وزیر جهاد کشاورزی بر لزوم رعایت اخلاق در استفاده از محصولات کشاورزی تاکید کرد و گفت: حدود یک سوم محصولات کشاورزی به دست مصرف کننده نهایی و اصلی نمی رسد و به ضایعات تبدیل می شود.
به گزارش ایسنا. غلامرضا نوری قزلجا – وزیر جهاد کشاورزی – در اولین همایش ملی اخلاق در کشاورزی و غذا گفت: علما دین را با دو عنصر عقل و اخلاق تعریف می کنند. اخلاق 50 درصد دین است که شامل عدالت و کرامت است. کنفرانس امروز بسیار گسترده است و شامل فرهنگ، اقتصاد، معیشت و امنیت است و پرداختن به نظام های اخلاقی در این زمینه ضروری است.
وی افزود: اگر بخواهیم بررسی کنیم که آیا در جامعه ای با بخش کشاورزی اخلاقی برخورد می شود یا خیر، باید پایداری محیط زیست و پایداری منابع تولیدی و منابعی را که در اختیار دارد و استفاده می کند بررسی کنیم. اما جای تاسف است که از منابع آب و خاک خود به خوبی استفاده نکرده ایم، در حالی که حتی در مصرف نعمت های فراوان باید صرفه جویی کنیم. در سایر کشورهای توسعه یافته از 45 درصد منابع تجدیدپذیر خود استفاده می کنند. با وجود برکات فراوان، شاهد صرفه جویی در بین آنها هستیم، اما از 80 درصد منابع تجدیدپذیر کشورمان استفاده می کنیم، بنابراین عملکرد اخلاقی نداریم و از عدالت اجتماعی فاصله داریم.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: نباید همه مسئولیت ها را بر عهده کشاورز بگذاریم. کشاورز هم در جامعه حقوقی دارد که باید رعایت شود و رعایت شود. شاید بخشی از شرایط کنونی ناشی از عدم توجه به رعایت اخلاق در حوزه برخورد اجتماعی و عادلانه با کشاورزان و فعالان این بخش باشد. تغییرات اقلیمی در جهان نشان از عدم رعایت اخلاق در این زمینه دارد.
وی تاکید کرد: باید در حوزه مصرف اخلاقی عمل کنیم چرا که حدود یک سوم محصولات کشاورزی به دست مصرف کننده نهایی و اصلی نمی رسد و تبدیل به ضایعات می شود. در مهمانی ها و برنامه هایی که برگزار می شود، اسراف رخ می دهد و با رعایت اخلاق در این زمینه، قسمت زیادی از ضایعات کاهش می یابد. مثلاً در کشور ما یک سوم شکر و حدود 90 درصد روغن کشور وارد می شود و وقتی میزان مصرف را بررسی می کنیم، می بینیم که حدود یک و نیم برابر بیشتر از آن چیزی است که در آن آمده است. سند ملی امنیت غذایی، به استثنای این واقعیت که اگر استانداردهای بین المللی را بررسی کنیم، این مقدار ممکن است دو برابر شود.
نوری قزلجا در پایان گفت: برای واردات آن محصول از یک طرف باید ارز تهیه کنیم و این هزینه ملی برای جامعه است و از طرف دیگر خانواده متحمل هزینه می شود با این فرض که اگر مجبور به مصرف شود. یک کیلو از محصول و یک کیلو و نیم یک کیلو مصرف می کند و علاوه بر هدر دادن هزینه های خانواده: مصرف زیاد این مواد باعث بروز بیماری های خانوادگی مانند دیابت و بیماری های قلبی عروقی می شود.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403073023041/%DB%8C%DA%A9-%D8%B3%D9%88%D9%85-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%B1%D8%B3%D8%AF