پرداخت ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات کشاورزی از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه
اعمال عوارض سنگین برای کشت محصولات پر آب بر خارج از الگوی کشت
قربانی با اشاره به دو سیاست تشویقی – حمایتی و عدم تشویقی در اجرای الگوی کشت گفت: استانهایی که در دشتها، حوزهها و شهرستانها بالاترین عملکرد را داشته باشند در اولویت پروژههای آب و خاک قرار خواهند گرفت.
قربانی درباره خدمات پنجره واحد و اتصال به آن گفت: سازمان دامپزشکی ۵۰ خدمت و سازمان عشایر دو خدمت داشته که در قالب سماک اتصال پیدا کرده است.
قربانی با بیان اینکه سال گذشته تفاهمنامهای را با صندوق کارآفرینی امید داشتیم، تصریح کرد: دو هزار و ۶۱ میلیارد تومان در قالب بند الف تبصره ۱۸ برای ۱۱ رسته کشاورزی تخصیص دادهایم.
وی با تاکید بر اینکه حق بیمه برای این محصولات به خصوص محصولات راهبردی و اساسی از جمله گندم، جو، چغندرقند و دانههای روغنی با تخفیف ویژه همراه است، افزود: میزان تخفیف در قالب دستورالعمل بهزودی به استانها ابلاغ میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه اظهار داشت: کشاورزانی که الگوی کشت را رعایت کنند مشمول یارانه نهادهها، عوامل تولید و تسهیلات اعتباری ارزان قیمت میشوند.
به گفته معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، در برق بها نیز هماهنگی لازم صورت گرفته و در صورت اعلام، تخفیف برق بها نیز اعلام میشود.
وی ادامه داد: تمام مشوقهای ما در بخش کشاورزی اعم از کمکهای فنی و اعتباری، یارانه نهادهها و تحقیقات را به سمت محصولات اساسی که در الگوی کشت و سبد محصولاتی تعریف شده، هدایت میکنیم.
به گزارش مجله خبری کشاورزی، تبصره ۱۸ قانون بودجه تسهیلات بخش کشاورزی با هدف حفظ و ایجاد اشتغال و حمایت از صنایع تولیدی در اختیار بهرهبرداران قرار میگیرد.
وی به تخفیف ۵۰ درصدی آببها برای اجرای الگوی کشت اشاره کرد و گفت: همچنین ۵۰ درصد تخفیف دیگر نیز متناسب با افزایش عملکرد در واحد سطح در پایان کشت لحاظ میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی مجله خبری کشاورزی، محمد قربانی روز شنبه در حاشیه مراسم هفته وحدت در جمع خبرنگاران افزود: کل سهم تسهیلات بخش کشاورزی در بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه با هدف حفظ و ایجاد اشتغال صنایع تولیدی مبلغ ۱۵ هزار و ۹۴۰ میلیارد تومان بوده که تاکنون ۱۴ هزار و ۹۴۰ میلیارد تومان را با عاملیت بانک کشاورزی، صندوق توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید به سرانجام رساندهایم.
وی گفت: سهم صندوق توسعه تعاون ۸۹۰ میلیارد تومان بوده است.
تخفیف در بهای آب و برق برای کشاورزانی که الگوی کشت را رعایت کنند
یارانه نهادهها، عوامل تولید و تسهیلات اعتباری ارزان قیمت با اجرای الگوی کشت
وی بیان کرد: امیدواریم با این سرمایهگذاریها ۵۰ هزار شغل در بخش کشاورزی ایجاد شود و به پایداری تولید برسیم.
قربانی با بیان اینکه شرکت پشتیبانی امور دام و شرکت بازرگانی دولتی ایران به دلیل اطلاعات محرمانه و ذخایر استراتژیک کشور فعلاً اجازه اتصال به پنجره واحد را ندارند گفت: وزارت جهاد کشاورزی تا شهریورماه بالاتر از ۳۰ درصد بوده و تاکنون ۷۰ درصد اتصالات انجام شده و تا پایان سال به ۱۰۰ درصد میرسد.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به سیاستهای عدم تشویقی در اجرای الگوی کشت گفت: برای الگوی کشت محصولات پر آب بر نیز مشمول عوارض سنگین خواهند شد؛ به طور نمونه اگر در استانی بنا باشد در ۲ هزار هکتار پیاز کشت شود کسانی که بالاتر تولید کنند عملاً صادرات محصولات کشاورزی جایگاهی نخواهد داشت و این موضوع به دلیل عوارض بالایی است که وضع میشود.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: سازمان شیلات ایران و صندوق بیمه نیز به این پنجره واحد متصل شده است.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: ۱۲ هزار میلیارد تومان از این مبلغ سهم استانی بانک کشاورزی بوده و متمرکز کشوری هم با عاملیت بانک کشاورزی یک هزار میلیارد تومان بوده است.
قربانی با اشاره به تشکیل کمیته ملی اصلاح الگوی کشت به ریاست معاون اول رئیس جمهوری، افزود: دوره کاشت محصول زراعی ۶ ماه است و تلاش داریم در کوتاهترین زمان آن را تصویب کنیم تا کشاورزانی که در الگوی کشت مشارکت دارند، مشمول این طرح شوند.