اخبار

تولید دام زنده و گوشت با اقدامات دولت سیزدهم/ صادرات گوشت در آینده نزدیک تثبیت شده است

حسن خمیس عبادی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (مجله خبری کشاورزی)، در پاسخ به این سوال که بحران گوشت در کشور ناشی از کشتار دام های تولید شده در سال 1398 است، گفت: در سال 1398 به دلیل گرانی نهاده های دامی وارداتی، تولیدکنندگان دام و طیور قادر به تامین نهاده های مورد نیاز نبودند، نیازها متوقف شد و در عین حال قیمت دام زنده در خارج از کشور افزایش یافت. از این رو بخشی از دام های تولیدی ذبح و بخشی دیگر از طریق قاچاق از کشور خارج شد که آسیب جدی به صنعت دامپروری کشور وارد کرد.

وی افزود: مرگ دام های مولد در کشور مشکلات جدی داشت و لازم بود دوباره تولید دام مولد آغاز شود تا با جایگزینی آنها تولید افزایش یابد. بنابراین، در یکی دو سال گذشته، ما جایگزین دام های مولد شده ایم، و بنابراین به مکان های خوبی در برخی از دام های مولد رسیده ایم.

رئیس پژوهشکده علوم دامی کشور گفت: جلوگیری از خروج دام و حذف دام های تولیدی در کشور قطعا برای ما ارزش بیشتری از ارزش تولید گوشت دارد. زیرا حفظ ذخایر باعث می شود با مشکل تولید مواجه نشویم.

تولید صادرات محور یکی از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است

خمیس ​​العبادی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی و پژوهشکده علوم دامی، ساماندهی دام مولد در دستور کار قرار گرفته است و با این اقدام گام مثبتی در بهبود عرضه گوشت قرمز در کشور برداشته شده است. کشور. به طوری که با اجرای برنامه های اصلاح نژادی و جایگزینی دام های مولد، امروزه تولید در کشور به ثبات نسبی رسیده است.

وی تاکید کرد: امیدواریم در آینده نزدیک و طی دو سال آینده بتوانیم صادرات خوبی در زمینه دام سبک و حتی گوشت قرمز داشته باشیم.

رئیس پژوهشکده علوم دامی تولید صادرات محور را یکی از برنامه های مهم وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: در دولت سیزدهم توانستیم کیفیت و کمیت تولیدات داخلی را ارتقا دهیم و در نهایت صادرات را با کار اصلاح نژاد دام سبک و سنگین.

یک برنامه 5 ساله برای بهبود تولید دام، طیور و زنبور عسل

خامس العبادی در خصوص فعالیت های پژوهشکده علوم دامی در زمینه تولیدات دام، طیور و زنبور عسل گفت: این پژوهشکده یکی از مؤسسات علمی و تحقیقاتی و تنها بازوی علمی وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه است. زمینه های. پژوهشکده علوم دامی در سال 1312 هجری شمسی فعالیت تحقیقاتی خود را به طور رسمی آغاز کرد و بیش از 90 سال قدمت دارد، این پژوهشکده در سال های اخیر فعالیت های گسترده و موثری در زمینه دام، طیور، زنبور عسل و امنیت غذایی کشور داشته است.

وی تصریح کرد: این موسسه از سال گذشته برنامه ای 4 تا 5 ساله در زمینه های مختلف اجرا کرده است که شامل برنامه جامع تولید گوشت قرمز، برنامه جامع تولید زنبور عسل، برنامه جامع تولید گوشت قرمز می باشد. گوشت مرغ در خط پرورش العریان و برنامه جامع توسعه جوجه ها برای خوداتکایی در تولید در دستور کار قرار دارد.

رئیس پژوهشکده علوم دامی تاکید کرد: یکی از مهمترین کارهای این پژوهشکده در دولت سیزدهم حفظ ذخایر ژنتیکی دام، طیور و زنبور عسل است که اگرچه کار اساسی آن از گذشته آغاز شده است، اما در این دولت به وضوح خود را نشان داد.»

