اخبار

صادرات نهال خرما و گردو با کمترین جهش ژنتیکی/تولید نهال گردو خود ریشه دار ایرانی و خارجی

محققان یک شرکت فناور با استفاده از روش کشت بافت به دانش فنی تولید نهال خرما با کمترین جهش ژنتیکی دست یافتند و با این توانایی توانستند نهال تولید شده را به کشورهای آسیایی و مکزیکی صادر کنند.

محمد طهرانچی، مدیر بازرگانی این شرکت فناوری در گفت وگو با ایسنا، وی گفت: شرکت ما با استفاده از فناوری کشت بافت نهال خرما و گردو تولید می کند. این روش یکی از شاخه های بیوتکنولوژی گیاهی است.

وی با بیان اینکه این شرکت تنها تولید کننده نهال نخل به روش کشت بافت در کشور است، گفت: در حال حاضر نهال گردو و خرما تولید شده در این شرکت به بیش از 9 کشور خاورمیانه و جنوب شرق آسیا صادر می شود. و اخیراً به موفقیت هایی دست یافته است و ما صادرات این نهال ها را به مکزیک آغاز کرده ایم.

طهرانچی ادامه داد: در دنیا 5 کشور از جمله ایران دانش فنی تولید نهال گردو و خرما را دارند و دلیل تولید محدود این نهال ها پیچیدگی تولید آنهاست.

مدیر بازرگانی این شرکت، طولانی بودن فرآیند تولید این دو نوع نهال را یکی از چالش های خود دانست و به موارد زیر اشاره کرد: برای تکثیر نهال خرما از کشت بافت جنین زایی مستقیم استفاده شد که شامل جنین زایی غیر مستقیم با استفاده از کشت سلولی است. ، که تا رسیدن تولید در آزمایشگاه انجام می شود.

به گفته وی، این روش روشی است که کمترین جهش ژنتیکی و کمترین تمایز صفات را به گیاه تحمیل می کند.

تهرانچی بیان کرد: یکی از چالش های مهمی که تولیدکنندگان نهال خرما فعال در این زمینه با آن مواجه هستند این است که وقتی گیاه از طریق کشت سلولی تولید می شود و به بلوغ می رسد ممکن است جهش های ژنتیکی زیادی رخ دهد و در این صورت از نهال هایی که به صورت تجاری تولید می شوند استفاده نمی شود. انجام دادند، اما با روشی که ما استفاده کردیم، این جهش ژنتیکی را کاهش دادیم.

وی با بیان اینکه احتمال به صفر رساندن جهش ژنتیکی نهال خرما هرگز اتفاق نمی افتد، گفت: در این تحقیق سعی شده با تکنیک هایی این احتمال را به صفر نزدیک کنیم.

این محقق، تکثیر سریع گونه‌های جدید، تکثیر با نهال‌های عاری از بیماری، امکان تکثیر در طول سال، یکنواختی تکثیر نهال، حفظ طولانی‌مدت گونه‌های باارزش، نرخ بالای صید نهال در مناطق کلیدی را بیان کرد. زمین (بیش از 97%) میوه عالی بعدا و تنها بعد از 3 تا 5 سال کشت تحت مدیریت خوب و اصلاح محصول این روش یکی از مزیت های روش های سنتی محسوب می شود.

مدیر بازرگانی این شرکت با اشاره به تولید نهال گردو ادامه داد: از روش تولید ارگانیک در تکثیر ارقام مرغوب گردو استفاده کردیم و موفق به تکثیر نهال هایی با قابلیت تولید انبوه نهال گردو خود ریشه دار ایرانی و خارجی از طریق کشت بافت شدیم. فن آوری. .

عاری از هرگونه آلودگی باکتریایی، قارچی و ویروسی پرورش داده می شود و به بهترین ارقام موجود در ایران و جهان تکثیر می شود و میوه های عالی از نظر کمی و کیفی، پایداری بالا در زمین اصلی، مناسب می دهد. سازگاری و همگن بودن و نیازی به ذکر پیوند (ریشه دهی) نیست. خود) یکی از مزیت های نهال گردو تولید شده بیان کرد: مهمترین مزیت این نهال ها این است که تاکنون گزارشی مبنی بر تغییرات نامطلوب ارسال نشده است. (تفاوت در صفات) در نهال هایی که از طریق کشت بافت حاصل از پروتکل اندامزایی تکثیر می شوند.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1402120905687/%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%86%D9%87%D8%A7%D9%84-%D8%AE%D8%B1%D9%85%D8%A7-%D9%88-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D9%88-%D8%A8%D8%A7-%DA%A9%D9%85%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%85%DB%8C%D8%B2%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D9%87%D8%B4-%DA%98%D9%86%D8%AA%DB%8C%DA%A9%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%86%D9%87%D8%A7%D9%84

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا