کشت برنج در فارس و چشم انداز فرارو
هنگامی که محصول از بین می رود برداشت دستی بسیار موثر است. برداشت دستی معمولاً به ۴۰ تا ۸۰ ساعت در هکتار نیاز دارد و برای جمع آوری دستی و برداشت محصول برداشت شده نیروی کار بیشتری لازم است. ۳-۴ عملیات تراشکاری که شامل آماده سازی مزارع برنج، آبگیر و نگهداری آن می باشد. بعد از طی مرحله حرارت دهی برنج ها را خشک و سپس پوسته سلولزی آن را جدا می کنند. در این مرحله، برنج با پوسته بیرونی آن، به دلیل جذب ویتامین ها و املاح، رنگ قرمز مایل به قهوه ای به خود می گیرد. همچنین در مقاله ای دیگر به طور مفصل به خواص سبوس برنج قهوه ای پرداخته ایم و مزایای بی نظیر آن را شرح داده ایم.
۵ ـ مراحل پس از برداشت محصول
ژاپن تنها کشور صنعتی است که کشاورزی آن مبتنی بر برنج است. در کشورهایی مانند نیجریه و تانزانیا، مردم برنج را جایگزین محصولاتی دیگر همانند سیبزمینی کردهاند زیرا برنح یک غذای اصلی به شمار میرود و سالانه مصرف برنج در این کشورها افزایش مییابد. اما ، یکی از مشکلاتی که در بحث تولید برنج و عرضه آن به بازار مصرف در مناطق زیر کشت در استان به چشم می خورد نحوه شالی کوبی آن است که در اغلب مکانهای تولید برنج با استفاده از دستگاه های سنتی انجام می گردد. استفاده از این شیوه موجب نیمه و خرد شدن محصول و بازار پسندی کم آن می شود.
اولین برداشت مکانیزه و کشت مجدد برنج کشور در بابلسر
ازت به دلیل افزایش دادن تعداد پنجه در برنج بسیار با اهمیت می باشد. اما ازت خیلی زیاد می تواند شیوع بیماری ها و ورس را افزایش دهد. در مرحله بعد روی زمین پلاستیک پهن می کنند, روی پلاستیک کاه میریزند و گونی ها را روی کاه قرار داده می دهندو پلاستیک اضافه روی آن میکشند.به مدت ۳ روز و هر روز دو مرتبه با آب گرم آبدهی می کنند تا شالی برای ریختن در خزانه آماده شود. در ادامه مقاله رازهای agriculture-na گیلان با روش خزانه گیری برنج آشنا خواهید شد. در زمان کاشت و برداشت برنج عملیات وجین کاری با دست نیز انجام می شود. در مدت زمان 20 تا 15 و 25 تا 30 روز بعد از نشاکاری انجام می شود.
اين نتيجه با نتايج احمد و همکاران در پاکستان، هونگ و همکاران در کره شمالي، تاکوريا و محدثي که نشان دادند تأخير در کشت نشاء نسبت به تاريخ نشاءکاري مطلوب باعث کاهش عملکرد مي گردد مطابقت دارد. برنج در انواع گونه ها در شالیزارهای وسیع شمال کشور کشت می گردد و با توجه به بازار پر رونق این محصول و قیمت خرید بالای آن، اکثر کشاورزان این منطقه به کشت برنج اقدام می کنند و هر ساله در ماه خاصی کاشت و برداشت برنج را انجام می دهند. برنج شمال ایران از مرغوبیت بالایی برخوردار بوده و بوی معطری دارد بطوری که این بوی خوش در شالیزارهای آن نیز به مشام می رسد. برنج شمال را می توان از مراکز و نمایندگی فروش با قیمت روز تهیه کرد. بعد از استقرار نشاء ها در زمین اصلی ارتفاع آب تاثیری بر عملکرد برنج نخواهد داشت و همین که سطح کرتها غرقاب باشد کافی است . در صورتی که جلبکها در کرتها ایجاد مزاحمت کنند می توان به تناوب آب كرتها را قطع کرد تا جلبکها از بین بروند به شرط آنکه هر مرحله ( خشکاندن کربتها) از یک شبانه روز تجاوز ننماید.
بطوری از دریچه خروجی برنج سالم، برنج های شکسته هم مشاهده می شود. مقدار توان مصرفی این ماشین در مقایسه با ماشین های پوست کن و سفیدکن پایین بوده و دارای ظرفیت زیادی می باشند. در سیستم های پیشرفته از الک های دوار که از استوانه ای با تو رفتگی های مختلف متناسب با اندازه های مختلف برنج است استفاده می شود. درجه سفیدی یکی از پارامترهای موثر بر کیفیت تبدیل می باشد. میزان مطلوب بودن درجه سفیدی برنج به شرایط بازار و ذائقه مصرف کننده مربوط می شود.
این در عمل یعنی جداسازی توسط الک ارتعاشی و دمنده می توانند در یک ماشین جمع شده و بطور همزمان صورت گیرد. بر اساس نوع رقم و دوره ی رشد، شرایط آب و هوایی و بافت خاک و نیز مشورت کارشناس تعیین می شود. بطور کلی حدود 20 روز بعد از نشاکاری می توان اقدام به قطع آب نمود (البته حضور اردک نیاز به مدیریت ویژه آب دارد باید دقت شود).
