در قرن گذشته این گندم بیشتر مورد استفاده قرار می گرفت و محبوبیتش در قرن اخیر کاهش یافته است. این دانه شامل مقادیر زیادی از پروتئین گلوتن است ، بنابراین مصرف آن برای افراد حساس به گلوتن مشکلاتی در پی دارد و ممکن است یک پاسخ ایمنی مضر ایجاد کند که از علائم بیماری سلیاک است. البته انواع دیگری هم از بیماری عدم تحمل گلوتن وجود دارد. چیزی که مشخص و قطعی است این است که گندم دارای تعدادی از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی گیاهی است که می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
جهش قابل توجهی قیمت فلزات اساسی در بورس فلزات لندن طی هفته ای که گذشت
سومین عنصر مورد نیاز برای گندم بوده و تاثیر زیادی در افزایش عملکرد و کیفیت این محصول دارد. پتاسیم باعث افزایش مقاومت گیاه در برابر برخی از بیماری ها، افزایش استحکام ساقه، افزایش پرشدن دانه، افزایش تعداد خوشه، افزایش اندازه و وزن دانه می شود. کمبود پتاسیم در گندم به صورت ظاهر شدن لکه هایی شبیه خال در برگ های پیر می باشد. فسفر باعث تحریک ريشه، افزایش سرعت رشد و نمو گندم، تولید پنجه های بیشتر، افزایش تولید خوشه و دانه بندی صحیح گندم می شود. یکی از علائم بارز کمبود فسفر، کاهش توان گندم برای رشد و نمو می باشد. همچنین کمبود فسفر در گندم باعث می شود که رنگ برگ ها سبز تیره شده و لکه های تیره و روشن در برگ های مسن ظاهر شود.
گلایه کشاورزان شوشی از تاخیر پرداخت پول گندم
agriculture-na.ir تجاری ترین محصول غذایی جهان بشمار می رود و به دلیل دارا بودن کربوهیدرات، پروتئین و فیبر زیاد پایه و اساس بسیاری از رژیم هایی غذایی می باشد. از نظر یک کشاورز لرستانی زمانی که دانه گندم زیر انگشت له نشود و شیره آن بیرون نیاید،زمان مناسب برداشت آن است.اما در هر روز یا ساعتی نمی توان درو گندم را آغاز کرد.در روستای سراب همام پلدختر درو حتما˝ باید در یک روز سعد آغاز شود(فرهنگیار، لرستان). کودهای پتاسیم، فسفر و ازت را میتوان بیش از سایرین پر اهمیت دانست. همچنین انواع کود گوگرد و نیتروژن به عنوان کودهای ارزشمندی شناخته میشوند.
برای افزایش تعداد خوشه مؤثر در مترمربع، مدیریت کاشت از جمله تاریخ کاشت، میزان بذر مصرفی و عمق کاشت و استقرار مناسب گیاهچه از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین انتخاب بذر مناسب از جهت درصد جوانهزنی و خلوص بذر بر روی این شاخص بسیار مؤثر است. چرا که وقتی میزان ۲۵۰ کیلوگرم بذر برای یک مزرعه پیشنهاد میشود با فرض درصد جوانهزنی ۹۹ درصد محاسبه شده است. در صورتی که اگر کیفیت بذر پایین باشد یعنی درصد جوانهزنی پایین و خلوص پایینتر میزان مصرف بذر بیشتری را برای رسیدن به تراکم مناسب الزامی میکند. سبوس گندم به این دلیل که سطح بالای فیبر دارد، روی میکروبیوم روده انسان تاثیر میگذارد. این ماده کمک میکند تا باکتری “خوب” در دستگاه گوارش تغذیه شود، و به این ترتیب هضم را بهبود میبخشد و جذب مواد مغذی را در بدن افزایش میدهد.
با توجه به سبک سنتی یا ماشینی برای برداشت گندم، در زمان مناسب و درست اقدام کنید. توجه کنید که درصد ریزش گندم در هنگام برداشت بر روی زمین باید کمتر از 5 درصد باشد. برداشت گندم پیش از زمان مناسب سبب کاهش کیفیت محصول خواهد شد.