پایگاه خبری کلانشهر برداشت برنج از ۸۵ درصد از شالیزارهای گیلان
پس از این عمل در خزانه آب ریخته و با تیلر زمین را شخم می زنند و سنگ و کلوخ موجود را می گیرند. بذور را در داخل کیسه می ریزند، البته کل کیسه را پر نمی نمایند. پس از این مدت بذور جوانه دار شده و آماده جهت کاشت می شود(برای هر هکتار 60 کیلو مناسب است ولی می شود آن را کمتر کرد). نحوه کار دستگاه به این ترتیب است که برنج داخل سفید کن در اثر حرکت یک همزن به چرخش درآمده و تحت فشار زیاد بر روی یکدیگر می لغزند. در اثر اصطکاک لایه یک همزن به چرخش درآمده و تحت فشار زیاد بر روی یکدیگر می لغزند. در اثر اصطکاک لایه سبوس از دانه جدا شده و سبوس و برنج سفید بطور جداگانه از ماشین خارج می شود.
کمباین دارای دو خروجی میباشد که از یکی از آنها جو برنج و از دیگری کاه بیرون می آید ، خروجی جو به حالتی هست که در زیر آن گونی هایی را قرار داده و پس از پر شدن گونی ها آنها را بر میدارند و گونی دیگری را در خروجی آن قرار میدهند. برنج ایرانی از جمله محصولات کشاورزی شمال میباشد که وابستگی شدیدی به آب دارد و تا فصل درو باید همواره بوته برنج در داخل آب باشد در غیر این صورت بوته ها خشک میشوند. روش نشایی در بیشتر مناطق کشور نظیر استانهای گیلان و مازندران مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا به دلیل agriculture-na وجود طیف گسترده علفهای هرز در این استان ها کشت برنج به طریق مستقیم توصیه نمی شود. به همین خاطر در زمان جوانهدار نمودن بذرها یا پیش از آن اقدام به تهیه خزانه مینمایند. بذور سالم را داخل گونی ریخته و در داخل ظرف یا حوض پر از آبی میاندازند و با در نظر گرفتن درجه حرارت محیط آنرا بمدت ۲ تا ۳ روز در داخل آب قرار میدهند. هنگامی که آب به مقدار کافی جذب این بذور شد، آنها را از آب می گیرند و در محیطی مناسب روی گونی، پارچه یا حصیری قرار می دهند، سپس با یک کیسه یا نمد روی آنها را می پوشانند.
مجموع برنج قهوه ای و شلتوک پوست نشده وارد ماشین پادیه یا جداساز شلتوک و برنج قهوه ای می شوند. از درصد برنج قهوه ای و درصد شلتوک در حالت استاندارد از ماشین های پوست کن خارج می شوند و این ترکیب در یک پادیه تغذیه می شوند. در ماشینه پادیه برنج قهوه ای از شلتوک جدا شده، برنج قهوه ای به ماشین سفید کن منتقل می گردد و شلتوک مجددا به داخل ماشین پوست کن برگشت داده می شود تا پوست آن جدا شود. البته در سیستم تبدیل تیغه ای مخلوط بدون جداسازی شلتوک از برنج قهوه ای وارد ماشین سفید کن می شود.
مراحل کاشت و برداشت برنج
برداشت دستی برنج هنگامی روش مناسبی محسوب می شود که ساقه ها خوابیده هستند. همان طور که اشاره کردیم از مهم ترین معایب این روش، صرف هزینه بالا به منظور پرداخت دستمزد کارگران بود. اما برداشت برنج در ایام قدیم به روش دستی معایب دیگری نیز داشت.
اخبار برگزیده شبستان
لازم به ذکر است که تمامی محصولات بصورت تضمینی و صد در صد خالص در اختیار مشتریان می گیرد. علاوه بر این تمهیداتی اندیشیده شده است تا مشتریان عزیز قبل از خرید ، امکان دریافت نمونه محصول و امتحان آن را داشته باشند. هست که دارای درجه بندی می باشد و بسته به سفارش درجه الک زدن برنج را تعیین میکنند. در نتیجه صدمات ناشی از موش ها، پرندگان، حشرات، خرد شدن، خوابیدگی، ریزش و آب و هوای نامطلوب، ضایعات و تلفات شلتوک حاصل خواهد شد. © تمامی حقوق این وب سایت متعلق به کلانشهر می باشد و استفاده از مطالب با درج منبع و لینک مجاز است.
بعد از کشیدن تخته بر روی سطح زمین کشاورزی و صاف کردن نوبت کاشت برنج میرسد که گاهی بصورت دستی و گاهی نیز توسط دستگاه نشاکار انجام میشود که در ادامه به توضیح آن می پردازیم. کشاورزان نیز در این مدت زمانی که دانه های برنج رشد میکند ، اقدامات نهایی آماده کردن زمین های کشاورزی برای کاشت برنج را انجام میدهند که در ادامه نیز به طور کامل در مورد آن توضیح خواهیم داد. دانه های جوانه زده برنج به مرور رشد کرده و ساقه و برگ برنج شکل میگیرد و بعد از گذشت تقریبا 15 الی 20 روز ساقه های برنج تقریبا 20 سانتی متر شده و آماده کاشتن در مزارع بصورت دستی یا ماشینی می شود. در این مدت نیز کشاورزان مکان مخصوصی که برای بذر پاشی برنج هست را اماده میکنند. تهیه خزانه به روش جوی پشتهای یا ژاپنی از خزانه های سنتی بهتر است.
اقتصاد کشاورزی خزر، کارسازتر از نفت و گاز

