هنگامی که این غله به صورت کامل خورده می شود، منبعی از اسیدهای آمینه ضروری، مواد معدنی، ویتامین ها، مواد شیمیایی مفید و فیبرهای غذایی مورد انسان را تامین می کند. محتوای فیبر agriculture-na.ir کامل بین 12 تا 15 درصد از وزن خشک آن است. گندم کامل فیبر بالایی دارد، اما نوع تصفیه شده تقریباً فاقد فیبر است. بنابر این گزارش وزیر جهاد کشاورزی به تازگی با اعلام نرخ خرید تضمینی گندم پیش بینی کرده است که میزان خرید تضمینی گندم در سال زراعی پیش رو به 9 میلیون تن برسد که موجب خودکفایی در تولید گندم نان خواهد شد. دانه گندم متشکل از سبوس یا همان لایه پوست بیرونی، جوانه گندم و آندوسپرم که درونیترین لایه آن بوده و منبع عظیمی از انرژی است. دانههای گندم در سراسر سنبله درون پوششهایی قرار گرفتهاند که بسته به رقم آن اشکال مختلفی دارد. این محصول در فرمهای مختلف استفاده میشود اما مهمترین آن و بخش بزرگی از گندمها به منظور تولید آرد گندم و پخت نان مصرف میشود.
علاوه بر این، مطابق با یکی از مطالعات انجام شده، سبوس گندم حاوی لیگناها است، مواد مغذی مهمی که میتوانند باعث جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی شوند. لیگناها معمولا گیرندههای هورمون را در بدن ما اشغال میکنند، بنابراین برخی عوامل خطر سرطان را کاهش میدهند. گندم غنی از منیزیم است که برای بیش از ۳۰۰ آنزیم به عنوان یک کوفاکتور عمل میکند. این آنزیمها در استفادهی کاربردی بدن از انسولین و ترشح گلوکز دخیل هستند. علاوه بر این، مطابق با مطالعهی منتشرشده در مجلهی آمریکایی تغذیهی بالینی، مصرف منظم غلات کامل باعث کنترل قند خون در سطح سالم میشود. افرادی که از دیابت رنج میبرند، میتوانند سطح قند خود را با جایگزینی برنج با گندم در رژیم غذایی خود کنترل کنند.
خواص گندم: 18 خاصیت باورنکردنی گندم برای سلامتی
برای کسانی که به گلوتن حساسیت دارند مصرف گندم توصیه نمی شود. مصرف آهن باعث افزایش فتوسنتز در گندم شده و به دنبال افزایش فتوسنتز، سرسبزی و سبز ماندن گیاه اتفاق می افتد. مصرف عناصر روی، منگنز و بر در برنامه غذایی گندم باعث افزایش تقسیم سلولی، افزایش رشد و تشکیل خوشه های بیشتر می شوند. فعالیت شرکت طبق مفاد اساسنامه شامل انجام کلیه فعالیت های کشاورزی بطور اعم مشتمل بر زراعت ، باغبانی ، دامداری و دامپروری ، پرورش طیور و آبزیان ، فروش محصولات کشاورزی ، ایجاد صنایع وابسته و صنایع غذایی و … با وجود کاهش قیمت این محصول در مبادی روسیه آلمان، اتحادیه اروپا و فرانسه اما در هفته یاد شده قیمت گندم کانادا، استرالیا و آمریکا افزایشی شده تا شاخص جهانی را دو واحد بهبود دهد. گندم را برای تهیه آرد سفید، آرد گندم سبوس دار، جوانه گندم، ماکارونی، نودل، سمولینا، بلغور، کوسکوس، گندم بوداده (گندم برشته) استفاده می کنند.
مهمترین کشورهای تولید کننده گندم شامل آمریکا، کاناداد ، استرالیا و ژاپن می باشد. طرح افزایش عملکرد و تولید گندم آبی و دیم کشور(۱۳۹۰-۱۳۸۱)، 146 صفحه. 9بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش وترویج کشاورزی، گرگان، ایران. 5بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرمآباد، ایران. روشی است سنتی و در زمین هایی اعمال می شود که دارای سطح کم، شیب نامناسب و یا آب کم برای آبیاری هستند.
صادرات 450 میلیون دلار محصولات کشاورزی از خراسان رضوی
کود گندم در این مرحله یعنی قبل از کاشت بذر در زمین با توجه به آزمایش خاک می تواند کود دامی، سوپر فسفات و کودهای گوگرد دار همراه آب آبیاری باشد. – به گزارش خبرگزاری موج اصفهان، پیمان فیروزنیا با بیان اینکه تا امروز میزان … بر این اساس گندم به دو دسته زمستانه و بهاره تقسیم بندی می شود. گندم زمستانه در اواخر فصل تابستان کاشت می شود و در پائیز و تا رسیدن زمستان جوانه می زد و در طول فصل سرما در حال رویش باقی می ماند و با فرا رسیدن بهار و گرم شدن مجدد هوا برداشت می شود. کشت این نوع گندم در مناطقی که زمستان بسیار سرد نداشته باشد مناسب است چون در صورت بروز سرمای شدید و یخبندان احتمال از بین رفتن جوانه این گیاه وجود دارد.
قیمت گندم نسبت به 6 ماه گذشته چقدر تغییر کرده است؟
دانه گندم برای افرادی که مبتلا به انسداد عروق هستند زیان آور است. زیاده روی در مصرف آد گندم (یا گندم تصفیه شده) شاخص قند خون را بالا می رود و سبب کاهش سرعت سوزاندن ذخایر چربی و در نهایت سوخت وساز بدن را کند می کند و موجب چاقی (افزایش وزن و چربی) می شود. میزان بالای کربوهیدرات در گندم وجود دارد که نشاسته نوع غالب این کربوهیدرات است که نسبت به نوع گندم میزان قند حاصل از آن متغییر است . نشاسته در کل انرژی زیاد برای هضم می طلبد که این می تواند برای برخی افراد دیابتی مشکلات در پی داشته باشد. گندم دارای پروتئینی به نام گلوتن است که می تواند در برخی افراد که دارای حساسیت هستند موجب حساسیت شود.