اخبار

حداکثر استفاده از کره شتر سنتی برای تولید نیمه صنعتی

شیر شتر معمولی توسط محققان پژوهشکده علوم دامی کشور برای تولید نیمه صنعتی مورد ارزیابی کیفی و بهینه سازی قرار می گیرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، زني عشري، عضو هيات علمي پژوهشگاه علوم دامي كشور با تاكيد بر لزوم ارائه شيوه سالم بهينه توليد شير شتر به شترداران گفت: از آنجايي كه اكثر مناطق ايران فاقد شتر هستند. امکان استفاده از لبنیات با ارزش، امکان تولید لبنیات شتر با ماندگاری بالا نه تنها بر حیات اقتصادی و اجتماعی نظام کشاورزی و عشایری در مناطق خشک ایران نقش مثبتی داشته است، بلکه ممکن است که عموم مردم از خواص منحصر به فرد آن بهره مند شوند.

وی با اشاره به اینکه شیر شتر به دلیل وجود اسیدهای آمینه غیر متصل به پروتئین به راحتی توسط میکروارگانیسم ها هضم می شود، گفت: این فرآورده اثرات درمانی زیادی بر انواع سرطان، هپاتیت، آلرژی، فشار خون، کاهش قند خون و کاهش خون دارد. کلسترول، کنترل بیماری دیابت و دارای خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی است.

این محقق ادامه داد: تولید چال (کره شتر) که به صورت سنتی در استان گلستان انجام می شود، به روش کاملا سنتی از شیر غیر پاستوریزه در ظرف چرمی، کوزه یا ظروف مخصوص تهیه می شود. به همین دلیل بهبود آن ضروری است.

ایزنی اشعری افزود: در تهیه این ماست شیر ​​تازه به شیر کشت شده در شیشه اضافه می شود که احتمال آلودگی میکروبی را افزایش می دهد و احتمال عفونت های گوارشی، بیماری ها و مسمومیت های غذایی را افزایش می دهد. در این راستا، نتایج آزمایش‌های میکروبی انجام‌شده در پژوهشکده علوم دامی کشور، درصد بالایی از کپک و مخمر را در نمونه‌های سنتی کره شتر نشان داد.

وی معتقد است از آنجایی که فرآیند تخمیر سنتی به صورت کنترل نشده انجام می شود، باعث رشد میکروارگانیسم های بیماری زا، عوامل فساد و گاهی ایجاد طعم نامناسب می شود. بنابراین تولید انواع محصولات تخمیری بهداشتی از شیر شتر می تواند یکی از راه های اقتصادی ساده برای بهبود زندگی اجتماعی پرورش دهندگان شتر باشد.

یکی از اعضای ستاد علمی پژوهشکده علوم دامی کشور به افزایش دمای کره زمین و پیش بینی خشکسالی در آینده و لزوم استفاده از حیوانات مقاوم در برابر شرایط جوی و کمبود آب مانند شتر اشاره کرد. از منابع غذایی وی انسان را موجودی غیرقابل انکار دانست و گفت: از سوی دیگر با افزایش جمعیت و کاهش سرانه تولید شیر، لزوم توجه به منابع پروتئینی جایگزین شیر گاو به امری مهم تبدیل شده است. . حیوان چشمگیر است.

محقق گروه تحقیقات تولید فرآورده های دامی پژوهشگاه علوم دامی کشور گفت: بر اساس آمار سازمان خواربار و کشاورزی ایران در سال 2020 میزان تولید شیر شتر در جهان حدود 3 میلیون و 149 عدد برآورد شده است. هزار تن و در آسیا بیش از 261 هزار تن است. تن.

وی افزود: با توجه به عدم اعتماد مردم به محصولات کارخانه ای و تمایل مردم به مصرف محصولات سنتی بهداشتی، تقاضا برای مصرف غذای سنتی شتر رو به افزایش است.

ایزنا اشعری در خاتمه ابراز امیدواری کرد با شروع تولید سالم و نیمه صنعتی کره شتر گام مثبتی در راستای سلامت عموم مردم برداشته شود.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1403011909785/%D8%A8%D9%87%DB%8C%D9%86%D9%87-%D8%B3%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D8%BA-%D8%B3%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D8%B4%D8%AA%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D9%86%D8%B8%D9%88%D8%B1-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%86%DB%8C%D9%85%D9%87-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا