۶ محصول فرآوری شده از زرشک به سرمایه‌گذار نیاز دارد

پویان تاکید کرد: باید روی بازار و محصولات مورد پسند مشتری، فرآوری، بسته‌بندی، میکروب‌شناسی و روش خشک کردن زرشک بیشتر کار شود چرا که سال‌هاست این مشکلات گریبانگیر استان خراسان جنوبی است.

۹۸ درصد زرشک کشور در خراسان جنوبی تولید می‌شود و ۵۰ هزار خانوار مستقیم و غیرمستقیم از این محل امرار معاش می‌کنند.



منبع اخبار

وی با بیان اینکه بیش از ۱۰ مکمل دارویی برای زرشک می‌توان تعریف کرد گفت: با این وجود جایگاه مطلوبی در کشور نداریم.

وی به قدمت ۲۵۰ ساله گیاه زرشک در خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: با توجه به محدویت اقلیمی و کمبود آب در منطقه امکان گسترش سطح زیر کشت زرشک وجود ندارد و باید بر افزایش ارزش افزوده و تکمیل زنجیره زرشک کار کنیم که با فرآوی محقق می‌شود.

پژوهشگر گیاهان دارویی اظهار داشت: از ریشه زرشک پنج مکمل فرآوری غذایی و دارویی و از برگ آن برای درمان بیماری‌هایی مثل زخم روده، از بین بردن غم و غصه و از آب زرشک برای کنترل  فشار خون، کلسترول خون، اوره خون، ترمیم نارسایی ریوی و جوش صورت استفاده می‌شود.

جشنواره ملی زرشک از ۲۱ تا ۲۷ مهر امسال در پنج شهرستان استان خراسان جنوبی شامل زیرکوه، قاینات، درمیان، سربیشه و بیرجند برگزار خواهد شد.

پویان با انتقاد از آنچه ضعف در تبلیغات محصولاتی مانند زرشک دانست، ادامه داد: کشوری مثل چین از فضای ماهواره برای معرفی محصولات دارویی و گیاهی خود به‌خوبی استفاده می‌کند ولی در کشور ما در این زمینه هیچ کاری نشده است.

وی گفت: برگزاری جشنواره زرشک کاری ارزنده است که می‌تواند محصول زرشک را به ایران معرفی کند چرا که در برخی کشورها حتی برای محصولات بی‌ارزش هم جشنواره برگزار می‌کنند.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی با بیان اینکه “زرشک بی‌دانه” محصول انحصاری این استان در ایران و جهان به شمار می‌رود گفت: زرشک هرچند به عقیده عده‌ای جزو محصولات استراتژیک و خاص به شمار نمی‌رود اما یک محصول بسیار مهم برای خراسان جنوبی است که در فرآیند اقتصاد خانوار نقش بسزایی دارد.

مراسم افتتاحیه این جشنواره ۲۱ مهر ماه در بزرگترین باغ زرشک خاورمیانه واقع در روستای افین شهرستان زیرکوه با حضور جمعی از مسوولان کشوری، صاحبنظران و تولیدکنندگان برگزار می‌شود.

به گزارش روز سه‌شنبه مجله خبری کشاورزی از کمیته اطلاع‌رسانی و تبلیغات جشنواره ملی زرشک – خراسان جنوبی “محسن پویان” گفت: تا کارخانه‌ای احداث نشود، فرآوری و ارزش افزوده هم ایجاد نخواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه ارزش افزوده برای تولیدکننده زرشک بیشتر از طریق فرآوری ایجاد می‌شود گفت: دانش فنی فرآوری زرشک در خراسان جنوبی وجود دارد ولی در زمینه عملیاتی کردن این ایده‌ها و دانش فنی مشکل داریم.

وی افزود: تا زمانی که این محصولات فرآوری شده تولید و صادر نشود، ایده‌های دانشگاهی بی‌ارزش خواهد بود.