شرکت مرافیه با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به توسعه نرم افزار کتابخانه دیجیتالی شد که با توجه به آخرین فناوری ها به تجهیز، تقویت و خودکارسازی کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی کشور کمک می کند.
به گزارش ایسنا. دکتر مهرناز خراسانجی مدیر عامل این شرکت دانش در خصوص نحوه تولید این محصول و زمینه فعالیت این شرکت دانش گفت: شرکت ما در سال ۱۳۶۷ با هدف ارائه خدمات در حوزه علم کتابداری و اطلاع رسانی تاسیس شد. این شرکت از ابتدا در زمینه نرم افزارهای کتابخانه ای و آرشیو فعالیت داشته و همچنان در این زمینه خدمات خود را ارائه می دهد.
وی با اشاره به امکان استفاده از این محصول و استفاده موثر از آن در کتابخانه های کشور خاطرنشان کرد: بیش از 85 درصد کتابخانه های وزارت علوم، حدود 90 درصد کتابخانه های وزارت بهداشت، تمامی کتابخانه های وزارت جهاد و آموزش و پرورش کشاورزی، کلیه کتابخانه های وابسته به وزارت نیرو و مرکز تحقیقات راه، مسکن، شهرسازی و صنایع مرتبط با پتروشیمی و نفت و مراکز بزرگی مانند آستان قدس رضوی که شامل حدود 60 کتابخانه شعبه است. کشور کتابخانه ایالتی یا ملی که نهاد کتابخانه های کشور است و مکان هایی مانند زندان ها که دارای 330 کتابخانه وابسته هستند، همگی از نرم افزار ما استفاده می کنند.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان مهم ترین ویژگی این کتابخانه و برنامه آرشیو کتاب و اسناد را ساماندهی اطلاعات و امکان دسترسی ساده و آسان به آن در کمترین زمان ممکن عنوان کرد برنامه این امکان را برای کتابخانه ها و مراکز اسناد و همچنین سازمان هایی که می خواهند اسناد خود را الکترونیکی کنند، فراهم می کند.
وی با اشاره به اینکه در این برنامه از چندین استاندارد بین المللی در این زمینه استفاده می شود، تصریح کرد: این برنامه به گونه ای اجرا می شود که با ورود اطلاعات این مراکز به برنامه، جستجو و بازیابی اطلاعات بسیار آسان می شود.
خراسانجی از تولید محصول جدید دیگری در این زمینه در شرکت خود خبر داد و افزود: در حال حاضر در مرحله تولید محصول جدیدی با کمک هوش مصنوعی به نام Super Application هستیم که به نظر می رسد جای آن در حوزه کتابخانه ها خالی باشد. . این محصول با ویژگی هایی مانند واقعیت افزوده و واقعیت مجازی، امکان استفاده از منابع در کتابخانه ها و آرشیوها را افزایش می دهد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در ادامه برنامههای این شرکت برای توسعه نرمافزار آن گفت: در حال توسعه و ارتقای این نرمافزار بهعنوان یک نرمافزار هستهای هستیم، اما سوپراپ نیز محصولی جدید با APIهای مختلف (Application Programming Interface) است. API) به نرم افزار ما متصل می شود و استفاده از آن را برای عموم آسان تر می کند.
وی در خصوص تفاوت این برنامه با برنامه های مشابه تولید شده در این زمینه گفت: در حال حاضر برنامه های زیادی در حوزه کتابخانه وجود دارد اما هیچ کدام بر اساس استاندارد MARC کار نمی کنند.
به نقل از صندوق نوآوری، خراسانچی با بیان اینکه استانداردهای MARC و Unimark از مهم ترین استانداردهای سازمان اطلاعاتی در دنیا محسوب می شوند، اظهار داشت: تمامی بلوک های تعریف شده در برنامه ما بر اساس این استاندارد بین المللی طراحی شده است و البته MARC نیز وجود دارد. تبدیل آنها به استانداردهای جدید مانند RDA است و همچنین بسیار ساده است. اما سایر نرم افزارهای موجود در بازار این استانداردها را رعایت نمی کنند و همین ویژگی باعث ایجاد مشکل در جلب علاقه آنها شده است. امسال تقریبا سومین سالی است که موفق به اخذ موافقتنامه افتا شده ایم و اعتبار مزیت رقابتی و تکیه بر دانش ما مدیون همین دفاع است.
مدیرعامل این شرکت دانش در پایان درباره حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از این شرکت برای تولید نرمافزار فوقالذکر گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی برای توسعه و رشد این برنامه از شرکت ما حمایت زیادی کرد. همچنین با ارتقای شرکت ما از مبتکر به فناور، توانستیم از سایر خدمات صندوق نوآوری استفاده کنیم.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403081510864/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF%DB%8C-%D8%B4%D8%AF%D9%86-%DB%8C%DA%A9-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%87%D9%85-%D8%A8%D8%A7-%D8%AD%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%AA