تولید دام زنده و گوشت با اقدامات دولت سیزدهم/ صادرات گوشت در آینده نزدیک تثبیت شده است

در ایران 27 نژاد محلی گوسفند وجود دارد

خامس آبادی گفت: 27 نژاد گوسفند اصیل در کشور وجود دارد. با توجه به تنوع قومیتی که داریم، از نظر ذخایر ژنتیکی یکی از ثروتمندترین کشورها هستیم. با توجه به گستردگی کشور و پراکندگی نژادهای مختلف سعی در معرفی نژادهای سازگار با اقلیم های مختلف هر منطقه داشته ایم و از قابلیت های هر نژاد از طریق تلاقی و تلاقی نهایی، نژادهای برتر با بهره وری بالاتر را معرفی کرده ایم. و عملکردی که نقش موثری در تولید و ترویج گوشت قرمز در کشور دارند.

وی در خصوص دام سنگین گفت: در حال حاضر بیش از 60 درصد گوشت قرمز تولیدی کشور توسط دام سبک تامین می شود. این نیز با اصلاح نژاد، تلاقی و تلاقی بین نژادهای مختلف برای بهبود تولید شیر و گوشت انجام شده است.

برنامه بهبود کمی و کیفی خط گوشت العریان

رئیس پژوهشکده علوم دامی گفت: ایران در زمینه طیور دارای خط گوشت آرین است و پژوهشکده علوم دامی کشور تمام تلاش خود را برای ارتقای کمی و کیفی خط گوشت آرین انجام می دهد. این یک خط گوشت است که می تواند وارد بازار شود و نقش خود را با نژادهای وارداتی که در عرضه گوشت مرغ استفاده می شود، ایفا کند.

ارائه 6 نژاد مرغ تخمگذار محلی به تولیدکنندگان

خامس العبادی درباره مرغ های تخمگذار گفت: با توجه به تنوع نژادهای مرغ تخمگذار در کشور و با همکاری و حمایت دستگاه های اجرایی از جمله وزارت جهاد کشاورزی و معاونت امور دام رئیس جمهور توانستیم معرفی کنیم. 6 نژاد مرغ محلی در سال گذشته (دولت سیزدهم) که می تواند نقش موثری در معیشت خانواده های روستایی و همچنین تامین امنیت غذایی و رفاه روستائیان و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها داشته باشد.

برنامه اصلاح نژاد و هیبریداسیون با حفظ ذخایر ژنتیکی دام در کشور

وی با بیان اینکه برنامه وزارت جهاد کشاورزی پرورش نژادهای کوچک از طریق نژادهای گوشتی پرمحصول است، گفت: نژادهای گوسفند اصیل ایرانی را با نامهای مهربان، شال و افشاری که پرمحصول هستند هیبرید کرده ایم. نژادهای کوچک و کم وزنی مانند البلوشی که از نظر خصوصیات تولیدی گوشتشان متمایز می شود، از نظر کیفیت و کمیت شیر، پشم و پوست آن به میزان قابل توجهی افزایش می یابد تولید به ویژه تولید گوشت در کشور.

رئیس پژوهشکده علوم دامی کشور افزود: بر اساس برنامه پنج ساله سعی کردیم با واردات برخی از نژادهای خارجی گوشت قرمز مورد نیاز کشور را تامین کنیم و ژن های برتر در تولید گوشت را استخراج کنیم تا ژنتیکی حفظ شود. میراث. ذخایر از طریق تلاقی با نژادهای محلی خودمان، بیایید برای افزایش تولید گوشت عبور کنیم.

تولید دام زنده و گوشت با اقدامات دولت سیزدهم/ صادرات گوشت در آینده نزدیک تثبیت شده است

خامس العبادی گفت: بر اساس اهداف، قرار است نژادهای خارجی برای تولید گوشت و شیر وارد کشور شود و تولید بره نسل اول (F1) حاصل تلاقی نژادهای بومی با نژادهای وارداتی است. یعنی در مرحله اول بعد از F1 دام ها وارد کشتارگاه ها می شوند و اجازه ورود به تولید نژادهای مولد را نمی دهیم تا نژادهای بومی کشور از بین برود.

رئیس پژوهشکده علوم دامی دامی آبادی ادامه داد: مسلم است که اصلاح نژاد، تلاقی نهایی و تلاقی دام خارجی با دام ایرانی با تکیه بر حفظ ذخایر ژنتیکی کشور انجام می شود.

سالانه 900 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می شود

وی میزان تولید سالانه گوشت قرمز در کشور را 900 هزار تن اعلام کرد و گفت: کسری گوشت قرمز در کشور سالانه بین 100 تا 150 هزار تن است که از طریق واردات تامین می شود. البته وزارت جهاد کشاورزی برای خودکفایی گوشت قرمز برنامه پنج ساله دارد.

خامس العبادی گفت: برنامه های اصلاح نژادی زمان بر است، بنابراین برنامه هایی که در حوزه دام سنگین به ویژه دام اجرا شده است، هنوز تاثیر خود را نشان نداده است، امیدواریم با برنامه های جدیدی که داریم، اینها وارد بازار شود نژادهای اصلاح شده تولید خواهند شد و سهم خوبی در تولید گوشت قرمز در کشور خواهند داشت.

برنامه ریزی برای افزایش پرورش شتر

رئیس پژوهشکده علوم دامی درباره افزایش مصرف گوشت شتر در کشور گفت: شتر یکی از دام های قرن آینده برای عرضه گوشت به شمار می رود. اگرچه تعداد شتر در سال های اخیر کاهش یافته است، اما در یکی دو سال گذشته برنامه هایی برای حفظ و تقویت نژادهای بومی اجرا شده است که منجر به افزایش تولید این محصول شده است.

وی با بیان اینکه 234 هزار راس شتر در کشور وجود دارد، گفت: با توجه به نوع تغذیه گیاهی، شتر دوکوهان و تخان در استان های یزد، سیستان، بلوچستان، خراسان، قم و اردبیل تولید و تولید می شود. صورت می گیرد و این بخش به این استان ها متصل می شود.

به گفته خمیس آبادی، با توجه به شرایط تولید شتر در ایران و کشورهای منطقه، همایش بین المللی شتر آبان ماه آینده در بفاق استانداری یزد برگزار می شود تا بتوانیم از تحقیقات و آزمایش های علمی در زمینه پرورش شتر بهره مند شویم. ایالات در پرورش این محصول در کشور.

تولید دام زنده و گوشت با اقدامات دولت سیزدهم/ صادرات گوشت در آینده نزدیک تثبیت شده است

پایش مستمر بیماری های دام و طیور

رئیس پژوهشکده علوم دامی با بیان اینکه اکنون بیشتر تحقیقات علوم دامی در داخل کشور انجام می شود، گفت: برای خرید دستگاه ها و تجهیزات تحقیقاتی نیز نیازمند اعتبار هستیم. البته برخی از این رویه ها با همکاری دانشگاه های داخل کشور انجام می شود و در موارد خاص از تسهیلات خارج از کشور استفاده می کنیم.

وی در خصوص تحقیقات بیماری های دام، طیور و زنبور عسل گفت: یکی از اقداماتی که با همکاری موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی الرازی انجام می شود پایش بیماری های دام، طیور و زنبور عسل است که پایش می شود. بر اساس برنامه سالانه اکثر بیماری ها. در صورت فعال شدن بیماری در این بخش، اقدامات لازم را انجام خواهیم داد و شما نگران آن نباشید.

https://www.irna.ir/news/85509597/%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D9%85-%D8%B2%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%88-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D9%82%D8%AF%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%AA-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D8%B3%DB%8C%D8%B2%D8%AF%D9%87%D9%85-%D8%A8%D9%87-%D8%AB%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%AF-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا