اخبار

کاهش 30 درصدی مصرف آب با کاشت چغندر قند پاییزه

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، داریوش طالقانی از وزارت جهاد کشاورزی، توسعه کشت پاییزه چغندر قند را راهکاری برای افزایش بهره وری عنوان کرد و افزود: با کشت پاییزه چغندر قند در راستای طرح اصلاح الگوی کشت، مصرف آب کاهش یافته است. 30 درصد کاهش می یابد.

رئیس پژوهشکده چغندرقند کشور در خصوص ارقام چغندرقند خریف مرکز تحقیقات گچساران گفت: این ارقام حاصل تلاش پنج ساله پژوهشگران این مرکز تحقیقاتی است که تولیدی حدود 90 تن در هکتار دارد. عملکرد 16% و این نشان دهنده پتانسیل بالا برای مناطق گرمسیری در توسعه کشت چغندرقند در پاییز است.

وی از جمله مزیت های کشاورزی در مناطق گرمسیری را دوام، سطح برگ بالا و مقاومت در برابر آفات و بیماری ها دانست و گفت: سند امنیت غذایی شامل طرح کاهش 30 درصدی مصرف آب است.

طالقانی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مزایای این نوع کشاورزی کاهش تولید شکر از 4 میلیارد مترمکعب به 2.7 میلیارد مترمکعب در سال 1410 است که به افزایش تولید شکر کمک می کند.

وی گفت: دو استان را برای توسعه کشت چغندر قند پاییزه در کشور انتخاب کرده ایم که یکی کهگیلویه و بویراحمد و دیگری خراسان رضوی است.

طلقانی مکانیزاسیون و ظرفیت محدود صنعتی در استانداری را از جمله موانع کشت و توسعه چغندرقند دانست و گفت: این مشکل باید با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت کارخانه قند یاسوج حل شود.

به گفته وی، طرح پایلوت کشت چغندرقند پاییزه در دشت، لشتر و پشت با مدیریت این مرکز باید اجرا شود.

به گزارش این نمایندگی، قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی از محصولات اساسی کشاورزی در تصمیم جدید خود، قیمت چغندر قند بهاره را 16 درصد 3 هزار و 930 تومان و شکر پاییزه 15 درصد را 3 هزار و 800 تومان تعیین کرد.

https://www.irna.ir/news/85490482/%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4-%DB%B3%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF%DB%8C-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D8%A2%D8%A8-%D8%A8%D8%A7-%DA%A9%D8%B4%D8%AA-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D8%B2%D9%87-%DA%86%D8%BA%D9%86%D8%AF%D8%B1%D9%82%D9%86%D8%AF

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا