اسنا/مرکزی معاون فنی و اجرایی شرکت جهاد کشاورزی ساوه گفت: این شهرستان به عنوان پایتخت انار ایران و قطب تولید انار در جهان، نیاز به دو برابر ظرفیت فعلی برای ذخیره سازی انار به عنوان محصول اصلی خود در زمینه تولید انار دارد. کشاورزی
محمود رضا الخلیلی در گفت وگو با ایسنا، درباره ظرفیت سردخانه های محصولات کشاورزی شهرستان ساوه با توجه به اینکه مرکز کشاورزی استانداری مرکزی است، اظهار کرد: بیش از 70 نوع محصول زراعی و باغی تولید می شود. در این شهرستان و علیرغم سرمایه گذاری خوب در راه اندازی سردخانه ها، برای محصولات کشاورزی اجرا شده است، اما به دلیل حجم بالای محصولات کشاورزی، ظرفیت سردخانه ها ناکافی است.
وی گفت: حدود چهار سال پیش ظرفیت سردخانه های محصولات کشاورزی در شهرستان ساوه حدود 30 هزار تن بود که با سرمایه گذاری های جدید این ظرفیت به بیش از 80 هزار تن افزایش یافته است.
وی همچنین با اشاره به تولید دوره ای محصولات کشاورزی و انتقال آنها به سردخانه گفت: انار محصول اصلی شهرستان ساوه است و برداشت آن معمولا از اواخر مهرماه آغاز می شود و به تدریج به سردخانه منتقل می شود. سردخانه و به تدریج در منزل فروخته می شود. بازارهای خارجی فراهم شده است زیرا سایر محصولات کشاورزی نیازی به استفاده از فضای سردخانه برای نگهداری ندارند، سردخانه ها در فصول دیگر سال عملا خالی است و سرمایه گذاران مجبور به عقد قرارداد با مدیران صنایع هستند تا مواد اولیه خود را در ایران ذخیره کنند. به منظور کسب درآمد
وی بیان کرد: از ظرفیت 80 هزار تنی سردخانه شهرستان حدود 30 هزار تن به فرآورده های انار اختصاص دارد و مابقی انرژی در اختیار صنایع قرار می گیرد که با توجه به حجم بالای تولید انار در ساوه، 30 هزار تن به آن اختصاص می یابد. تنها ظرفیت نگهداری انار در یخچال در فصل برداشت ناکافی است.
خلیلی به عدم تمایل نیمی از باغداران به نگهداری انار در یخچال اشاره کرد و گفت: باغداران معمولا انارهای برداشت شده خود را تا شب یلدا در بازار به فروش می رسانند زیرا برای انتقال انار به سردخانه باید دو برابر هزینه را صرف کنند. تولید بر اساس خرید سبد است و محصول را بسته بندی می کنند و در انبار سرد نگهداری می کنند. در این صورت محصول تولیدی هر زمان که نیاز باشد در بازار موجود بوده و بلافاصله به فروش می رسد.
وی در خصوص هزینه نگهداری فرآورده های انار در سردخانه گفت: هزینه نگهداری انار در سردخانه نسبت به ارزش افزوده ای که از فروش آن حاصل می شود به دلیل حفظ کیفیت محصول در سردخانه بسیار پایین در نظر گرفته می شود.
این مسئول در جهاد کشاورزی ساوا با اشاره به نگهداری انار ساوا در سردخانه های قم و تهران گفت: به دلیل کمبود فضای سردخانه، برخی باغداران محصول را به تهران یا قم حمل می کنند و از فضای سردخانه در قم استفاده می کنند. شهرستان های همجوار برای نگهداری محصول که می توان گفت گام خوبی است زیرا محصول انار در بازار شهرهای پرمصرف موجود است و به محض درخواست مشتری در بازار موجود می شود.
وی همچنین گفت: در حال حاضر انارکاران و تولیدکنندگان عمده انار در ساوه در تلاش هستند تا با احداث سردخانه هایی با ظرفیت باغات خود محصول را پس از برداشت در سردخانه های خود نگهداری و به تدریج وارد بازار کنند.
وی با تاکید بر اینکه برای نگهداری محصولات کشاورزی در سردخانه ها نیاز به سرمایه گذاری تا دو برابر شدن ظرفیت فعلی است، گفت: با افزایش فضای سردخانه تا دو برابر ظرفیت فعلی، علاوه بر نگهداری انار تولیدی در سردخانه ها. فضایی برای نگهداری غذاها، کنسانتره ها و محصولات دیگر فرآوری و ایجاد خواهد شد و از نگهداری در سردخانه های دیگر شهرها منع می شود.
وی تصریح کرد: افزایش ظرفیت سردخانه های تجاری برای نگهداری فرآورده های انار تا 60 هزار تن می تواند راه حلی برای تولید انار در ساوه باشد، طبیعی است که اگر این میزان ظرفیت سردخانه تنها در اختیار بخش کشاورزی قرار نگیرد میزان خسارت به محصول برداشت شده به دلیل نبود سردخانه افزایش یافته و با فروش انار مرغوب عملاً درآمد تولیدکنندگان انار را کاهش خواهد داد.
وی بیان کرد: انار به عنوان محصولی که در مناطق گرمسیری تولید می شود، باید حداکثر تا پنج ماه در سردخانه نگهداری شود، اما وقتی محصولی در مناطق گرمسیری تولید می شود، طبیعی است که سردخانه را دوست نداشته باشد و ایده آل باشد. شرایط برای آن فراهم نشده است. برای محصول.
خلیلی افزود: وزن انارهایی که به مدت پنج ماه در سردخانه نگهداری می شوند به دلیل انقباض یا تبخیر پوست حداکثر 11 درصد کاهش می یابد، در حالی که اگر این محصول در انبارهای سنتی و غیر یخچالی نگهداری شود، علاوه بر کاهش تدریجی آن. 30 درصد کاهش پیدا می کند و خود را از دست می دهد و باعث آسیب اقتصادی به محصول می شود.
وی بیان کرد: کیفیت انارهای نگهداری شده در انبارهای سرد با کیفیت انارهای انبار شده در انبارهای سنتی قابل مقایسه نیست. در ضمن، زمانی که انار در سردخانه نگهداری می شود، به دلیل دمای پایین، آفات انار مانند کرم کات دار فعالیت کمتری در محصول نشان می دهند ذخیره سازی، میزان فساد و محصول بیشتر خراب خواهد شد.
وی بیان کرد: در حال حاضر تقاضا برای نگهداری انار در سردخانه ها بیش از ظرفیت موجود است و باغداران خواهان افزایش ظرفیت سردخانه ها برای نگهداری محصولات خود هستند.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403073022757/%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%AA%D8%AE%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2%D9%85%D9%86%D8%AF-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%AF%D9%88-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D9%81%D8%B6%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C