشد که دولت می گوید و موضوع اصلی همین است.
شهریاری ادامه داد: تعارض اصلی تداخل در قیمت است که اجازه تعامل بین تولیدکننده و صادرکننده را نمی دهد و یا بانک مرکزی به قیمت روز خرید می کند. آنها نرخ ارز آزاد را قبول ندارند که از نظر اقتصادی کاملا غیر منطقی است، انگار می گوییم بازار آزاد و اقتصاد آزاد را قبول نداریم.
یکی از اعضای اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران در پایان تصریح کرد: ریشه تمام مشکلاتی که صادرکنندگان با آن مواجه هستند، عملکرد اجباری و روش دولت برای مقابله با تورم است. چرا واردکننده ارز را ارزان می فروشد؟ واردکننده کالا وارد می کند و این یعنی صادرکننده از واردکننده حمایت می کند. صادرکننده با وجوهی از واردکننده برای صادرات مواد کشاورزی مانند خرما، کشمش، پسته و غیره برای واردات محصولاتی مانند خودرو، موبایل، موتورسیکلت و غیره حمایت می کند. این امر بر صادرات فشار وارد کرده است. ما قدرت رقابت خود را از دست داده ایم. این موضوع باعث می شود که نتوانیم محصولات خود را بفروشیم و از بازار خارج شویم.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403071612788/%D9%86%D8%B1%D8%AE-%D8%A7%D8%B1%D8%B2-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D9%86%D8%AC%D8%A7%D8%AA-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D8%B4%DA%A9%D8%A8%D8%A7%D8%B1