چه خودروهایی برای فروش خارج از سیستم واجد شرایط هستند؟

چه خودروهایی برای فروش خارج از سیستم واجد شرایط هستند؟

در پی تایید مدیر طرح واردات خودرو وزارت امنیت مبنی بر ممنوعیت فروش خودروهای وارداتی خارج از سامانه یکپارچه، روز گذشته انجمن واردکنندگان خودرو طی نامه ای خطاب به وی به شورای رقابت اشاره کرد. تصمیم برای فروش خودروهای وارداتی و حذف خودروهای برقی از بخشنامه، بازار خودروهای سواری اعلام کرد خودروهای برقی نیازی به فروش از طریق سامانه یکپارچه ندارند که مدیر طرح واردات خودرو در این نامه تاکید کرد که تخلف شرکت ها ربطی به مصوبه شورای رقابت ندارد و حتما شرکت ها باید مجوز فروش خارج از سامانه را بگیرند. سکوت از وزارت

به گزارش ایسنا، پنجشنبه هفته گذشته (۹ آذرماه) مهدی الزاغمی – مدیر پروژه واردات خودرو وزارت امنیت – در این مراسم حضور داشت که به تازگی به برخی واردکنندگان… در تعداد بالا وی گفت: مشغول ثبت نام و دریافت وجه علی الحساب از متقاضیان از طریق شبکه نمایندگی خود هستند: دوره هرگونه فروش خودروهای وارداتی و خودروهای برقی خارج از سامانه یا حتی واردات خودرو بدون ثبت درخواست غیرقانونی است.; متأسفانه برخی از شرکت ها با تخصیص ارز اقدام به پیش فروش خودرو و یا فروش مستقیم آن ها بدون ثبت سفارش می کنند که باید در اسرع وقت از این امر خودداری شود.

وی تاکید کرد: بر این اساس لازم است مشتریان قبل از ثبت نام “مجوز تامین از وزارت حریم خصوصی” را از شرکت های عرضه کننده درخواست کنند. زیرا در غیر این صورت این فروش غیر قانونی بوده و عواقب آن بر عهده مشتریان است. علاوه بر این، هر شرکتی که این کار را انجام دهد باید با عواقب قانونی و کیفری روبرو شود. متأسفانه تاکنون سیستمی وجود ندارد که تضمین کند مجوز دریافت می کنند و برخی از شرکت ها از خلاء قانونی استفاده می کنند اما ما به دنبال شرایطی هستیم که باید فراهم شود تا متقاضی قبل از ثبت نام مجوزهای لازم را بررسی کند.

این مقام مسئول تایید کرد: بارها اعلام کرده ایم که مردم مجاز به خرید خودرو خارج از سامانه نیستند. به جز خودروهایی که بیش از سه بار در سامانه بازدید شده و مشتری ندارند، در این صورت خارج از شبکه قابل مشاهده هستند.; البته باید شرایطی فراهم شود تا مردم از خودروهایی که سه بار به نمایش درآمده و متقاضی در سامانه وجود ندارد، مطلع شوند و در حال حاضر امکان نمایش خارج از سامانه وجود دارد که از این پس اطلاع رسانی خواهد شد. با تعداد خودروهای ذکر شده

بر اساس تایید صریح مدیر طرح یکپارچه خودرو، تمامی عرضه ها باید در چارچوب سامانه یکپارچه باشد و برای هر عرضه مجوز صادر می شود. هر شرکتی باید مجوز عرضه را به کارمند یا کمیته وسایل نقلیه موتوری ارائه کند و این مجوز را در حین عرضه به مشتریان نمایش دهد. بر این اساس هر نوع توزیع گسترده در خارج از سیستم تخلف محسوب می شود و شرکت ها تنها می توانند سه درصد خودروهای غیر برقی وارداتی را خارج از سامانه تامین کنند.

