وضعیت کشاورزی ایران در ایام خشکسالی | agriculture-na
با استفاده از فنآوری آب مغناطیسی میتوان از سطوح کم آبیاری استفاده نمود و مقدار عملکرد گیاه را بهبود بخشید. بهمنظور ارزیابی اثرات کمآبیاری بر عملکرد و بهره وری آب ذرت دانه ای در شرایط آب و هوایی گرگان، آزمایشی بهصورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار، در ایستگاه عراقی محله گرگان در سال 1400 انجام شد. عامل اصلی کمآبیاری در چهار سطح (100% (شاهد)، 75%، 50% و 25% نیاز آبی) بر اساس نمونهبرداری خاک برای تعیین رطوبت و آبیاری مجله خبری کشاورزی با روش قطرهای (نوار تیپ) انجام شد و عامل فرعی چهار رقم ذرت (SC703،SC704، ZP548،BK50 ) بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که عامل کمآبیاری بر صفات مورد بررسی بهجز تعداد ردیف در بلال در سطح یک درصد معنیدار بود. نیز، اثر ارقام روی همه صفات (تعداد ردیف در بلال، روز تا بلالدهی، ارتفاع بوته، تعداد دانه در ردیف، وزن هزار دانه، طول بلال، وزن خشک ساقه و برگ، وزن خشک چوب بلال، عملکرد دانه، بهرهوری مصرف آب و پرولین برگ) در سطح یک درصد معنیدار شد.
- کشاورزی متمرکز که بر اساس کشت تکمحصولی است، در قرن ۲۱ بیشترین خروجی را به خود اختصاص دادهاست، اگرچه هنوز، زندگی نزدیک به ۲ میلیارد انسان به کشاورزی معیشتی وابسته است.
- کرمانشاه- رئیس جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از افزایش ۶ برابری تولیدات کشاورزی کرمانشاه نسبت به پیش از انقلاب خبر داد.
- طرح آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی زهک زابل در طی دو سال متوالی اجرا گردید و پارامترهایی نظیر ارتفاع بوته، ارتفاع سنبله، تعداد دانه در سنبله، تعداد سنبله در مترمربع، وزن هزار دانه، عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه و کارایی مصرف آب اندازه گیری شد.
- این ویروس در حالی زندگی زنبورهای عسل را بطور جدی به خطر انداخته که جمعیت زنبورها پیش از این نیز به دلیل تخریب زیستگاههای آنها، استفاده از آفت کشها و تغییرات آب و هوایی بطور قابل توجهی کاهش یافته بود.
- رشت- کشاورزی از ستونهای مهم اقتصاد گیلان است و رفع چالشهای موجود بدون بازخوانی اوضاع و احوال این بخش در سالهای اخیر و بررسی نقاط قوت و ضعف با مشارکت نخبگان و پژوهشگران ممکن نیست.
رشد جمعیت و گسترش کشاورزی از یک سو و تقاضای برداشت بیشتر از منابع محدود آب از سوی دیگر، افزایش بهرهوری آب را ضروری میسازد. کمبود آب و رقابت بر سر منابع آب سبب شده که پژوهشهایی در راستای کاهش مصرف آب و حفظ منابع آن صورت گیرد. بنابراین جستجوی راهکارهایی جهت کاهش مصرف و حفظ منابع آب از اهمیت بالایی برخوردار است. در این پژوهش تاثیر تنش آبی با استفاده از آب مغناطیسی بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه توتفرنگی بررسی شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1400 و 1401 در شهرستان نکا انجام شد. فاکتور اصلی شامل نوع آب آبیاری (آب غیرمغناطیسی و آب مغناطیسی ) و فاکتور فرعی شامل سطح آبیاری در سه سطح (100 درصد FI یا آبیاری غرقابی ، 80 درصد FI و 60 درصد FI ) بود.
دکتر علیرضا بزرگی
نتایج نشان داد که اثر نوع آب آبیاری و سطح آبیاری بر تعداد میوه در هر بوته، طول، قطر و وزن میوه، زیستتوده، عملکرد بوته و بهرهوری آب در سطح احتمال یک درصد معنیدار شد. بهطور متوسط طی دو سال کشت توتفرنگی با اعمال میدان مغناطیسی، تعداد میوه در هر بوته، طول، قطر و وزن میوه، زیستتوده، عملکرد بوته و بهرهوری آب بهترتیب 15/13، 16/65، 18/20، 20/24، 23/03، 16/89 و 11/72 درصد افزایش یافت. با کاهش مقدار آب آبیاری، خصوصیات ظاهری میوه توتفرنگی و عملکرد کاهش یافت ولی بهرهوری مصرف آب افزایش یافت. بیشترین کاهش مربوط به تعداد میوه در هر بوته در سطح آبیاری 60 درصد بود که نسبت به تیمار شاهد 42/72 درصد کاهش یافت.
گزارش تصویری از حضور شرکت شهرک های کشاورزی در هفتمین نمایشگاه جامع بین المللی کشاورزی
به گفتۀ زلنسکی تا کنون ۱۵۰ میلیون دلار از بیش از ۲۰ کشور جهان و اتحادیه اروپا برای صادرات غلات به اتیوپی، سودان، سودان جنوبی، سومالی و یمن جمع آوری شده است. کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کردە کە امسال دولت مجبور است بیش از پنج میلیون تن گندم، سە میلیون تن جو و بیش از چهار میلیون تن علوفە را وارد کند. تولید و اشتغال در این بخش مهم، بە عوامل اقلیمی از جملە بارش وابستە است و تغییر در میزان بارش بر میزان تولید و اشتغال اثرگذار است. این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات، تابع قوانین کمیته اخلاق در انتشارمیباشد و از آییننامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی مینماید.
مزارع قهوه ای اخیراً برداشت و شخم زده شده یا برای یک سال در آیش قرار داشتهاند. کشاورزی دانش و هنر کشت و پرورش گیاهان به منظور به دست آوردن محصول میباشد.[۱] کشاورزی مهمترین پیشرفت در ظهور تمدن بشری غیرمهاجر بود. توسعه کشاورزی و پرورش گونههای اهلی توسط انسان باعث افزایش غذای موجود و شکلگیری شهرها و تمدنها شد. کشاورزی متمرکز که بر اساس کشت تکمحصولی است، در قرن ۲۱ بیشترین خروجی را به خود اختصاص دادهاست، اگرچه هنوز، زندگی نزدیک به ۲ میلیارد انسان به کشاورزی معیشتی وابسته است. با استفاده از ظرفیت ایجاد و تکمیل زنجیره تأمین، تولید و توزیع برای استفادهی بهینه از منابع و تولیدات کشاورزی و نیز معافیت…
http://3darchitecture.ir