اخبار

تولید کندو تنها به عسل محدود نمی شود

به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران، كاظم بروفا از وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به اينكه فرآورده هاي زنبور عسل تنها به عسل محدود نمي شود، افزود: پيشرفت فناوري هاي فرآوري و كاربردهاي نوآورانه فرصت هاي جديدي را در اين بخش گشوده است.

وی مهمترین این فرآورده ها را ژل رویال، بره موم، موم زنبور عسل، گرده گل و سموم آن دانست و گفت: بره موم که به دلیل خاصیت ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی شناخته شده است، در حوزه سلامت و تندرستی رواج یافته است. . این صنعت با نوآوری های اخیر در تکنیک های استخراج، از جمله استخراج سیال فوق بحرانی و روش های اولتراسونیک، تولید بره موم با خلوص بالا را بدون از دست دادن ترکیبات زیست فعال آن ممکن می سازد. این امر منجر به توسعه محصولات دارویی و مکمل های غذایی موثرتر شده است.

رئیس مرکز رشد پژوهشکده جانورشناسی کشور گفت: بره موم ماده صمغی تولید شده توسط زنبور عسل قرن هاست که در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. فرمولاسیون های مبتنی بر بره موم برای ترمیم زخم، مراقبت از دهان و درمان پوست ساخته می شوند و جایگزین های طبیعی برای داروهای مصنوعی ارائه می دهند.

وی با بیان اینکه فرآوری عسل نیز با فناوری های نوین با هدف حفظ خواص طبیعی خود شاهد پیشرفت بوده است، اظهار داشت: یکی از این نوآوری ها استفاده از اولترافیلتراسیون برای حذف ناخالصی ها و کاهش رطوبت بدون نیاز به حرارت زیاد است. ترکیبات مفید عسل علاوه بر این، پیشرفت در تکنولوژی بسته بندی و تکنیک هایی مانند آب بندی خلاء و بسته بندی هوای کنترل شده به افزایش ماندگاری عسل و حفظ ارزش غذایی آن کمک می کند.

به گفته پروف، محصولات زنبور عسل به طور گسترده در صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. ژل رویال سرشار از ویتامین ها، اسیدهای آمینه و آنتی اکسیدان ها در کرم های ضد پیری و محصولات جوان کننده پوست است. پیشرفت در نانوکپسولاسیون و سیستم های تحویل، فراهمی زیستی و پایداری این مواد فعال در لوازم آرایشی را افزایش داده است.

اعتقاد بر این است که ژل رویال یک ترشح غنی از مواد مغذی است که زنبورها برای تغذیه ملکه از آن استفاده می کنند. این ماده به عنوان یک مکمل غذایی و آرایشی شناخته می شود. زیرا سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات فعال بیولوژیکی است که باعث افزایش سلامت و شادابی می شود. در صنایع آرایشی و بهداشتی از ژل رویال در کرم های ضد پیری، مرطوب کننده ها و سرم ها استفاده می شود. به دلیل توانایی آن در مرطوب کردن پوست، کاهش التهاب و تولید کلاژن ارزشمند است.

رئیس مرکز رشد پژوهشکده علوم دامی کشور گفت: گرده زنبور عسل که اغلب به عنوان “ابر غذا” شناخته می شود، در پودرها و مکمل های انرژی زا و تقویت کننده سیستم ایمنی موجود است.

پروفسور با اشاره به اینکه موم زنبور عسل به عنوان جایگزینی پایدار برای مواد مصنوعی در حال ظهور است، افزود: موم زنبور عسل در تولید بسته بندی های سازگار با محیط زیست که زیست تخریب پذیر و قابل استفاده مجدد هستند استفاده می شود. علاوه بر این، موم زنبور عسل یک عنصر اصلی در لوازم آرایشی طبیعی، شمع ها و جلا دهنده ها است و مصرف کنندگانی را که به دنبال محصولات سازگار با محیط زیست هستند، جذب می کند.

وی با بیان اینکه استفاده از عسل در غذاهای کاربردی به دلیل شیرینی طبیعی و فواید سلامتی آن در حال گسترش است، گفت: عسل در طیف وسیعی از محصولات از جمله مواد غذایی انرژی زا، نوشیدنی ها و مکمل های سلامت قرار دارد. از آنجایی که مصرف کنندگان به طور فزاینده ای به دنبال جایگزین های طبیعی برای قندهای تصفیه شده هستند، عسل به یک عنصر مورد علاقه در رژیم های غذایی سالم تبدیل شده است. به طور طبیعی، روش‌های تخمیر و تبدیل زیستی برای تولید نوشیدنی‌های جدید مبتنی بر عسل و محصولات پروبیوتیک در حال مطالعه هستند.

رئیس مرکز رشد پژوهشکده جانورشناسی کشور در پایان با اشاره به وجود 21 واحد فناورانه و دانشی در این مرکز رشد گفت: از این تعداد 5 واحد در حوزه زنبور عسل و صنعت آن است. آنها می گویند پژوهشکده جانورشناسی کشور نیز حمایت های لازم را از این شرکت ها انجام می دهد.

به گزارش مجله خبری کشاورزی، 10 مردادماه با تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور و با هدف فرهنگ سازی و آشنایی مردم با محصولات کشاورزی به عنوان روز ملی فرآورده های عسل نامگذاری شد.

زنبورهای عسل، این حشره مفید، علاوه بر تامین معیشت و امنیت غذایی کشاورزان، نقش اساسی در برقراری تعادل بیولوژیکی و عملکرد صحیح اکوسیستم دارند که باید با انجام اقدامات لازم و استفاده از دانش فنی انجام شود. و حمایت موثر از صنعت زنبورداری کشور با هدف افزایش مصرف سرانه عسل.

روز ملی عسل؛ فرصتی مغتنم برای فعال سازی بسیاری از برنامه ها و اقدامات ملی در زمینه ترویج کشاورزی پایدار و اجرای طرح ها در حوزه زنبورداری به ویژه ایجاد زنجیره ارزش برای محصولات زنبور عسل که می تواند پویایی روزافزون این صنعت را تضمین کند.

https://www.irna.ir/news/85574639/%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84-%DA%A9%D9%86%D8%AF%D9%88%D9%87%D8%A7-%D8%AA%D9%86%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%B9%D8%B3%D9%84-%D8%AE%D9%84%D8%A7%D8%B5%D9%87-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا