نکات بهداشتی سازمان دامپزشکی به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی
لاشهای که فاقد این مشخصات باشد، از کشتار غیرمجاز تهیه شده است و پیگرد قانونی دارد.
۶- ضروری است لاشه دام ذبح شده قبل از قطعهبندی، برای حذف عوامل بیماریزا، به مدت ۲۴ ساعت و آلایش آن (دل، جگر، قلوه و…) به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه یخچال نگهداری و سپس نسبت به قطعه قطعه کردن و مصرف آنها اقدام شود.
۱۱- کشتارگاههای کشور در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی فعال هستند و هیاتهای مذهبی، خیرین و شهروندان به منظور رعایت شرایط بهداشتی دام خود را از میادین و مکانهای مجاز عرضه دام زنده تحت نظارت دامپزشکی تهیه و با توجه به کنترل و بررسی دام قبل، حین و پس از کشتار آن را در کشتارگاه قربانی کرده و از کشتار در اماکن عمومی به صورت جدی خودداری کنند.
انتهای پیام
https://www.isna.ir/news/1402050402619/%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%A7%D9%85%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8%D8%AA-%D8%AA%D8%A7%D8%B3%D9%88%D8%B9%D8%A7-%D9%88-%D8%B9%D8%A7%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86%DB%8C
۲- دام نذری از میادین عرضه دام که تحت نظارت سازمان دامپزشکی است، خریداری شود.
۷- در صورت خریداری گوشت نذری از قصابیها، حتماً به قصابیهای مجاز مراجعه و به وجود مهر دامپزشکی و برچسب مشخصات گوشت مانند تاریخ مصرف و… بر روی لاشه، توجه شود.
۴- برای جلوگیری از بروز و شیوع بیماریهای مشترک میان انسان و دام و آلودگیهای محیط زیست، از کشتار دام در محلهای عزاداری، معابر عمومی، منازل و در مقابل دستههای عزاداری جداً خودداری شود.
۹- از مصرف گوشت، جگر و دیگر احشای خوراکی دام به صورت خام و نیمه پخته جداً خودداری شود.
۳- از خرید دام دارای ظاهر نامناسب و علائمی از قبیل لنگش، قرمزی چشم و ریزش ترشحات از چشم و بینی، خودداری شود.
در صورت وجود هرگونه زخم یا خراش در سطح پوست، به هیچ وجه به دام زنده و لاشه آن دست زده نشود.
۱- از خرید و کشتار دامهای تبدار و بیمار جداً اجتناب شود.
به گزارش ایسنا، با توجه به فرا رسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و اجرای سنت ذبح دام به منظور طبخ نذورات توسط هیاتهای عزاداری در تکایا، مساجد و مراکز طبخ غذا، سازمان دامپزشکی به منظور تأمین بهداشت عمومی و پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای خطرناک و مشترک میان انسان و دام از قبیل تب کریمه- کنگو، بروسلوز، شاربن و…، رعایت توصیههای بهداشتی زیر ضروری است.
۸- هنگام ذبح دام لازم است از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس مناسب استفاده شود.
لازم به ذکر است کلیه خدمات در کشتارگاهها به صورت رایگان بوده، همچنین سامانه ارتباطات مردمی ۱۵۱۲ دامپزشکی پاسخگوی سؤالات مردم در سطح کشور است.
۵- لازم است در کلیه مراحل خریداری دام، ذبح دام، جدا کردن آلایش (جگر سفید و سیاه، قلب و کلیهها) و قطعه قطعه کردن گوشت، حتماً از دستکش استفاده شود.
۱۰- افرادی که اقدام به خرد کردن و قطعهبندی لاشه دام قربانی میکنند ضمن استفاده از دستکش، از خوردن، آشامیدن، کشیدن سیگار و… جداً خودداری کنند.
سازمان دامپزشکی کشور به منظور تامین بهداشت عمومی و پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام، بر رعایت نکات بهداشتی و لزوم پرهیز جدی از کشتار دام در سطح شهر، معابر عمومی، منازل و در مسیر حرکت هیاتها و دستههای عزاداری به مناسبت تاسوعا و عاشوریای حسینی تاکید کرد.