انجمن واردکنندگان خودرو سریعا پاسخگو است

در پی این موضوع، هیات مدیره انجمن واردکنندگان خودرو روز گذشته (شنبه) طی نامه‌ای خطاب به مهدی الزغامی بر اساس مصوبه شورای رقابت، خودروهای برقی را از شمول بخشنامه‌های بازار خودرو مستثنی کرد. بر این اساس، از عدم عرضه خودروهای برقی و هیبریدی در سامانه یکپارچه خبر داد.

در این نامه موارد زیر آمده است:

همانطور که به یاد دارید، مصوبه 543 شورای رقابت بر وضعیت انحصاری بازار خودروهای سواری در کشور بر اساس شاخص های تمرکز بالا، تقاضای انباشته در بازار، ممنوعیت یا محدودیت واردات در سال های اخیر و کاهش قیمت ها نظارت می کند. اختیار مصرف کنندگان، برخی مقررات قانونی از جمله ماده 12 قانون حمایت از خانواده و جوانان، مصوب 24 مهر 1400، بند (و) تبصره (7) قانون بودجه سال 1401 کل سال. کشور و تبصره شماره 5 قانون اصلاح ماده (10) قانون تنظیم مقررات صنعت خودرو مصوب 18 آذرماه، دستور شماره 1401 صادر شد که وضعیت انحصاری این بازار را تشدید کرد و متعاقباً در شصت و پنجاه و نهمین جلسه شورای رقابت ضمن دریافت نظرات و پیشنهادات مشورتی در این بازار. کارگروه خودرو به استناد بند 5 ماده 58 قانون اساسی. قانون اجرای سیاست های عمومی اصل 44 قانون اساسی و به استناد مفاد ماده 2 و 7 قانون تنظیم مقررات صنعت خودرو در جلسه شماره 543 مورخ 11 بهمن 1401 دستورالعمل تنظیم بازار خودرو به تصویب رسید. به شرح زیر است:

(اعضای شورا به اتفاق آرا موافقت کردند که وسایل نقلیه الکتریکی را از شمول قطعنامه 543 دستورالعمل بازار خودروهای سواری و اصلاحات بعدی آن حذف کنند)

بر این اساس، از آنجایی که عرضه خودروهای برقی و هیبریدی در سامانه عرضه خودرو مغایر با مصوبه شماره 659 جلسه شورای رقابت است، توجه بیشتر به اجرای مفاد قانون ضروری است. “

فروش خودرو بدون مجوز وزارت حراست تخلف است

بر این اساس، مهدی الزغمی – مدیر طرح واردات خودرو در وزارت امنیت – وی در ارتباط با این موضوع در تماس مجازی با خبرنگاران توضیح داد: موضوعی که پیش از این به آن پرداختیم و در آن به برخورد قانونی برخی شرکت ها اشاره کردیم، ربطی به مصوبه شورای رقابت ندارد. بر اساس مصوبه شورای رقابت، شرکت های عرضه کننده و فروش خودرو فقط برقی آنها می توانند خارج از سیستم عرضه کنند، اما در شورای رقابت توافقی وجود ندارد که شرکت ها بدون ثبت سفارش و مجوز عرضه کنند.

وی افزود: شرکت ها برای عرضه خارج از سامانه باید مجوز عرضه از وزارت حراست داشته باشند که شامل ثبت درخواست، اختیار تخصیص یا عرضه ارز و در دسترس بودن کالا است.

الدغمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو موضوع متفاوت مطرح است که نباید با هم خلط شوند. اول اینکه شرکت ها باید بر اساس مجوز اخذ شده از وزارت حراست عرضه کنند و از طرفی مردم باید از داشتن مجوز این شرکت اطمینان داشته باشند. موضوع دوم تخلفات شرکتی است. این موضوع باید از طریق دادسرای عمومی و مراجع قضایی پیگیری شود.

مدیر طرح واردات خودرو وزارت حراست گفت: برای این مشکل چاره اندیشی شده و منوط به ثبت قرارداد افراد در سامانه و بررسی آنها بر اساس مجوز صادر شده است.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403100201347/%DA%86%D9%87-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B7-%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%86%D8%AF-%D8%B6%DB%8C%D8%BA%D9%85%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D9%88%D8%B2