یکی از اعضای کمیته کشاورزی نسبت به توهم توسعه روستاها هشدار داد

یکی از اعضای کمیته کشاورزی نسبت به توهم توسعه روستاها هشدار داد

عضوکمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی شورای اسلامی، نسبت به توسعه موهومی روستاها هشدار داد و گفت: ما خواهان توسعه کاریکاتوری و خیالی بخش روستایی نیستیم.

به گزارش ایسنا، روستاییان و عشایر نقش مهمی در تحولات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تاریخ ایران داشتند. برهمین اساس در سال 1392 به درخواست مرکز توسعه روستایی شورای فرهنگ عمومی به منظور تجلیل از خدمات ارزنده این قشر، پانزدهم مهرماه به عنوان روز ملی روستا و بادیه نشین نامگذاری شد. بر همین اساس به سراغ محمد جلالی، نماینده محلی و عضو کمیته کشاورزی، آب و منابع طبیعی شورای اسلامی رفتیم تا نظر وی را در خصوص نگرانی های مربوط به وضعیت روستاها جویا شویم.

محمد جلالی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به فرارسیدن روز ملی روستا و بادیه نشینان، با تبریک این روز به روستائیان و بادیه نشینان کشور به بیان برخی از دغدغه های این گروه ها پرداخت و گفت: بر اساس آمار منتشر شده و بر اساس اعلام مرکز پژوهش های شورا در چند روز گذشته، درصد اعتبارات بخش کشاورزی و روستایی نسبت به سایر بخش ها بسیار پایین است. در این زمینه باید پیگیری های لازم در سازمان کشاورزی برای افزایش درصد اعتبارات بخش کشاورزی، روستایی و بادیه نشینی انجام شود.

وی به برخی مفاد قانون برنامه هفتم توسعه در حوزه کشاورزی، روستایی و بادیه نشینی اشاره کرد و گفت: در برنامه هفتم احکام مناسبی در این زمینه پیش بینی شده است، هرچند ممکن است برخی از آنها قابل اجرا یا در زمان نباشد. اجرا اجرای آن سالهای اول اجرای برنامه نیست، اما مفاد آن خوب و مناسب است. اما این مفاد به این معنا نیست که مجلس و دولت دیگر تلاش نکنند، بلکه سازمان برنامه و بودجه باید درصدد افزایش نسبت اعتبارات برای بخش روستایی و عشایری باشد.

این نماینده مردم در مجلس با انتقاد از توسعه کارتونی و خیالی روستاها در سال های گذشته گفت: یکی از مسائلی که به روستاها مربوط می شود این است که محیط شهری برخی از روستاها در سال های گذشته تا حدودی توسعه یافته و وضعیت آسفالت نیز در حال توسعه است. رنده‌سازی، سنگ‌فرش‌ها و خدمات این روستاها ممکن است برای اهدافی مانند توسعه گردشگری مناسب بوده باشد، اما باید توجه داشت که توسعه زیرساخت‌های تولیدی و کشاورزی این روستاها نیز قابل توجه است توجه به روستاها همزمان. این رویه ای است که در سال های اخیر مورد غفلت قرار گرفته است. من معتقدم روستا مرکز تولید است و اگر این مرکز تولید از روستاها گرفته شود و رنگ و لعاب فقط به محیط روستا پرداخت شود، 2 تا 10 سال دیگر اثری از روستا باقی نمی ماند. که به آن رنگ و لعاب دادیم.

جلالی با تاکید بر اینکه توسعه کاریکاتوری و خیالی برای بخش روستایی نمی خواهیم، ​​ادامه داد: این نوع توسعه برای بخش کشاورزی، روستایی و بادیه نشین کشنده است زیرا توسعه در این بخش ها باید متوازن باشد. اگر در روستا کشاورزی و قنوات و منابع آب نباشد و باغات نیز از بین برود، دیگر ترسیم فایده ای ندارد.

وی همچنین با اشاره به ساختار تشکیلاتی وزارت جهاد کشاورزی از تصمیمات متولیان این وزارتخانه برای ادغام برخی از سازمان ها در یکدیگر انتقاد کرد و گفت: در یکی از جلسات سازمان جهاد کشاورزی که در آن حضور داشتند توسط معاون رئیس جمهور، رئیس سازمان برنامه بودجه، وزرای جهاد کشاورزی و نیرو، کارشناس تشکیل شد و من اشاره کردم که در حال حاضر فضایی برای اصلاح ساختاری وزارت جهاد کشاورزی وجود ندارد. من فکر می کنم شاید اصل هدف مناسب است و مناسب است، اما در حال حاضر مناسب نیست. حتی این کلمه را به کار بردم که متولیان وزارت جهاد کشاورزی مواظب باشند در چاه ساختارهای این وزارتخانه نیفتند. من معتقدم اجرای برنامه هفتم ادغام ساختارهای وزارت جهاد کشاورزی در حال حاضر منافع این وزارتخانه و بخش های کشاورزی، روستایی و بادیه نشینی را تامین نمی کند. ابتدا باید ساختارها و تشکیلات این وزارتخانه اصلاح شود و سپس مدیران آن به سمت اصلاح ساختارها بروند.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403071511981/%D9%87%D8%B4%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%B9%D8%B6%D9%88-%DA%A9%D9%85%DB%8C%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D9%81%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B2%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%87%D8%A7