وضعیت لغو قیمت دستوری لبنیات چگونه است؟ / افزایش قیمت بر اساس قیمت خرداد 1402 ق

وضعیت لغو قیمت دستوری لبنیات چگونه است؟ / افزایش قیمت بر اساس قیمت خرداد 1402 ق

رئیس هیئت مدیره فدراسیون تعاونی های لبنی با تایید اینکه درصد اجباری لبنیات افزایش نیافته است و کنترل همچنان با قوت ادامه دارد، گفت: نهاده ها توسط دولت تامین می شود، بنابراین فروش انجام می شود قیمت آن تحت کنترل دولت و بر اساس افزایش قیمت شیر ​​که ماده اولیه محسوب می شود و سایر لبنیات نیز افزایش می یابد.

به گزارش ایسنا. طی روزهای گذشته اخباری به نقل از دبیر انجمن صنایع لبنی ایران مبنی بر لغو قیمت گذاری چهار فرآورده لبنی بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار و مجوز سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و همچنین لغو قیمت گذاری محصولات لبنی منتشر شد. افزایش 30 درصدی لبنیات بر اساس اطلاعات دریافتی از سوی نهادهای نظارتی، بازار و سازمان حمایت اخبار زیادی را منتشر کردند، اما در همین مدت وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد. اینکه هیچ گونه تاییدیه و مجوزی از سوی نهادهای مذکور یا سایر نهادهای ذیربط در این خصوص صادر نشده و خبر مذکور مورد تایید قرار نگرفته و لذا افزایش قیمت لبنیات از سوی سازمان حمایت تکذیب شد.

اما ماجرا چیست و بر چه اساسی این افزایش قیمت لبنیات اجرا می شود؟ این موضوع در مقاله زیر مورد بحث قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید:

علی احسان ظفاری – رئیس هیات مدیره فدراسیون تعاونی های لبنی – در گفت وگو با ایسنا. وی لغو نرخ دستوری 4 لبنیات اساسی، یک لیتر شیر کم چرب، 900 گرم شیر نایلونی، 2 و 2 و 2 و نیم کیلو ماست و 400 گرم پنیر را در گردش و معامله برشمرد. سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان تکذیب کرد: اینکه سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان این تصمیم و ابلاغ آن را تکذیب کرده است، کاملا درست است. تمام لبنیات نظارت می شود. اگر انجمن، شخص حقیقی یا حقوقی پیامک یا چت داشته باشد مبنی بر اینکه قیمت درخواستی از این چهار کالای اساسی حذف شده است، این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد و ممکن است نظر شخصی شخص باشد و این موضوع کاملاً تحت عنوان نظارت دولت و این و آنچه لازم است در جلسه تنظیم بازار مشخص می شود و باید در چارچوب قیمت مصوب تنظیم بازار قیمت را افزایش دهند.

وی افزود: درست است که این قیمت برای همه انواع لبنیات اجباری نیست و این چارچوب را ندارد. در حالی که شیر خام بر اساس قیمت دولتی کم و زیاد می شود، دیگر نمی توان گفت که مقدار عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت است. دولت می گوید من نهاده ها را وارد می کنم و با قیمت کمتری در اختیار کشاورز قرار می دهم، بنابراین کشاورز باید شیر زیر نظر من را بفروشد. حال اگر قیمت شیرخام را دولت تعیین می کند دولت باید قیمت لبنیات را کنترل کند.

الظفری تایید کرد: بر اساس آنچه در جلسه تنظیم بازار بیان شد، مقرر شد قیمت لبنیات 25 درصد افزایش یابد و به سازمان بازار نیز به طور رسمی اعلام شود. این افزایش قیمت نیز برای همه اقلام است و بر اساس قیمت 1402 است نه بر اساس قیمتی که تا کنون می فروختند.

وی افزود: برخی واحدهای فروش در ابتدای سال جاری شاهد افزایش قیمت بودند که در چارچوب مصوبات نظارتی بازار نبود و اکنون میزان این افزایش قیمت از 10 درصد به 15 درصد خواهد بود و در این مدت 25 درصد خواهد بود. در واقع مبنای افزایش قیمت نسبت به خرداد ماه سال گذشته 25 درصد افزایش یافته است.

رئیس هیات مدیره فدراسیون تعاونی های لبنی با تاکید بر اینکه اگر در این مدت افزایش قیمتی در برخی واحدها وجود داشته باشد باید به صورت همان افزایش 25 درصدی باشد نه بیشتر، ادامه داد: : آنچه مهم است این است که وقتی مواد اولیه محصول افزایش می یابد، در صورت افزایش تولید مواد اولیه و متغیرهای آن مانند حامل های انرژی، حقوق کارمندان و کارگران، بسته بندی مواد اولیه و… طبیعی است که این افزایش افزایش یابد. به خود محصول منتقل می شود.

ظفاری در پایان تاکید کرد: این محصول با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه و غیره باید افزایش قیمت داشته باشد. بنابراین، اگر مشتریان متوجه شوند که ماست گران شده است، در واقع ماست گران نشده است. آن مواد اولیه ماست برای تولید کننده بسیار گران شده است.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403072922169/%D9%82%D8%B6%DB%8C%D9%87-%D8%AD%D8%B0%D9%81-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%84%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%DA%86%D9%87-%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%B3-%D9%86%D8%B1%D8%AE