اخبار

خرمای کلوته کرمان ۲ ماه پس از برداشت به ثمر نشست

محبان با اشاره به اینکه در این جشنواره بازرگانان و سفیران کشورهای خارجی هم حضور دعوت می شوند گفت: برگزاری چنین جشنواره ای در شناخت منطقه نیز بسیار تاثیرگذار است به همین دلیل همزمان در حاشیه جشنواره، فیلم هایی با موضوعات گردشگری و معرفی صنایع دستی برای شرکت کنندگان پخش می شود.

دبیر اجرایی جشنواره ملی خرمای کلوته اظهار داشت: بیش از ۹۰ هزار تُن تولید خرمای کلوته در جنوب کرمان انجام که ۴۵ هزار تن آن صادر می شود.

دبیر اجرایی این جشنواره و مدیر اجرایی دفتر اتاق بازرگانی جنوب کرمان هم به مجله خبری کشاورزی گفت: رویکرد ما در این جشنواره گسترش زیرساخت های مرتبط با بخش بازرگانی، خدمات، سورتینگ و بسته بندی است.

احمد احمدپور با بیان اینکه این رقم از نظر اکولوژیکی و آفات نسبت به سایر اقلام تحمل و مقاومت بیشتری دارد و رویکرد ما معرفی و تولید بیشتر آن است، ادامه داد: کلوته در بازار بخوبی جا افتاده و در مقایسه با خرمای مضافتی در مقابل آفات آن ریزش ها را ندارد، ضمن اینکه خشکیدگی خوشه کمتر و حساسیت کمتری به شرایط سخت دارد.

مختصات کلوته

وی اضافه کرد: مهمترین اهداف این جشنواره معرفی محصول به مخاطبان صادرکنندگان از جمله سفیران کشورها، اتاق های بازرگانی کشور و البته ارائه مشاوره های تخصصی به سردخانه داران و تولیدکنندگان است.

وی اضافه کرد: تولید انواع خرما در کل کشور یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن است که از این میزان بیش از ۲۰۰ هزار تُن در جنوب کرمان انجام می شود؛ این میزان ۲۵ درصد ظرفیت صادراتی کشور را دربر می گیرد.

برگزاری جشنواره ملی خرمای کلوته با هدف معرفی بیشتر این رقم و افزایش صادرات آن برای روزهای ۲۹ و ۳۰ آبان ماه جاری در محل شهرستان عنبرآباد در جنوب استان کرمان و در نزدیکی شهرستان جیرفت برنامه ریزی شده است.



منبع اخبار

علی محبان افزود: بازار صادراتی برای این نوع خرما از اوایل سال ۱۳۹۰ در روسیه ایجاد شد اما اکنون عمدتا به کشورهای روسیه، قزاقستان، افغانستان و شماری از کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود.

به گزارش خبرنگار مجله خبری کشاورزی خرمای کلوته که فصل برداشت آن مربوط به ۲ ماه پیش در شهریورماه است به عنوان خرمایی ایرانی و منحصر به این کشور شناخته می شود که با توجه به کیفیت و خصوصیات خاص آن می توان برای صادرات بیشتر آن سرمایه گذاری کرد.

وی ادامه داد: در دور اول جشنواره که سال ۱۳۹۸ در شهرستان کهنوج برگزار شد کشورهایی همچون جمهوری آذربایجان، هندوستان و اندونزی هم سفارش دادند اما به دلیل ظرفیت تولید، صادرات به این کشورها محقق نشد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان یادآور شد: در این جشنواره به دنبال بررسی چالش ها بویژه آفت سوسک سرحنایی هستیم و افرادی که در این زمینه می توانند کمک کنند هم دعوت می شوند تا پنل های تخصصی هم در جشنواره برگزار شود.

بیش از ۹۰ هزار تُن خرمای کلوته در جنوب کرمان که به هندوستان ایران شهرت دارد تولید می شود که ۴۵ هزار تن آن به صادرات می انجامد. سطح زیر کشت انواع خرما در جنوب استان کرمان ۳۱ هزار هکتار و بیشترین سهم آن نیز مربوط به شهرستان عنبرآباد است.

اکنون این خرما عمدتا به کشورهای روسیه، قزاقستان، افغانستان و شماری از کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود. متولیان امر تلاش دارند با برگزاری دومین جشنواره ملی خرمای کلوته این رقم خاص خرما را بیشتر به معرفی کنند. البته مخاطبان این جشنواره را طیف گسترده ای از سفیران خارجی گرفته تا کشاورزان و بازرگانان تشکیل می دهد.

خرمای کلوته کرمان ۲ ماه پس از برداشت به ثمر نشست

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان درباره خرمای کلوته و جشنواره ای که برای این رقم خرما تدارک دیده شده به خبرنگار مجله خبری کشاورزی گفت: خرمای کلوته خاص جنوب استان کرمان است و ۸۰ درصد در این منطقه تولید و اولین خرمای صادراتی جنوب محسوب می شود.

همزمان جنوب کرمان را نیز معرفی می کنیم

پای صحبت رییس جهاد جنوب کرمان

محبان یادآور شد: برای افزایش تولید این رقم خرما، شیوه «کشت بافت» در دستور کار بلند مدت قرار دارد که در این نوع کشت محصول کیفیت بهتری دارد و با سرعت بیشتری نهال به دست تولید کننده می رسد؛ در این زمینه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی جنوب کرمان کار را آغاز کرده است.

خرمای کلوته یا کلیته شباهت زیادی به خرمای مضافتی دارد اما وجه تمایز این ۲ رقم خرما را می توان در رنگ روشن تر خرمای کلوته و طعم متفاوت تر آن دانست. خرمای کلوته دارای رنگی متمایل به قهوه ای تیره و دارای بافتی نرم و مرطوب است.

جشنواره خرمای کلوته جنوب کرمان با هدف حل موانع پیش روی صادرات، ارائه آموزش های تخصصی به تولید و صادرکنندگان و نیز معرفی افزون تر به بازارهای هدف تدارک دیده شده و دومین دوره آن امسال درحالی برگزار می شود که نخستین دوره آن سال ۹۸ برگزار شده بود.

وی افزود: در این جشنواره کارگاه هایی نیز برای ارتقای دانش در صنایع وابسته به خرما در حوزه هایی همچون صنایع بسته بندی برگزار خواهد شد.