وضعیت موجودی حیوانات خوب است/ آیا قیمت گوشت کاهش می یابد؟

وضعیت موجودی حیوانات خوب است/ آیا قیمت گوشت کاهش می یابد؟

رئیس شورای تامین دام کشور ضمن ارائه گزارشی از کمیت دام در کشور توضیح داد: قیمت دام زنده از 250 تا 260 هزار تومان است و قیمت گوساله ها شامل نژاد و کیفیت است. بین 170 تا 195 هزار تومان متغیر است.

به گزارش ایسنا. سال 1399 تا 1400 سالی بود که بسیاری از مناطق جهان از جمله ایران به دلیل خشکسالی و بارندگی کم تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفتند حالت خشکسالی کم آبی متوسط ​​تا بسیار شدید. خشکسالی در اکثر مناطق غرب، جنوب غرب، شمال شرق و استان های کرمان، هرمزگان، سیستان، بلوچستان، گیلان و سمنان شدید و بسیار شدید بود. این خشکسالی بسیار شدید در نواحی غربی و جنوب غربی که سرچشمه رودخانه های بزرگ جنوب غرب مانند دز، کارون و کرخه و خشکسالی متوسط ​​تا بسیار شدید در شمال و شمال شرق کشور نمایان شده است. . اثرات مخربی بر عملکرد بخش های کشاورزی و دامپروری ظاهر شد.

اگر همان بازه زمانی تشدید خشکسالی را با امروز مقایسه کنیم، خواهیم دید که قیمت هر کیلو بره در سال 1398 حدود 130 هزار تومان بوده و این رقم در سال 1400 به 180 هزار تومان در بازار رسیده است. اما در حال حاضر قیمت گوشت بره تولید داخل بیش از 500 هزار تومان و گوشت گوساله بیش از 450 هزار تومان است که براساس اطلاعات مرکز آمار ایران، گوشت قرمز و مرغ مشمول تورم ماهانه 1.7 درصدی و تورم سالانه هستند. با 53.2٪.

این در حالی است که با توجه به اقلیم خشک ایران و محدودیت دسترسی به مراتع و همچنین تامین نهاده های تولید از طریق واردات، قیمت تمام شده تولید در حال افزایش است و به گفته رئیس شورای تامین دام کشور، در چنین شرایطی نمی توانیم. انتظار کاهش قیمت داشته باشید اگرچه بازار دام در حال حاضر از ثبات نسبی برخوردار است. در ادامه این مقاله به شرایط دام، قیمت، تولید داخلی و واردات پرداخته خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

منصور بوریان – رئیس شورای دام کشور – در گفت وگو با ایسناوی درباره وضعیت دام در کشور گفت: وضعیت ذخایر دامی متناسب با حجم تقاضا است. یکی از دلایل این تعهد این است که برای تنظیم بازار، واردات به طور مرتب در دو قسمت گوشت گوساله و گوسفند منجمد با قیمت 300 هزار تومان و گوشت گرم با قیمت حدود 380 هزار تومان انجام می شود. قسمت دوم تقاضا در حوزه گوشت تولید داخل است و اگر بخواهیم برآورد درستی داشته باشیم، اگر جامعه را تقسیم کنیم، بیشترین تقاضا برای گوشت منجمد و وارداتی به دلیل قیمت پایین آن، اقشار متوسط ​​و پایین جامعه هستند. از جامعه.

وی در خصوص دام کشور افزود: 70 میلیون رأس گوسفند سبک در کشور وجود دارد که 47 تا 48 میلیون راس آن مولد و مابقی غیر مثمر و البته بخش بزرگی از آنها برای مزارع است. ذبح و قسمت دیگر آن این است که از پرچرب به ذبح می رسد، پس ذخیره بزرگی است. در بخش گوساله تعداد افراد قابل ذبح حدود 500 هزار راس است. گوساله با گوسفند بسیار متفاوت است. ذخایر کافی به این معنی است که میزان تولید به بازار و تقاضای بازار پاسخ می دهد.

تقاضای بیشتر برای گوشت وارداتی است یا داخلی؟

رئیس شورای تامین جانوران کشور ادامه داد: تقاضای گوشت قرمز در کشور به دو صورت پرمصرف و کم مصرف تقسیم می‌شود و نیازمند گوشت گرم، پادگان، زندان و واحدهای آموزشی است مانند اینها در دسته پرمصرف ها قرار می گیرند و نیازهای آنها از طریق واردات گوشت هندی، برزیلی، مغولی و منجمد و فشار وارده از سوی این کارخانه ها و سایر کارخانه ها به بازار محلی، گوساله و. گوسفندهای تولیدکننده آنها ذبح شدند و در آغاز سال 1403، زمانی که واردات خوب انجام شد، نیازهای مصرف کنندگان بالا برآورده شد و فشار بر بازارهای محلی برداشته شد، عملاً ناپدید شدند.

وی افزود: اکثر مصرف کنندگان و متقاضیان ما در کف بازار، در منازل و رستوران های کوچک مستقر هستند و تولیدات داخلی ما قادر به پاسخگویی به این نیاز است، البته این بدان معنا نیست که بازار نیازی به گوشت ندارد. همیشه نیاز به گوشت برای بازار وجود دارد و در صورت تامین نیاز مصرف کنندگان بالا و فشاری به بازار ممکن است امسال شاهد افزایش تعداد گله ها و رشد تولید دام باشیم.

رئیس شورای تامین دام کشور ادامه داد: با توجه به هزینه بالای تولید گوشت بومی، قیمت دام زنده بین 250 تا 260 هزار تومان است و قیمت گوساله اعم از نژاد و کیفیت در محدوده قیمتی است. از 170 تا 195 هزار تومان. قیمت گوشت های وارداتی که در بازارها پراکنده است از قیمت گوشت های داخلی کمتر است. قیمت گوشت بره تولید داخل بیش از 500 هزار تومان و گوشت گوساله بیش از 450 هزار تومان است. بنابراین، به دست آوردن آن برای طبقه متوسط ​​دشوار است.

