اخبار

برداشت برنج در ۲۰۶ هزار هکتار شالیزار مازندران

در سال هاي اخیر اسـتفاده از کمبـاین مخـصوص بـرنج براي برداشت مستقیم شالی با توجه به بالا بـودن هزینـه برداشـت و صـعوبت کـار در روش دستی با استقبال چشمگیري از سوي کشاورزان مواجه شده اسـت. یکی دیگر از مراحل کاشت و برداشت برنج ایرانی انتقال نشاء از خزانه به زمین اصلی برای انجام عمل کاشت است که به این کار نشاء‌کاری می‌ گویند. شالیکاران پیش از نشاء‌کاری ابتدا به آماده سازی زمین و مرمت و بازسازی مرزها و کرت‌ها اقدام می نمایند. همچنین قبل از کاشت برنج در زمین اصلی زمین را از کاه و کلش و اجسام خارجی دیگر پاک می کنند. آغاز نشاء‌کاری در استان های شمالی از اوایل تا اواسط اردیبهشت ‌ماه است. اندازه طبیعی نشاء‌ها در این زمان ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متر بوده و همینطور ۴ تا ۵ برگ دارند.

خزانه برنج قطعه زمین کوچک و محصوری است که در داخل زمین اصلی یا در قطعه‌ای از زمین در خارج مزرعه اصلی درست می شود. برنج کشت دوم را معمولا در استان مازندران بخصوص شهر های ساری و فریدون کنار می یابید. یکی دیگر از ابزار آلات مورد نیاز برای agriculture-na، داس مخصوص هرس شاخه و برگ است و به طور تخصصی برای بریدن شاخ و برگ درختان به کار می رود.

از بازنگری طرح هادی روستایی تا تثبیت مالکیت اراضی| ۱۶۹ هزار واحد مسکن روستایی مقاوم سازی شد

خشک کردن به موقع دانه به ویژه در برداشت مستقیم برنج که محصول در رطوبت بالا 23-19% برداشت می شود و عمل خشک شدن شالی در مزرعه صورت نمی گیرد از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. یکی از موانع جدی در روند توسعه مکانیزاسیون با استفاده از کمباین برداشت برنج، کمبود خشک کن های مناسب جهت خشک نمودن به موقع شلتوک با رطوبت بالا می باشد. مطلبی که در برداشت مکانیزه مورد توجه است مناسب بودن مزرعه شالیزاری برای کار کمباین می باشد. شرط اساسی این مطلب داشتن زهکش مناسب می باشد تا کشاورز بعد از رسیدن محصول در کمترین زمان (حدود 10 روز) بتواند مزرعه را خشک کرده تا ادوات کشاورزی به راحتی در آن حرکت کرده و کار انجام دهد.

شالی های قد کشیده برای آمدن به خانه ی اصلی خود به اندازه ی کافی رشد کرده اند. ده ها زن و مرد شالیکار دوشادوش همدیگر در زمین های آب گرفته و پر از گل و لای بیجار کمر خم و راست می کنند و جوانه ها را در فاصله های مناسب و با نظم و ترتیب خاصی می کارند. نوای موسیقی و ترانه ی محلی حین کار، جلوه ی بکر و دیدنی شمال ایران را پیش چشمانتان می گذارند. جالب است بدانید که در برخی از مناطق، شالی ها بعد از خشک شدن با وسایلی مانند خشک کن، به انبارهای خانگی منتقل می شوند تا زمان مناسب برای خرمنکوبی آن ها فرا برسد. برای برداشت برنج در ایام قدیم از 10 الی 15 کارگر برای هر هکتار زمین زراعی استفاده می شود که پرداخت دستمزد به هر کدام از آن ها باعث کاهش سود کشاورز می شد.

استفاده از این کمباین ها بسیار به صرفه است و هزینه برداشت و خرمنکوبی با آن در یک هکتار شالیزار نسبت به برداشت دستی و دروگر بسیار کمتر خواهد بود. علاوه بر این، نوع کمباین ها در شرایط نامساعد جوی و بارندگی نیز می توانند به خوبی عمل کنند. بعد از عملیات پنجه زنی و وجین بایست حدود ۴۵ روز تا دو ماه (نیمه دوم مرداد ماه) منتظر بمانیم و به صورت دقیق به آبرسانی زمین کشاورزی بپردازیم تا زمانی که خوشه های طلایی برنج آماده برداشت شوند. بعد از پشت سر گذاشتن مرحله خزانه گیری حدوداً ۲۰ روز تا یک ماه صبر می کنیم تا حداقل ارتفاع برنج ها به یک وجب برسد(10الی 15 سانتی متر). در این مدت زمان حدوداً یک ماهه به آماده کردن زمین می پردازیم ، زمین را دو بار شخم می زنیم یک بار بدون اینکه زمین آب داشته باشد و یک بار به همراه آب.

استان گیلان و مناطق جنوبی شرایط آب و هوایی کشت این برنج را ندارند. برنج کشت دوم را بلافاصله پس از برداشت کشت اول پروش می دهند. بنابراین برای تامین خاک حاصل خیز و رشد سریعتر برنج از کودهای شیمایی بیشتری استفاده می کنند. به دلیل آنکه در کشت اول زمین به اندازه کافی سم پاشی شده و به حشرات و آفات مقاوم است.

جذب 100درصدی اسناد خزانه کهگیلویه و بویراحمد/تولید ۲۸۸ هزار تن محصولات جالیزی دراستان/پیشرفت 91 درصدی سد چم شیر در گچساران

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا