اخبار

۲ هزار و ۱۵۹ میلیارد تومان اعتبار به حوزه عشایر اختصاص یافت

به گزارش خبرنگار مجله خبری کشاورزی، مهدی میزبان روز دوشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی افزود: علاوه بر این برای تامین آب شرب عشایر در سطح کشور بیش از دو هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب داریم.

وی اضافه کرد: در این منطقه اگر آب برای پدر، مادر و فرزند نیست، برای دام هم نیست از طرفی به راحتی نیز امکان تامین و ذخیره آب وجود ندارد، لذا نیاز و نداشتن خیلی سریع اثر می‌گذارد و ثمره خدمت نیز سریع نشان داده می‌شود.

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه حوزه عشایری خراسان جنوبی بر پایه دامداری مبتنی بر کوچ است، بیان کرد: خراسان جنوبی از جمله استان‌هایی است که بخش زیادی از مناطق روستایی اتکای زیاد به دام دارند.

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران یادآور شد: در کشوری مانند جمهوری اسلامی که سرزمین بزرگ و  پهناور و دارای ۱۲ تا ۱۳ اقلیم و چهار فصل است، جمعیت زیادی از زندگی عشایری کرد، لر، ترک، بلوچ، بختیاری و سایر داریم.

وی با اشاره به توزیع ۱۱ هزار پنل خورشیدی میان عشایر، تصریح کرد: برای تامین برق مورد نیاز عشایر، تفاهم‌نامه‌ای منعقد می‌شود که در قالب آن تا پایان دولت برخورداری عشایر از برق، شبکه، مزرعه‌ و پنل‌های خورشیدی به بالای ۹۰ درصد برسد.

وی گفت: در سالیان متعدد، خشکسالی‌ها همواره بر زندگی عشایری آسیب وارد کرده است که اگر خدمات دولت نبود در این دو دهه، باید زندگی عشایری در برخی استان‌ها مانند خراسان جنوبی تعطیل می‌شد.

میزبان افزود: ارائه خدمات دولتی در کنار تامین انرژی، ارتقای تکنولوژی، حمل و نقل و سایر سبب شد تا زندگی عشایری استمرار داشته باشد امیدواریم خدمات موثرتری را برای این قشر مهم از جامعه انجام دهیم.

وی با بیان اینکه بیش از ۱۰ طرح بزرگ مطالعه شده در حوزه عشایری در حال اجرا است، عنوان کرد: تا پایان سال بیش از ۹۰ درصد این طرح‌ها اجرا خواهد شد.

میزبان تصریح کرد: همچنین در حوزه صادرات دام، تامین نهاده دامی و سایر اقدامات خوبی شروع شده و شاهد کاهش مشکلات در حوزه عشایر هستیم.

وی با اشاره به اینکه جامعه عشایری جامعه‌ای مهم و دارای منبع، ظرفیت و نیاز است، بیان کرد: در سطح ملی اقدامات خوبی به ویژه در دولت سیزدهم برای عشایر انجام شده است.

وی تاکید کرد: عشایر یک جامعه تاریخی است که در طول تاریخ با هیچ حکومتی به اندازه جمهوری اسلامی بساز نبوده است، در طول چهار دهه گذشته در هیچ منطقه عشایری مشکل امنیتی مشاهده نشده و عشایر از لحاظ پدافند غیرعامل در مرزها و مناطق حاشیه‌ای و صعب العبور نقش موثری داشته‌اند.

میزبان بیان کرد: با درک شرایط خراسان جنوبی، تا یک چهارم اعتبارات بند ب تبصره ۵۲ برای توسعه پرواربندی در سه سال گذشته برای این استان در نظر گرفته شد.

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران تصریح کرد: ما در مقابل جامعه عشایری وظیفه، مسئولیت و رسالت داریم لذا باید نسبت به ادای رسالت خود اقدام کنیم.

در این مراسم که معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی نیز حضور داشت، از خدمات “مهدی عصمتی‌پور” مدیرکل سابق قدردانی و محمد ابراهیم ابراهیمی به عنوان مدیرکل امور عشایر استان خراسان جنوبی معرفی شد.



منبع اخبار

وی عنوان کرد: بر عکس زندگی شهری، در زندگی عشایری اقلیم و جغرافیا بسیار مهم است و عشایر خود را بر آن انطباق و سازگار می‎‌دهند.