ایسنا/خبرگزاری خوزستان مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان گفت: پیش بینی می شود در خصوص صادرات محصولات کشاورزی تحلیل دقیقی انجام شود تا مشخص شود چرا صادرات بخش کشاورزی خوزستان به زیر 200 میلیون دلار رسیده است.
حمیدرضا فلاح در چهارمین همایش صنعت و بازاریابی کشاورزی که امروز (چهارم مهرماه) در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان برگزار شد، گفت: خوزستان در حوزه صنعت، معدن و کشاورزی در سطح کشور حرف های زیادی برای گفتن دارد. قابلیت های زیادی در ابعاد مختلف دارد و غنی است. در حوزه کشاورزی از نظر کشاورزی و صنایع ظرفیت بسیار بالایی داریم و حداقل هفت محصول و صنعت با ظرفیت گسترده در تولید شکر، باگاس، ام دی اف، الکل و مخمر وجود دارد و رتبه اول را داریم. رتبه سوم در سطح ایالتی در همه این دامنه ها. همچنین قابلیت های گسترده تری در زمینه حمایت از صنایع برای این شرکت ها وجود دارد.
به گزارش اسنا، وی پتانسیل دیگر خوزستان را فرودگاه های استان دانست و افزود: در زمینه تولید خرما رتبه اول یا دوم کشور را داریم. در زمینه ماشین آلات و صنایع کشاورزی نیز ظرفیت بسیار بالایی در تولیدات صنعتی، قطعه سازی و پانل سازی و صنایع جانبی داریم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان گفت: سه تا چهار نقطه در دنیا قابلیت کشت همزمان چغندر قند و نیشکر را دارند که خوزستان یکی از این چهار نقطه است. علیرغم توانمندی های عظیمی که خوزستان در کنار این ظرفیت علمی دارد، نتوانستیم کار مورد انتظار را اجرا کنیم و به بحث صادرات و ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی توجه ویژه ای داشته باشیم، به همین دلیل باید خلأ را بررسی کنیم. از این موضوع
فلاح گفت: عمده صادرات ما که حدود 4.2 میلیارد دلار است در حوزه چند صنعت فولاد و شیمیایی است که عمدتا به صورت خام فروشی انجام می شود. از این رو انتظار می رود تحلیل دقیقی از صادرات محصولات کشاورزی انجام شود تا مشخص شود چرا صادرات بخش کشاورزی خوزستان به زیر 200 میلیون دلار رسیده است.
ما از پروژه های مبتنی بر دانش و رهبری استقبال می کنیم
وی تصریح کرد: عدم استفاده از فناوری های روز یکی از دلایل این مشکل است. یکی از تکنیک هایی که می توانیم استفاده کنیم بحث برندسازی، بسته بندی و سورتینگ است زیرا یکی از ضعف های ما در بخش صادرات کشاورزی عدم توجه به این موارد است که در این زمینه انجام می دهیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان با بیان اینکه بسیاری از کشورهای هدف صادراتی دارای استانداردهای سختگیرانه هستند، گفت: روسیه در سال گذشته حدود 400 میلیارد دلار واردات داشته است که سهم ایران از این میزان کمتر از یک درصد بوده است. این در حالی است که بیشتر واردات روسیه مربوط به صنایع غذایی و کشاورزی است و از کشوری مانند ترکیه تامین می شود. پس باید روی این موضوع تمرکز کنیم.
وی به نبود آزمایشگاه های مطمئن و عدم استفاده از فناوری های روز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر به سمت افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی رفته ایم که استفاده از دانش هسته ای در این زمینه یکی از این اقدامات است. این کار در کشور آغاز شده است.»
فلاح یکی از نقاط ضعف کشاورزی را مربوط به انبارها عنوان و خاطرنشان کرد: زراعت الوار نیز یکی از نقاط عطف مهم توانمندی های خوزستان است که فعال شده و حدود 300 هزار هکتار از اراضی کشاورزی درجه سه و چهار برای این امر غیرقابل استفاده است. منطقه این کار می تواند در افزایش ظرفیت ام دی اف و صنایع جانبی بسیار موثر باشد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان گفت: حدود 60 درصد تولید ام دی اف در استان صورت می گیرد. ما بیش از یک میلیارد دلار به صنعت ام دی اف می دهیم و ارز کشور می رود، بنابراین باید با انجام اقدامات درست در این زمینه از خروج ارز کشور جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به اهمیت ارتباط دانشگاه و صنعت گفت: دانشگاه و علم ما به سمت تئوری و جهت گیری ذهنی پیش می رود و ارتباط خود را با مسائل عملی برقرار نکرده است. اکثر واحدهای پیشرفته ای که از آنها به عنوان اثر انگشت یاد می شود از مشکل نیروی انسانی فنی و کارایی رنج می برند که باید با آگاهی بخشی در این زمینه برطرف شود.
فلاح بیان کرد: از همه طرح های دانشی و حیاتی استقبال می کنیم و امسال سعی کردیم در راستای طرح های پیشران از جمله طرح های کشاورزی از اعتبارات موجود در این زمینه بهره برداری کنیم.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403072519731/%D9%BE%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D9%86-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%B2%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%A2%D8%B3%DB%8C%D8%A8-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF