مصوبات اولیه نود کمیته برای بهبود کیفیت نان


سخنگوی رسمی به مصوبات اولیه کمیته 90 برای ارتقای کیفیت نان در کشور اشاره کرد و گفت: در این جلسه مقرر شد دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی طرح جامعی را برای نان ارائه کند. تولید نان سبوس دار در عرض یک ماه
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، علي خزريان در تشريح جلسه كميته اوليه 90 گفت: اين جلسه با هدف افزايش كيفيت نان، غني سازي و كاهش ضايعات آن و نيز بررسي عملكرد ماشين آلات در رابطه با زنجیره ارزش نان و بهبود آن بهره وری با حضور مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی، مدیران وزارتخانه های بهداشت، درمان، آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی، امور کشوری، امور اقتصادی و دارایی، سپاه پاسداران، سازمان ملی استاندارد و کارشناسان دانشگاهی. مراکز تحقیقاتی برگزار شد.
وی تصریح کرد: آرد تصفیه شده (سفید) اثرات مضری بر سلامت انسان دارد که مرکز تحقیقات شورا در گزارشی کارشناسی با استناد به مطالعات داخلی و خارجی به آن پرداخته است. این موضوع باعث نارضایتی مردم نیز شد. بر این اساس، کمیته اصل 90 قانون اساسی پس از نظر کارشناسان مرکز تحقیقات موضوع را بررسی و با نمایندگان دستگاه های اجرایی تشکیل جلسه داد.
سخنگوی کمیته بدوی 90 شورای اسلامی ادامه داد: در این جلسه کمیته اولیه 90 مصوباتی را اخذ کرد که بر اساس آن مقرر شد رویه های نظارتی با محوریت شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی در کشور اجرا شود. توسط مقامات مسئول در اسرع وقت و فوریت.
وی تدوین و ابلاغ استاندارد نان سبوس دار، تدوین دستور پخت نان سبوس دار و نظارت بر اجرای آن توسط نانوایی ها، فرهنگ سازی مصرف نان سبوس دار، حمایت از راه اندازی کارخانه های آرد سبوس دار در استان های کشور، توسعه استفاده از آرد سبوس دار در بخش نانوایی و افزایش تعداد نانوایی های با استفاده از آرد سبوس دار و اقتصاد تولید آرد سبوس دار و پخت نان سبوس دار از جمله مصوبات اصلی این کمیته بود.
خزریان بیان کرد: با وجود تلاش های قابل تقدیر دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی، هنوز تا رسیدن به وضعیت ایده آل فاصله زیادی وجود دارد. لذا در این جلسه بر لزوم تعیین قیمت گذاری صحیح برای آرد سبوس دار برای ترغیب کارخانه های آرد برای ورود به این عرصه تاکید شد. وی همچنین تصریح کرد: قیمت نان سبوس دار باید به گونه ای باشد که فقرا نیز از این نعمت بهره مند شوند. کارگروه های نظارتی در سطح استان باید امکان تعیین قیمت های مختلف را برای واحدهای پخت نان سبوس دار فراهم کنند.
وی افزود: در این جلسه بر لزوم ابلاغ دستورالعمل پخت نان سبوس دار در اسرع وقت و نظارت کامل بر اجرای آن تاکید شد زیرا رعایت نکردن نکات فنی مربوط به تخمیر سلامت مردم را به خطر می اندازد. بنابراین باید برای فرهنگ سازی مصرف نان سبوس دار و ایجاد تقاضای مردمی هدفمند و برنامه ریزی شده در این زمینه اقدامات اساسی صورت گیرد. از سوی دیگر نهادهای ذیربط به ویژه وزارت بهداشت باید آگاهی مردم را نسبت به خاستگاه پخت نان سبوس دار در نانوایی ها افزایش دهند تا امکان نظارت همه جانبه و مردمی و نصب اطلاعیه ای در این زمینه در نانوایی ها فراهم شود.
خودزریان ادامه داد: در این جلسه ضرورت احیای موضوع پخت نان سبوس دار به عنوان یک صنعت هنری در روستاهای کشور با رعایت موازین بهداشتی به منظور ایجاد فرصت های شغلی و ارتقای سطح سلامت مردم مطرح شد. تا حد امکان. نانوایان باید از طریق نامه ای مشخص در مورد نحوه پخت نان سبوس دار آموزش های حرفه ای دریافت کنند و اصول مربوطه را رعایت کنند. دسترسی به آرد گندم کامل نیز باید در اسرع وقت توسط شرکت بازرگانی ایالتی برای نانوایان علاقه مند به پخت نان سبوس دار چه در روستا و چه در شهر فراهم شود.
این عضو شورای اسلامی تصریح کرد: بر اساس مصوبه سازمان، دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی باید ظرف یک ماه آینده طرح جامع توسعه نان کامل را به این سازمان ارائه کند. از سوی دیگر، وزارت کشور اقدامات لازم را برای اصلاح قیمت گذاری صحیح آرد و نان سبوس دار در مدت دو ماه انجام داده است. خرداد ماه و وزارت بهداشت نتایج بررسی اثرات مصرف نان را در اسرع وقت تایید و نسبت به فرهنگ سازی اقدام خواهد کرد. سازمان ملی استاندارد باید نسبت سبوس را بررسی کرده و ظرف دو ماه با تمرکز بر نان لواش و تافی آن را کاهش دهد.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403020503664/%D9%85%D8%B5%D9%88%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%DA%A9%D9%85%DB%8C%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86-%D8%A7%D8%B5%D9%84-%D9%86%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%DA%A9%DB%8C%D9%81%DB%8C%D8%AA-%D9%86%D8%A7%D9%86

