چالش دومینوی پیش روی فولادسازان همچنان ادامه دارد. برق دیروز، گاز امروز

چالش دومینوی پیش روی فولادسازان همچنان ادامه دارد. برق دیروز، گاز امروز

با توجه به شرایط گاز و برق، واحدهای تولید آهن اسفنجی که از گاز به عنوان منبع اصلی انرژی استفاده می کنند، احتمالاً باید تولید را کاهش دهند، اما چه تاثیری بر قیمت آن و زنجیره تولید فولاد دارد؟

به گزارش ایسنا، امروز با نزدیک شدن به فصل سرما نگرانی ها در مورد تامین انرژی صنایع مختلف از جمله صنعت فولاد افزایش یافته است. در واقع اولویت مصرف گاز تامین نیازهای محلی است که منجر به کمبود انرژی مورد نیاز این صنعت می شود. در نتیجه واحدهای تولید آهن اسفنجی که از گاز به عنوان منبع اصلی انرژی خود استفاده می کنند، مجبور به کاهش تولید خواهند شد.

روند تغییرات قیمت این محصول در سال 1402 هجری شمسی نشان می دهد که میانگین قیمت معاملاتی آهن اسفنجی در فروردین 1402 میلادی از قیمت 10910 تومان با جهش حدود 25 درصدی (معادل 2700 تومان) عبور کرده و به قیمت رسیده است. 13600 تومان در اسفند. در واقع و با توجه به روند چند سال گذشته در تولید آهن اسفنجی، پیش بینی می شود قیمت این محصول در بورس کالا تا پایان زمستان به ۷۲ درصد قیمت شمش بلوم یا بیشتر برسد. .

محسن مصطفی پور، مدیرکل مجتمع فولاد غدیر نی ریز در این خصوص گفت: طبیعی است که در فصل زمستان به دلیل تولید ناکافی در واحدهای اسفنجی، عدم تعادل عرضه و تقاضا تشدید می شود و قیمت محصول افزایش می یابد. به احتمال زیاد افزایش خواهد یافت. در کارخانه های تولید آهن اسفنجی، گاز ماده اولیه اولیه است. بنابراین در صورت کاهش بیشتر منجر به تعطیلی کامل کارخانه ها می شود.

افزایش قیمت ها به دلیل عدم تطابق بین عرضه و تقاضا است

وی ادامه داد: در واقع تجربیات سال های گذشته ثابت کرده است که وقتی بین عرضه و تقاضا ناهماهنگی وجود داشته باشد، قیمت بالا می رود. بنابراین احتمالاً همین روند امسال نیز تکرار خواهد شد.

از سوی دیگر رضا وکیلی، مدیر فروش شرکت فولاد خوزستان در این خصوص اظهار داشت: در فصل زمستان به دلیل کاهش گازرسانی و محدودیت های احتمالی برق، تولید کاهش می یابد و در نتیجه تقاضا برای آهن اسفنجی افزایش می یابد. کاهش یابد و همچنین ممکن است کاهش یابد. مشابه شرایطی که در تابستان دیدیم. اگر محدودیت جدی برای برق وجود نداشت، احتمالاً در زمستان به آهن اسفنجی نیاز داشتیم، به همین دلیل فولادسازان از هم اکنون نگران این مشکل هستند و اقداماتی را آغاز کرده اند.

وکیلی گفت: طبق روند سال های گذشته در صورت مازاد آهن اسفنجی قیمت این محصول تا حدود 55 درصد قیمت آلیاژ کاهش می یابد و در صورت کمبود به 72 می رسد. ٪ از قیمت آلیاژ. با توجه به این تجربه، در صورت تداوم کمبود تولید، می توان انتظار افزایش قیمت ها را داشت.

پیش بینی قیمت آهن اسفنجی تا پایان سال

حسین بختیاری، کارشناس فولاد نیز گفت: متوسط ​​قیمت آهن اسفنجی در زمستان سال گذشته 15 تا 20 درصد نسبت به پاییز افزایش یافت و طبق آمار می توان گفت که عرضه حدوداً کاهش یافته است. بر این اساس، پیش بینی می شود در صورت کاهش 10 درصدی عرضه، قیمت محصول بین 10 تا 15 درصد افزایش یابد.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر فولادسازان با کاهش تولید ضرر می کنند. علاوه بر این، تولیدکنندگانی که دارای بخش نورد هستند نیز با کاهش تولید میله و میله مواجه خواهند شد. همچنین طبق آمار شرکت ملی گاز ایران برای تامین نیازهای فعلی صنایع به چند میلیارد دلار زیرساخت گاز نیاز داریم.

محمدعلی ابومحرزی، نایب رئیس انجمن نورد فولاد ایران نیز اظهار داشت: سال گذشته قیمت آهن اسفنجی حدود 14 تا 16 هزار تومان افزایش یافت، در حالی که آخرین قیمت آن در آبان ماه 11 هزار و 800 تومان بود که دلیل آن عوامل تولید از طریق گاز بود. به خصوص گندله که حدود 80 درصد افزایش یافت و سود آن کمتر از 3 درصد بود.

عوامل رشد قیمت آهن اسفنجی

وی ادامه داد: قطعی برق واحدهای تولیدی و از سوی دیگر گرانی گندله که متاثر از نرخ ارز آزاد بوده از عوامل افزایش قیمت آهن اسفنجی است. این در حالی است که گندله در بازار داخلی با قیمتی بالاتر از قیمت صادراتی به فروش می رسد.

ابویی تایید کرد: قیمت آهن اسفنجی در سال جاری قطعا تغییر خواهد کرد و اگر قیمت ها به محدوده 15 تا 16 هزار تومان برسد، فقط به قیمت سال گذشته خواهیم رسید. در حالی که افزایش هزینه ها از جمله قیمت گاز و هزینه های اضافی منجر به افزایش چشمگیر نرخ نهایی تولید شد.

نایب رئیس اتحادیه کارخانه های نورد فولاد تصریح کرد: از سوی دیگر افزایش قیمت هایی که در ابتدای زنجیره رخ می دهد غیر منطقی است و در این زمینه می توان گفت دست های پنهانی وجود دارد که تعادل قیمت ها را به هم می زند. و غیر منطقی عمل کنید. بر این اساس، اگر همچنان هزینه های مواد اولیه با نرخ ارز آزاد محاسبه شود، احتمالاً قیمت تمام شده آهن اسفنجی در سال جاری به بیش از 20 هزار تومان خواهد رسید.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403081309742/%D8%AF%D9%88%D9%85%DB%8C%D9%86%D9%88%DB%8C-%DA%86%D8%A7%D9%84%D8%B4-%D9%81%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AF%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%AF%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D8%A7%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B2-%DA%AF%D8%A7%D8%B2