رازهای کشت برنج گیلان + آشنایی با مراحل کشت برنج
نوبت اول مصرف سرک کود اوره برای ارقام محلی درست قبل از وجین اول و نوبت دوم حدود 30 روز پس از نشاکاری است. برداشت مکانیکی با استفاده از ماشین های درو یا کمباین گزینه دیگر است ، اما به دلیل در دسترس بودن و هزینه ماشین آلات چندان معمول نیست. پس از برش، برنج باید له شود تا دانه از ساقه جدا شود و تمیز شود.
برنج تالش – خرید برنج -برنج ایرانی – خرید برنج ایرانی
تقریبا ۳ تا ۴ ماه طول خواهد کشید تا برنج رشد کند در این مدت طول گیاه به حدود ۴۵-۴۳ سانتی متر خواهد رسید. در مناطق شمال ایران تمام کارهای مربوط به کاشت برنج و برداشت آن به صورت گروهی انجام میشود و همسایهها با یاری و مساعدت یکدیگر، کار را به سامان میرسانند. برداشت برنج نیز بسیار عمل مهمی در روند کشت برنج محسوب می شوند که اگر به درستی انجام نشود تمام زحمات گذشته به هدر می رود. برداشت برنج باید پس از رسیدن کامل برنج انجام شود از نشانه های رسیدن برنج رنگ طلایی آن و سفت بودن سنبله چه های خوشه برنج است. توانایی رشد زیاد علفهای هرز رقابت آنها با بوته های برنج را برای کود, آب , نور و فضا بیشتر میکند. زمانی که در مزرعه کود مصرف شود علفهای هرز مشابه برنج سریعتر رشد می کنند.
این نوع خشک کن ها به دو صورت اختلاطی و غیر اختلاطی وجود دارند. در فاصله ای که بین دو صفحه وجود دارد رطوبت محصول گرفته می شود. خشک کن به نحوی عمل می کند که مدت زمان مرحله عبور شلتوک از خشک کن 15 دقیقه طول می کشد. در این سیستم عمل اختلاط در هنگام تخلیه و انتقال از خشک کن صورت می گیرد. روش دیگر برداشت، درو محصول با ماشین و یا دستی می باشد که بعد از کاهش رطوبت خرمنکوبی با کمباین انجام می شود و محصول برداشت شده احتیاج به خشک کردن شلتوک ندارد ولی هزینه برداشت بیشتر از هزینه برداشت مستقیم می باشد.
سهام وثیقه کنید، وام بگیرید!
استانهای مازندران، گیلان، گلستان در شمال ایران، استان زنجان، قزوین و ایلام در مرکز ایران و استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری در جنوب ایران، از استان هایی هستند که برنج ایرانی در آنها کشت میشود. استان مازندران رتبه اول(۹۳۸۷۳۰٫۱۹) و استان گیلان (۷۴۱۲۴۱٫۹)، استان گلستان (۲۲۹۴۵۴٫۹۹)، استان فارس (۲۲۶۲۹۶٫۷۲)و خوزستان(۲۱۹۸۰۹٫۱۵)و پارسآباد (دشت مغان) در رتبههای بعدی از نظر میزان تولید قرار دارند. سرزمین ایران مملو از انواع معطر برنج است که منحصر به ایران است و تقاضای بالا در میان مصرف کنندگان ایرانی دارد که اولویت آنها را به کیفیت برنج پخته شده خود اختصاص می دهند. معمولا کشاورزان در زمستان برای رسیدن به نتیجه بهتر زمین را توسط تراکتور یا تیلر شخم می زنند.
کاشت محصول دوم پس از برداشت برنج
یکی از مخربترین بیماریهای گیاه برنج است که با خشکاندن، شکستن و خواباندن ساقه قادر است میزان تولید برنج را به میزان چشمگیری کاهش دهد. سمپاشی مزرعه با سولفات مس و ترکیبات آلی جیوه در کنترل این بیماری تا حدی مؤثرند. برداشت برنج با دروگرهای همراه با خرمنکوب بسیار راحت تر از دو روش قبلی است. این دستگاه هنگام دروکردن شالی عمل خرمنکوب کردن را همزمان انجام می دهد agriculture-na.ir و صرفه جویی زیادی در زمان انجام می دهد. اما بعد از برداشت شالی با این دستگاه شالی برنج در کمتر از ۷۲ ساعت باید به کارخانه شالیکوبی منتقل شود تا رطوبت شالی در خشک کن ها کاهش یابد در غیر این صورت شالی خراب شده و دانه های برنج آن رنگی می شود. کنده علف های هرز از لابه لای نشاء برنج را در مزرعه وجین می گویند عمل وجین معمولا ۱۵ روز بعد از نشاکاری انجام می شود.
