به گزارش خبرنگار مجله خبری کشاورزی. حجت الله علی آل محمدی وی روز یکشنبه در نشست همکاری مشترک سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین گفت: باید این فرهنگ را تغییر دهیم و وقتی کسی سود می برد با کشاورزان هم شریک شود.
وی افزود: کارشناسان و مهندسان کشاورزی روشی را برای صادرات میوه کیوی در مازندران اجرا کردند و در نهایت این محصول با قیمت 30 تا 50 هزار تومان صادر شد اما کارشناس نظام مهندسی چیزی عایدش نشد.
آل محمدی گفت: اگر مجوز صادرات داده می شود و بار فنی بر دوش کارشناس نظام مهندسی می افتد پس چرا کارشناس با توجه به دانش و علم به کار رفته در سود صادراتی شریک نمی شود؟ رسالت نظام مهندسی کشاورزی تولید خدمات فنی و مهندسی است و در صدور مجوز از صفر تا 100 صدور توسط کارشناسان انجام می شود اما در نهایت به این دانش و علم توجهی نمی شود.
این مسئول با بیان اینکه ابلاغ تعرفه بر عهده وزیر جهاد کشاورزی است، ادامه داد: اکنون نرخ تعرفه یک هفته است که روی میز وزیر است و با توجه به اتفاقات پیش آمده منتظر تصویب هستیم. در چند سال گذشته به هزینه کارشناسان نظام مهندسی اگر آقای نوری وزیر جهاد کشاورزی نبود به قوه قضاییه شکایت می کردم.
آل محمدی در خصوص تضاد منافع در دستگاه کارشناسی نیز گفت: کارشناس امور حیوانات که باید نظارت کند حق صدور مجوز را ندارد چرا که تضاد منافع ایجاد می کند و این موضوع باید در کارشناس لحاظ شود. بدن سازماندهی شده است.
رئیس نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در خصوص واگذاری امور دولتی به بخش خصوصی گفت: در صورت واگذاری مراکز دولتی، کلیه عملیات از قبیل واگذاری، سوخت و کلیه امور باید به این بخش ها واگذار شود. مراکزی که کشاورز بعد از ساعت پنج بعدازظهر بدون اتکا به خود به مرکز خدمات مراجعه کند و بتواند کار خود را انجام دهد.
آل محمدی گفت: باید اطمینان حاصل شود که کشاورز یا متقاضی وارد مرکز خدمات نمی شود و تمامی خدمات به کشاورزان و بهره برداران در روستا و نزدیک مزرعه ارائه می شود.
وی با انتقاد از لزوم اصلاح قانون تشکیل نظام مهندسی، خاطرنشان کرد: قانون تشکیل نظام مهندسی کشاورزی راهگشای امور ما نیست و باید این قانون اصلاح شود.
آل محمدی تصریح کرد: متأسفانه هیچ کاری برای استفاده از دانش به عنوان حلقه مفقوده از صفر تا 100 انجام نشده است، هر چیزی بهایی دارد به جز علم و دانش که هیچکس به آن توجه نمی کند، در حالی که توان بازنشستگان جهاد کشاورزی است. کارکنان برای ارتقای توسعه بخش مزایا استفاده می شوند و باید استفاده شوند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور افزود: اگر نظام مهندسی کشاورزی نباشد دولت چگونه می تواند کمک کند و فرصت شغلی ایجاد کند؟ اما امروز پس از 23 سال از عمر ما، رسالت ما همان چیزی است که نظام کشاورزی از ما می خواهد و ما هنوز در حال شروع هستیم.
2 هزار و 79 کارشناس در سازمان نظام مهندسی کشاورزی قزوین عضویت دارند
همانطور که فرامرز حریری مقدم رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین در این نشست اظهار داشت: کارشناسان نظام مهندسی در رشته های زراعت و اصلاح نباتات، علوم دامی، گیاه پزشکی، مهندسی باغبانی، علوم مهندسی آب. مهندسی ماشین آلات کشاورزی در فعالیت های تولیدی شیلات، ترویج و مهندسی خاک فعالیت می کنند.
وی افزود: 90 درصد حاضران از اعضای نظام مهندسی کشاورزی هستند که این سازمان را به یک مرکز دانش تبدیل کرده و 83 نفر دارای محل کار حرفه ای هستند.
الحریری مقدم خاطرنشان کرد: واگذاری زمین برای ساخت مغازه تراکتور فروشی در استانداری یکی از وظایف مهم در حوزه کشاورزی است.
به گفته این مسئول، ساختمان نظام مهندسی به طول 144 متر پاسخگوی مشتریان و بهره برداران حوزه کشاورزی نیست و در حال بررسی استفاده از یک ساختمان متروکه در دروازه رشت برای ساخت نظام مهندسی هستیم.
https://www.irna.ir/news/85641338/%D9%85%D9%87%D9%86%D8%AF%D8%B3%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%B3%D9%87%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%88%D8%AF-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%86%D8%AF