به گزارش خبرنگار مجله خبری کشاورزی، «روز ملی انار» که مصادف با 16 آبان است، فرصتی مغتنم برای توجه بیشتر به این میوه صادراتی پرطرفدار و مفید برای سلامتی است.
بر اساس گزارشهای موجود، ایران سومین تولیدکننده انار در جهان است و بر اساس برخی گزارشها، ایران پس از هند و چین مهمترین تولیدکننده انار در جهان است. به طوری که هند با بیش از سه میلیون تن و چین با بیش از یک میلیون و 700 هزار تن در رتبه های اول و دوم قرار گرفتند، اما از نظر تولید سرانه، ایران رتبه اول جهان و سمنان رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده اند.
مشکل حضور واسطه ها و سود چند برابر آنها نسبت به کشاورزان
انار یکی از محصولات باغی مقاوم در برابر فشارهای جوی و سازگار با آب و هوای استان سمنان محسوب می شود که از کیفیت و مرغوبیت بالایی برخوردار است، اما به دلیل وجود محدود در کشور، انار این استان با واسطه و واسطه خریداری می شود. به چندین برابر قیمت سایر مناطق کشور به فروش می رسد.
وسعت باغات انار در استان سمنان حدود پنج هزار هکتار است که از این میزان 1400 هکتار نهال و 3600 هکتار حاصلخیز است. سمنان نیازمند حمایت است.
کشورهای اروپایی و عربی خواهان انار ایرانی هستند و با تقویت زیرساخت های فرآوری و بسته بندی می توان سهم صادرات انار و درآمد ارزی آن را افزایش داد.
هزار تن انار امسال
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سمنان گفت: پیش بینی می شود در سال 1403 هجری شمسی بیش از 100 هزار تن انار از باغات این استان برداشت و بیش از هزار تن صادر شود.
مهدی قاریان افزود: انار محصول همه شهرستان های استان سمنان است اما شهرستان های درزین با انواع انار سفید و قرمز، کارسار با انواع گلوباریک، اردان با انواع محمودآباد و سمنان با انواع ساوا و گلوباریک. از اقتصادی ترین باغ های انار لذت ببرید. در استانداری.
وی ادامه داد: میزان برداشت انار در هر هکتار از باغات این استانداری بالغ بر 22 تن است که رتبه نخست کشور را دارد.
نبود سردخانه مانع اصلی صادرات انار است
وی افزود: نبود سردخانه تخصصی یکی از موانع توسعه صادرات انار در سمنان است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سمنان گفت: بازارهای خلیج فارس مشتاق دانه انار هستند و در صورت فعال شدن سردخانه های تخصصی، صنایع تبدیلی و تکمیلی در این استانداری می توان انار سمنان را با قیمتی مناسب در بازار عرضه کرد. این بازارها
قاریان افزود: اکنون حجم زیادی از انار مرغوب سمنان توسط شرکت های صادراتی از استان های دیگر و به نام منطقه ای دیگر صادر می شود که مانع بازاریابی و عرضه انار سمنان در بازارهای جهانی می شود.
وی تاکید کرد: توسعه سردخانه ها و واحدهای فرآوری تخصصی در زمینه سورت و تولید انواع فرآورده های انار از جمله رب انار برای رسیدن به بازارهای جهانی و برندسازی ضروری است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سمنان گفت: آب انار و رب انار از مشتقات این میوه است و هم اکنون این محصولات در استانداری به صورت سنتی تولید می شود.
انار میوه ای غنی، خالص و رنگارنگ با خواص آنتی اکسیدانی و منبع خوبی از انواع ویتامین ها از جمله ویتامین های AC، E و اسید فولیک است که برای درمان و بهبود مشکلات گوارشی، سرطان، مراقبت از دندان، آرتروز، کم خونی و کم خونی مفید است. دیابت مصرف منظم انار یا آب آن گردش خون را تنظیم می کند، خطر حملات قلبی و سکته را کاهش می دهد و از لخته شدن خون جلوگیری می کند.
از میوه انار می توان در تهیه آب انار، رب، لواشک و مربای انار استفاده کرد جوشاندن پوست انار را در آب غوطه ور کنید تا در برخی از بیماری های دستگاه گوارش و عفونت های گلو مفید باشد و از گیاهان دارویی محسوب می شود.
https://www.irna.ir/news/85642021/%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%DB%8C%D8%A7%D9%82%D9%88%D8%AA-%D8%B3%D8%B1%D8%AE-%D8%B3%D9%85%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7-%DA%A9%D9%85%DA%A9-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85