با زعفران تقلبی آشنا شوید! – اسنا


این روزها که به راحتی زعفران تقلبی در بازار پیدا می شود و عده ای سودجو به گیاهان دیگر رنگ و طعم می دهند و آن را با نام زعفران به مردم می فروشند، ممکن است این سوال پیش بیاید که چگونه زعفران اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟
به گزارش اسنا، شاید تشخیص زعفران اصل از تقلبی بسیار سخت باشد، اما به طور کلی زعفران از سه عنصر رنگ، طعم و بو تشکیل شده است و با توجه به این عناصر می توان اصل بودن یا نبودن زعفران را تشخیص داد. . واقعی یا تقلبی..
در زیر به نکاتی اشاره می کنیم که زعفران اصل را از تقلبی تشخیص می دهد:
*زعفران را از مراکز و برندهای معتبر خریداری کنید. اگرچه گفته می شود برخی از برندها تقلبی هستند، اما درصد آن بسیار پایین است.
* به قیمت زعفران توجه کنید. اگر قیمت زعفران بسیار کمتر یا بسیار بیشتر از میانگین قیمت بازار باشد، ممکن است زعفران اصل نباشد.
*به رنگ زعفران توجه کنید. اگر زعفران را در آب جوش یا آب یخ بریزید، رنگ زرد آن کم کم از بین می رود و سپس به زرد روشن یا نارنجی تبدیل می شود. این در حالی است که در زعفران تقلبی پس از قرار دادن نخ ها در آب بلافاصله رنگ قرمز یا زرد آن بیرون می آید و نخ ها سفید می شوند.
*به گفته کارشناسان استخراج کامل رنگ اصلی زعفران می تواند حداقل یک ساعت و نیم و تا 16 ساعت طول بکشد.
*توجه به بوی زعفران نیز ضروری است. زعفران بوی خاصی دارد که شبیه هیچ گیاه دیگری نیست.
*طعم زعفران تلخ است و این خاصیت خاص زعفران است.
*اگر چند نخ زعفران را در دهان بگذارید متوجه تلخی آن خواهید شد. اگر نخ ها شیرین یا شور باشد، تقریباً به طور قطع زعفران تقلبی است و ممکن است نخ های گیاهان دیگری باشد که با عسل، شکر و نمک مخلوط شده است.
*گیاهان کیمی به ندرت طعم تلخ و عطر خاصی از زعفران دارند.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403010602298/%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D9%82%D9%84%D8%A8%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%AF