تولید شیر بدون نیاز به گاو


دانشمندان مخمرها و گیاهانی را با ژن گاو مهندسی کردند و موفق به تولید شیری مشابه شیر گاو شدند.
به گزارش ایسنا. هدف این رویکرد منحصر به فرد تقلید پروتئین های ضروری شیر مانند کازئین و آب پنیر است که برای تغذیه و طعم ضروری هستند.
به گفته عفو بین الملل، با شیوع آنفولانزای پرندگان در شرکت های لبنی آمریکایی، سلامت شیر بدتر شده است. شیر خام یا غیر پاستوریزه می تواند تأثیر بدی بر حیواناتی که آن را می نوشند داشته باشد. برخی از کارگران لبنیات به این بیماری مبتلا شدند.
به گفته سازمان غذا و دارو، شیر تجاری بی خطر است، زیرا پاستوریزه است و تمام میکروب ها از بین رفته اند. با این حال، هنوز یک عامل خطر وجود دارد زیرا همه با نوشیدن شیر سویا یا قهوه سیاه احساس راحتی نمی کنند.
روش های ابتکاری برای تولید شیر بدون نیاز به گاو
برخی از شرکت ها و مهندسان در حال اختراع روش هایی برای تولید شیر هستند، اما بدون استفاده از گاو. هدف آنها دستیابی به این هدف با مهندسی مخمرها و گیاهان با ژن گاو است. این به آنها اجازه میدهد پروتئینهای کلیدی بسازند که به شیر رنگ میدهد و طعم و ارزش غذایی اصلی آن را حفظ میکند.
آنها از کازئین استفاده می کنند، یک پلیمر شل که فراوان ترین پروتئین موجود در شیر است و همان چیزی است که باعث جویدن پنیر پیتزا می شود. علاوه بر این، آنها از آب پنیر، یک ترکیب مغذی از اسیدهای آمینه ضروری که اغلب در پودرهای انرژی یافت می شود، استفاده می کنند.
جایگزینی شیر با حیوانات با افزایش شیر بادام و سویا چیز جدیدی نیست.
با این حال، شیر معمولی نیز طبیعی نیست. کارشناسان بر این باورند که گاوهای زیادی وجود دارد که زباله های گلخانه ای تولید می کنند و در نتیجه آب و زمین زیادی مصرف می کنند. البته این نمی تواند بهترین راه برای تولید غذا باشد.
مطمئنا تولید شیر بدون گاو آسانتر است. با این حال، برخی از شرکت های بیوتکنولوژی وضعیت موجود را به چالش می کشند. یک استارت آپ مخمری طراحی کرده است که به تولید بتا-لاکتوگلوبولین، جزء اصلی آب پنیر کمک می کند.
سخنگوی شرکت فاش کرد که یک گیاه بیوتکنولوژیکی مخمر تغذیه شده با شکر می تواند از نظر تئوری جایگزین 50000 تا 100000 گاو شود. این استارت آپ دسته های آزمایشی و پروتئین فرموله شده با روغن های گیاهی و شکر را برای تولید پنیر، بستنی و نوشیدنی های مبتنی بر شیر آماده کرده است.
Alpine Bio، یک شرکت بیوتکنولوژی مستقر در سانفرانسیسکو، سویا را برای تولید کازئین مهندسی کرده است. هنوز به مرحله فروش نرسیده اند.
مگی ریچانی، مدیر عامل شرکت، می گوید: «ما با کشاورزانی کار می کنیم که سویا را برای خوراک دام پرورش می دهند، و می گوییم که می توانید آن را برای مصرف انسان پرورش دهید.
اگرچه این فرآیند بسیار جالب به نظر می رسد، اما مجموعه ای از چالش های خاص خود را دارد. یکی از بزرگترین چالش های پیش روی سرمایه گذاری های بیوتکنولوژی، پایین نگه داشتن هزینه های تولید به اندازه کافی برای رقابت با هزینه استفاده از گاو است.
همچنین نمی توان مناقشه کرد که جایگزینی شیر گاو بسیار دشوار است. اکثر مردم با نوشیدن شیر گاو بزرگ شده اند و اکنون به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی آنها تبدیل شده است. با این حال، بنیانگذاران معتقدند که زمان یک جهش تکنولوژیک به جلو فرا رسیده است.
ما سالانه 60 میلیارد حیوان را برای غذا پرورش می دهیم که تکان دهنده است. ما به گزینه هایی نیاز داریم که برای محیط زیست بهتر باشد و بر استفاده از آنتی بیوتیک ها و خطر بیماری غلبه کند.
یکی از مزایای این روش این است که تولید شیر بدون گاو خطر ابتلا به ویروس حیوانی را به همراه ندارد و این یک فرصت عالی است.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403032919585/%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%B4%DB%8C%D8%B1-%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D9%87-%DA%AF%D8%A7%D9%88



