به گزارش خبرگزاری مجله خبری کشاورزی از وزارت جهاد کشاورزی، «سید جمتپه خیامنکوی» در یکصد و چهل و نهمین جلسه مجمع نمایندگان سازمان تات با اشاره به نقش این سازمان به عنوان یکی از نهادهای اصلی در زمینه تحقیقات کشاورزی و کشاورزی توسعه افزود: سازمان تات با استفاده از توان علمی و پژوهشی نقشی بی بدیل در ترویج کشاورزی پایدار و تامین امنیت غذایی کشور ایفا می کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بر لزوم توجه به برنامهها و نوآوریهای راهبردی در همه سطوح تاکید کرد و گفت: طرحها و راهکارهای متعددی که در تات و سایر سازمانهای ذیربط اجرا میشود، میتواند وضعیت غذایی را بهبود بخشد و امنیت غذایی را در ایران و سایر بخشها تضمین کند. از جهان
وی به چهار مولفه اصلی امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: امنیت غذایی امروز به تامین و تولید مواد غذایی محدود نمی شود. دسترسی آسان به غذا، بهداشت تغذیه، مصرف بهینه و پایداری از جمله عوامل کلیدی در این زمینه است.
الخیامنکوی به سند ملی امنیت غذایی و برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و افزود: این سند به عنوان یک نقشه راهبردی برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار در کشور است و این اهداف تنها با افزایش تولید میتواند محقق شود. بخش کشاورزی بخش و استفاده از فناوری های جدید.
وی افزایش تولیدات کشاورزی و نفوذ دانش و فناوری به این بخش را مهم ارزیابی کرد و گفت: رسالت ما در سازمان تات حفظ منابع اولیه، نظارت و نظارت، انتشار محصولات فناورانه، تحقیقات و فناوری، آموزش، ارتقاء و انتقال نتایج تحقیقات به کاربران، این وظایف ما را در حرکت به سمت کشاورزی پایدار و مسئولانه یاری میکند.
رئیس تات ایران را کشوری غنی از تنوع زیستی و منابع طبیعی فراوان معرفی کرد و گفت: ایران ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهان را دارد و این ظرفیت طبیعی بالا می تواند امنیت غذایی و نیازهای غذایی مردم را تامین کند.
وی افزود: تات می تواند با شناسایی چالش ها و به کارگیری نوآوری ها در حوزه کشاورزی و آموزش به عنوان نهادی پیشرو در تامین امنیت غذایی کشور گام های موثری در جهت بهبود شرایط غذایی کشور بردارد.
خیامانکوی به نقش برجسته پژوهشکدههای تات در همکاری با سازمانهایی مانند حفظ نباتات و دامپزشکی اشاره کرد و گفت: این همکاریها باعث نزدیکتر شدن محصولات غذایی ایران از نظر کیفیت و سلامت به استانداردهای جهانی میشود.
وی همچنین با اشاره به اینکه غذا در مواقع بحرانی به سلاح تبدیل شده است، تصریح کرد: تامین غذا برای مردم نه تنها یک نیاز حیاتی است، بلکه یکی از اصول اساسی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تامین غذای سالم و کافی برای مردم به عنوان یکی از ملاحظات اصلی جهانی گفت: بهره وری و نوآوری در سیستم های غذایی از عوامل ضروری برای مقابله با چالش های امنیت غذایی است.
وی افزود: روز جهانی غذا فرصتی است تا همه به یاد داشته باشند که همه ما این مسئولیت را داریم که برای رفع گرسنگی و سوءتغذیه و استفاده از توانمندی های موجود تلاش کنیم. TAT که دارای ابزارهای علمی و پژوهشی است می تواند سهم بسزایی در دستیابی به این هدف داشته باشد.
خیامنکوی خاطرنشان کرد: این رویداد به طور رسمی از سال 1360 با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد مسائل تغذیه و جلب حمایت جهانی از افراد گرسنه آغاز شد. در این روز نهادها و سازمان های مختلف برنامه ها و کمپین های آموزشی برگزار می کنند تا اهمیت تغذیه سالم و حقوق غذا در سطح جهانی را به مخاطبان خود منتقل کنند.
جشن روز جهانی غذا همزمان با برگزاری اولین همایش بین المللی و هشتمین جشن روز جهانی زنان روستایی و بادیه نشین با محوریت نقش زنان در عرصه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی در سازمان تات برگزار می شود. ، توسعه کشاورزی و محیط زیست.
https://www.irna.ir/news/85627677/%D9%86%D9%82%D8%B4-%D9%BE%D8%B1-%D8%B1%D9%86%DA%AF-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%82%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%DB%8C%D9%81%DB%8C%D8%AA-%D9%88-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C