اخبار

روشی مبتنی بر دانش برای افزایش جذب کلسیم در گیاهان و دوام محصولات کشاورزی

دستگاه مولد نانوحباب این شرکت علاوه بر بهبود بهره وری در استخرهای پرورش ماهی، با بهبود جذب کلسیم در گیاهان، عملکرد کشاورزی را نیز افزایش می دهد.

سعید مخبری، یکی از پژوهشگران این شرکت دانش بنیان در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا، گفت: وی گفت: محصول دانش بنیان ما مولدهای حباب نانویی است. این ژنراتورها می توانند اکسیژن و گازهای مختلف دیگر مانند ازن را برای گندزدایی و تصفیه فاضلاب در نانو آب حل کنند.

وی گفت: این محصول در آبزی پروری و کشاورزی کاربرد دارد. استفاده از این دستگاه در آبزی پروری باعث افزایش 2 تا 3 برابری تراکم ماهیان سردآبی و کاهش 70 درصدی مصرف برق می شود.

این آزمایشگاه از بین بردن بوی نامطبوع ماهی و بهبود کیفیت ماهیان پرورشی را از دیگر مزایای این دستگاه عنوان کرد و تصریح کرد: این مولد سرعت تبدیل غذا به پروتئین را بهبود می بخشد و رشد باکتری ها را کنترل و از بیماری ها جلوگیری می کند.

این محقق افزود: در صنعت آبزی پروری بحث تامین اکسیژن آب و میزان نیتروژن حاصل از ضایعات مواد غذایی و ضایعات ماهی که باعث آلودگی آب می شود از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. زیرا اکسیژن برای حذف نیتروژن ضروری است و در گذشته این اکسیژن به آب منتقل می شد اما راندمان این سیستم نسبت به سیستم های قبلی به 85 درصد می رسد در حالی که راندمان سیستم های قبلی به 18 درصد می رسید.

این آزمایشگاه اشاره کرد که یکی دیگر از مزایای مولد نانوحباب کاهش مصرف برق و راندمان بالا است. این دستگاه با توجه به حجم و کیفیت آب مورد استفاده قرار می گیرد و کاربر بر اساس میزان اکسیژن محلول در آب و یا بر اساس برنامه زمان بندی از این دستگاه استفاده می کند.

وی به کاربردهای این سیستم در حوزه کشاورزی اشاره کرد و تصریح کرد: استفاده از این دستگاه در بخش کشاورزی باعث افزایش میزان اکسیژن آب مصرفی برای آبیاری می شود. هنگامی که اکسیژن رسانی به ریشه گیاه افزایش می یابد، باعث می شود ریشه ها مواد مغذی را به راحتی جذب کنند. کلسیم یک ماده گیاهی ضروری است که به راحتی توسط گیاه جذب نمی شود.

این آزمایشگاه اضافه کرد: برای افزایش کلسیم به گیاه کود حاوی کلسیم داده می شود اما کلسیم جذب گیاه نمی شود و این سیستم باعث می شود که گیاه کلسیم مورد نیاز خود را جذب کند. جذب کلسیم در گیاه باعث تقویت دیواره سلولی می شود که باعث افزایش ماندگاری محصول می شود.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1402121208301/%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%AC%D8%B0%D8%A8-%DA%A9%D9%84%D8%B3%DB%8C%D9%85-%D8%AF%D8%B1-%DA%AF%DB%8C%D8%A7%D9%87-%D9%88-%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا