ایسنا/مازندران مدیرکل شرکت خدمات و بازرگانی غلات مازندران ایجاد سازوکار مناسب برای پوشش کامل جامعه و رفع دغدغه کشاورزان را ضروری دانست و گفت: 115 هزار کشاورز در مازندران تولید گندم دارند که مجموع پول کشاورزان در سال جاری است. 1840 میلیارد تومان بود که مبلغ آن به طور کامل پرداخت شد.
عباسعلی وفایی نژاد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران، ماموریت اداره کل غلات و خدمات بازرگانی مازندران را به عنوان ذخیره استراتژیک کالاهای اساسی و خرید تضمینی محصولات کشاورزی برشمرد ذخایر عملی برای دولت است و با هماهنگی بین ادارات تامین و توزیع می شود.
وی با اشاره به اینکه هدف دولت و شرکت بازرگانی ایران تامین کالا از منابع داخلی است، افزود: دولت با هدف خودکفایی به دنبال ذخیره راهبردی است.
مدیرکل بازرگانی و خدمات غلات مازندران تولید و تامین آرد واحدهای هیبیسکوس را مهمترین وظیفه دستگاه های استانداری دانست و گفت: مازندران در تولید گندم خودکفا و مازاد تولید دارد.
وی با اذعان به اینکه روند تولید گندم در مازندران در سال های اخیر رو به رشد بوده است، خاطرنشان کرد: ما همچنان استانی نیازمند هستیم و با وجود اینکه مازندران در 13 کالا در بخش کشاورزی رتبه نخست کشور را دارد، اما کشت گندم ما نسبت به سایر استان ها پایین تر است.
کشت گندم در 58 هزار هکتار از مزارع مازندران امسال
این مسئول از کشت گندم در 54 هزار هکتار از مزارع مازندران در سال گذشته خبر داد و تأیید کرد: این رقم در سال جاری به 58 هزار هکتار رسید و میانگین برداشت در سال های گذشته 70 هزار تن بوده است.
وفایی نژاد گفت: پارسال 118 هزار تن گندم و امسال 105 هزار تن گندم از مزارع استان مازندران برداشت شد.
وی با اعلام اینکه سیلوی شهید میرزاپور مازندران یکی از مهمترین سیلوهای کشور است که بیشترین تیراژ گندم را در آن دارد، گفت: دولت قیمت خرید را در سال گذشته 12 هزار و 500 تومان و امسال را 17 هزار و 500 تومان تعیین کرد. الحمدلله. سال آینده گندم کیلویی 20500 تومان.
مدیرکل غلات و خدمات بازرگانی مازندران 80 درصد گندم کشور را کیفیت متوسط عنوان کرد و گفت: از این نوع گندم در پخت نان سونجک، لواش و توفتون استفاده می شود.
این مسئول با اشاره به اینکه 80 درصد نان مصرفی کشور آمازیغ است، گفت: برای پخت این نان باید از گندم مرغوب و با درصد پروتئین بالا استفاده شود.
وفایی نژاد با اعلام اینکه تاکنون تلاش کرده ایم 70 درصد گندم را از استان های خوزستان، گلستان و ایلام و قسمت کوچکی از آن را از طریق واردات تامین کنیم، گفت: کردستان، کرمانشاه، زنجان و مرکزی دارای گندم معمولی و مصرف هستند آن را در نان به عنوان بخشی از نان بربر استفاده می شود.
پیش بینی خرید 250 گندم در بودجه سال جاری
وی از پیش بینی 250 هِم برای خرید گندم در بودجه امسال خبر داد و گفت: با توجه به شرایط کشور باید بستر فراهم شود و سامانه جانمایی واحدهای دوگانه سوز را طراحی کرده ایم.
عباسعلی وفایی نژاد با تاکید بر اینکه باید بتوانیم در شرایط بحرانی راه حل های منسجمی برای تامین کالاهای اساسی پیدا کنیم، گفت: ما 3 انبار کالاهای اساسی در مازندران داریم و همه کار ساماندهی بازار باید با بخش خصوصی و دولت و دولت باشد. کالا باید در صورت نیاز عرضه شود.
وی وجود انبار را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: در همه شهرستان ها باید انبارهای کوچک وجود داشته باشد چرا که در غرب استانداری کارخانه و انبار بسیار کم است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفت: ایجاد انباری با ظرفیت 10 هزار تن در غرب استان می تواند موجودی انبارهای مازندران را افزایش دهد.
وی با تاکید بر اینکه افزایش بی رویه محصولات کشاورزی تولید سایر محصولات را با مشکل مواجه می کند، ادامه داد: 500 تن شکر در قالب تنظیم بازار برای بخش دولتی ساماندهی و مدیریت می شود و تامین آن بر عهده دبیرخانه کل است. اداره غلات اما مسئولیت توزیع آن بر عهده ما نیست و مدیریت بر عهده جهاد کشاورزی است.
پرداخت کامل مطالبات گندمکاران مازندرانی
وفایی نژاد گفت: سال گذشته شاهد افزایش 40 درصدی قیمت گندم بودیم و منابع آن به درستی تامین نشد.
وفایی نژاد با اشاره به اینکه تاخیر در پرداخت مطالبات موجب افزایش نگرانی کشاورزان و کاهش اعتماد آنها به دلالان می شود، گفت: در سال آینده تلاش خواهیم کرد تا بررسی بهتری در این زمینه انجام دهیم.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی مازندران، منطقه دریای خزر را دروازه ای مطمئن و مطمئن برای ورود کالاهای اساسی و تامین نیازهای داخلی کشور دانست و تاکید کرد: می توانیم 800 هزار تن کالا وارد کشور کنیم و این تعداد است. همچنین می تواند به دو برابر افزایش یابد.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403081510870/%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%DA%AF%D9%86%D8%AF%D9%85%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C