بوریان ادامه داد: بازار گوشت به دنبال محصول مورد نیاز است. تفاوتی که در دام باید رعایت کنیم این است که باید در نظر داشته باشیم که همه دام های ما برای کشتار مناسب نیستند. 70 میلیون دام داریم که قادر به تولید گوشت نیستند. بخشی مولد و بخشی غیر مثمر است و اصلاً مناسب کشتار نیست و باید به دام برای کشتار بیشتر توجه شود.

ذخایر دامی کشور در وضعیت خوبی قرار دارد

وی افزود: حدود 12 تا 13 میلیون دام مناسب برای کشتار در کشور داریم که جمعیت بسیار خوبی است و موجودی خوبی در بازار وجود دارد. اگرچه این تعداد به دلیل قتل کاهش می یابد، اما باید توجه داشت که با زاد و ولد افزایش می یابد. در جنوب و جنوب غرب کشور فصل پاییز فصل تولید مثل است و به اوج زایی معروف است. بنابراین تعداد لاشه ها در حال حاضر برای بازار مناسب بوده و عرضه در سطح وسیعی صورت می گیرد. سایر مواد دامی نیز کشته می شوند.

رئیس هیئت مدیره تامین دام کشور درباره تفاوت گوسفندان و گوساله ها گفت: گوساله ها دام سنگین و حجیمی هستند و مانند گوسفند نیستند، بنابراین اگر بتوانیم در قیمت نهاده ها به ثبات برسیم در چند ماه گذشته شاهد این ثبات بوده ایم، می توان گفت در شرایط نسبتا خوبی خواهیم بود. در حال حاضر ثبات خوبی در بازار از نظر کیفیت و کمیت و همچنین کمیت و قیمت تولید وجود دارد.

آیا قیمت گوشت کاهش می یابد؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا با این ثبات در شرایط بازار می توانیم شاهد کاهش قیمت باشیم یا خیر؟ وی پیشنهاد کرد: کاهش قیمت تابعی از هزینه است. تولید در کشور ما با تولید در کشورهای دیگر متفاوت است. در مورد کشورهای آسیایی از جمله ارمنستان، گرجستان، روسیه، قرقیزستان و غیره که از آنها گوشت وارد می کنند، هزینه تولید آنها به دلیل آب و هوای خوب و شرایط چرای مناسب بسیار پایین است. اما ایران آب و هوای خشک دارد و مراتع کافی ندارد و مراتع بدی داریم به همین دلیل تولید گوشت در کشور ما بیشتر از طریق نهاده های دامی انجام می شود.

بوریان ادامه داد: بیشترین حجم نهاده ها اعم از جو، ذرت و غیره از طریق واردات تامین می شود بنابراین با شرط افزایش قیمت پایه تولید مواجه هستیم. سال گذشته یکی از اقدامات خوبی که انجام شد، تامین نهاده های محصول در بلندمدت بود و این به شرایط تولید کمک زیادی کرد. اقدام مناسب دیگری نیز انجام شده و آن واردات دام های اساسی از پاکستان و ارائه آن به دامداران است که تا برج دهم وارد مرحله کشتار می شوند. این مسائل توانست تا حدودی به احیای دامداری سنگین کمک کند. اگر وزارت جهاد کشاورزی به تامین نهاده های بلندمدت با قیمت مصوب و مناسب ادامه دهد، شرایط برای ما مساعد خواهد بود. هر التهابی که در بازار نهاده‌ها رخ می‌دهد بر قیمت و در نتیجه کمیت تولید دام تأثیر می‌گذارد.

وی افزود: موجودی مواد مغذی برای تولیدکننده بسیار مهم است، زیرا وقتی موجودی با قیمت تمام شده خریداری می شود، قیمت تمام شده نهایی و قیمت تمام شده نیز بالا می رود، اما وقتی موجودی با قیمت مناسب در اختیار محصول قرار می گیرد، قیمت تمام شده نیز کاهش می یابد. . برای کاهش قیمت، اگر بتوانیم در مبدا اقدامات مناسبی انجام دهیم، هزینه تولید کاهش می یابد و در نتیجه گوشت با قیمت مناسب تر و رقابتی تر با واردات، جایگاه خود را در بازار پیدا می کند.

رئیس شورای تامین دام کشور در خصوص گرانی فروش برخی از قطعات گوشت گفت: در بازار گوشت از آنجایی که بیشترین تقاضا برای گوشت وارداتی است، قصابی ها برخی از قطعات مانند فلفل و فیله را با بالاترین قیمت به فروش می رسانند.

تولید 750 هزار تن گوشت خالص و نیاز کشور به یک میلیون و 200 هزار تن

بوریان درباره میزان مصرف گوشت قرمز در کشور خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای موجود میزان مصرف گوشت قرمز در کشور بین یک میلیون تا یک میلیون و 200 هزار تن است در حالی که میزان تولید ما در کشور به 900 هزار تن می رسد. تن در سال از این 900 هزار تن بخشی از تولید کشتار است و گوشت خالص نیست. 70 درصد گوشت داخلی ما از گوشت گاو تامین می شود و تولید خالص سالانه گوشت کشور حدود 700 تا 750 هزار تن است و سالانه حدود 300 هزار تن با کسری مواجه هستیم. بنابراین باید این کسری را از طریق واردات تامین کنیم.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403072317960/%D8%B0%D8%AE%D8%A7%DB%8C%D8%B1-%D8%AF%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B7-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4%DB%8C-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF