حجم صادرات انار نسبت به حجم تولید آن کم است


اسنا/مرکزی معاون فنی و اجرایی شرکت جهاد کشاورزی ساوا گفت: حجم صادرات انار نسبت به میزان تولید این محصول بسیار کم است.
محمودرضا خلیلی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران، اظهار کرد: سال گذشته بر اساس آمار اعلام شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی، 36 هزار و 900 تن انار از سراسر کشور صادر شده و بخشی از انار از ایران به سایر نقاط کشور صادر شده است. کشورهای مرتبط با شهر ساوا، پایتخت انار ایران، قطب تولید کننده این محصول است.
وی بیان کرد: این میزان صادرات محصول انار در سال گذشته 17 میلیون دلار ارز برای کشور به ارمغان آورد که رقم زیادی است.
تولید بیش از 1.2 میلیون تن انار در سال گذشته
وی با اشاره به اینکه سال گذشته یک میلیون و 280 هزار تن انار در مناطق دورافتاده ایران تولید شد، گفت: سهم شهرستان ساوا از این مقدار 170 هزار تن بوده که البته به دلیل کیفیت انار تولیدی ساوا و جهانی آن است. وضعیت Reputation توانست بخشی از صادرات این محصول را به خود اختصاص دهد.
الخلیلی بیان کرد: انار ساوا به کشورهای آسیای میانه، کشورهای حوزه خلیج فارس، برخی کشورهای اروپایی و حتی شرق آسیا صادر شده است و همه ساله علاقه مندان زیادی از نقاط مختلف دنیا برای خرید انار تولیدی در این شهرستان مراجعه می کنند. ساوا
ناهماهنگی در تولید و صادرات انار
وی در خصوص صرفه اقتصادی صادرات انار برای باغداران و تولیدکنندگان این محصول در ساوه گفت: حجم صادرات انار از ایران نسبت به حجم تولید آن کم است و باید سازوکاری برای افزایش سهم صادرات در نظر گرفته شود.
این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه گفت: امسال با توجه به تمایل برخی کشورها برای خرید انار ساوه تا قبل از شروع فصل برداشت، خوشبختانه قیمت صادراتی انار نسبت به سال قبل 20 درصد افزایش یافت که به دلیل آن بود. به تقاضای بالای خریداران
باز هم ایرادات بازاریابی و بسته بندی
وی با تاکید بر اینکه بیش از 50 درصد انار تولیدی در ساوا قابل صادرات است، گفت: مشکلات در حوزه بازاریابی محصولات، روابط تجاری و اقتصادی با سایر کشورها و بازگشت ارز علاوه بر تحریم ها، این امر را موجب شده است. غیر ممکن صادرات 50 درصد انار تولیدی شهرستان ساوه.
خلیلی بیان کرد: اگر بتوان برای انار ساوا که کیفیت خوبی دارد بازاریابی مناسبی انجام داد، محصول این شهرستان می تواند بازارهای جهانی را تسخیر کند و در مقایسه با انارهای سایر نقاط ایران توانایی تسلط و کنترل بر بازارهای جهانی را دارد.
وی با اشاره به اینکه استاندارد نبودن و مدیریت در بسته بندی محصولات یکی از موانع افزایش حجم صادرات محصولات کشاورزی است، افزود: صادرات انار به عنوان اصلی ترین محصول ساوا نیز با این مانع مواجه است.
مرکز انار، مزیت صادراتی از دست رفته
الخلیلی با اشاره به اینکه مرکز انار مزیتی برای حوزه صادراتی نیز محسوب می شود، گفت: اگر بتوان در حوزه فرآوری انار وارد حوزه فرآورده های دارویی شد یا مشتقات دیگری از این محصول تولید کرد، طبیعی است که با تقویت صادرات انار و مشتقات آن ارزآوری بیشتری برای کشور به همراه خواهد داشت.
همه چیز به آب بستگی دارد
وی در خصوص کمیت محصول انار در سال جاری نیز گفت: در شرایط فعلی و به دلیل محدودیت منابع آبی شهرستان ساوه نمی توان میزان محصول انار را به طور دقیق پیش بینی کرد و بیان کرد. نظر نهایی در این مورد بستگی به شرایط آب و میزان بارندگی دارد.
الخلیلی با اشاره به محدودیت منابع آبی در سد ساوه غدیر گفت: بخشی از باغات انار ساوا که در زیر سد غدیر قرار دارد از منابع آبی این سد مشروب می شود اما در دو سال اخیر آب آن را تامین می کند. منابع کاهش یافته و باعث طولانی شدن دوره آبیاری باغات انار شده و نتیجه آن از بین رفتن درختان و خشک شدن آنها یا تولید محصولات بی کیفیت است.
وی بیان کرد: هرگونه پیش بینی از میزان تولید انار در قطب تولید این محصول به شرایط آبی و روند باردهی درختان بستگی دارد، بنابراین اظهار نظر در مورد میزان تولید انار در سال جاری دور از واقعیت است.
انتهای پیام/
https://www.isna.ir/news/1403022517932/%D8%AD%D8%AC%D9%85-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%B1-%D9%86%D8%B3%D8%A8%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%AD%D8%AC%D9%85-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%A2%D9%86-%D9%BE%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

