اخبار

صادرات مرغ و تخم‌مرغ به کویت آزاد شد/ آنفولانزای فوق حاد پرندگان مشاهده نشده است

به گزارش خبرنگار اقتصادی مجله خبری کشاورزی، «محمد آقامیری» امروز در حاشیه مراسم افتتاح ششمین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذای دریایی و صنایع وابسته با بیان اینکه به‌تازگی همه کشورهای همسایه ما درگیر بیماری آنفلوانزای فوق حادپرندگان هستند، افزود: کشورهایی همچون انگلیس هم درگیر این بیماری هستند، به‌طوری که بیش از ۵۰ درصد مزارع مرغداری آنها درگیر شده است.

آقامیری اظهار داشت: اکنون صادرات مرغ و تخم مرغ، جوجه یک روزه، پولت و تخم مرغ نطفه‌دار به کویت آزاد شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه متوسط مصرف سرانه کشور حدود ۳۰ کیلوگرم است، افزود: به‌تازگی پس از ۶ سال صادرات محصولات طیوری به عراق آزاد شده است.

وی اضافه‌کرد: سازمان دامپزشکی کویت به صراحت در نامه‌ای به گمرک این کشور اعلام کرده که با توجه به اینکه ایران عاری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است، مجاز به واردات محصولات طیوری است.

وی بیان‌داشت: اکنون ظرفیت تولید مرغ کشور بیش از سه میلیون تن در سال است اما ۲.۵ میلیون تن تولید می‌شود.

وی اظهارداشت: همچنین به ۷۴ کشور جهان به صورت داوطلبانه اعلام آمادگی کردیم که حاضریم در همه حوزه های دامپزشکی با آنها همکاری کنیم.



منبع اخبار

رییس سازمان دامپزشکی کشور ادامه‌داد: انگلیسی‌ها مجبور شده اند مرغ، تخم مرغ و محصولات طیوری را وارد کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان‌داشت: ستاد ملی آنفولانزا از حدود سه چهار ماه گذشته در سطح سازمان، استان‌ها و شهرستان‌ها رصد و پایش را انجام داده و تا این لحظه هیچ گونه درگیری مرغداری ها با بیماری آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان گزارش نشده است.

رییس سازمان دامپزشکی گفت: هر کشوری که درگیر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان می شود با ممنوعیت صادرات روبه‌رو خواهد شد، اما از آنجایی که رصد و پایش با قدرت و شدت در کشورمان انجام شده و حتی در تابستان که فصل این بیماری نیست نیز این رصد صورت گرفته است، درگیری نداریم.

وی تصریح‌کرد: درهمین راستا کشورهایی که نیاز به محصولات طیوری دارند واردات این نوع محصولات به کشورشان را آزاد کرده اند، کویت نیز نخستین کشوری است که واردات محصولات طیور ایرانی را به کشورش آزاد کرده است.