100 سال نقش دامپزشکی در سلامت جامعه و بیماری های ریشه کن شده

به گزارش خبرنگار ایرینااین روز مهم در تقویم کشورمان در واقع فرصتی ارزشمند برای تجلیل از خدمات ایثارگرانه کارکنان بهداشت و ایمنی است که در طول یک قرن خدمت، همواره بهترین تلاش خود را برای دستیابی به «دام سالم، غذای سالم، مردم سالم» و امنیت غذایی به کار گرفته‌اند. ایمنی از مزرعه تا سفره برای خانواده ها

دامپزشکان کشورمان همواره به منظور حفظ و ارتقای سلامت دام کشور و دستیابی به امنیت غذایی به ویژه تامین مواد غذایی سالم و سالم و فرآورده های پروتئینی با منشاء حیوانی در زمینه پیشگیری، کنترل و درمان بیماری های دامی فعالیت داشته اند. همچنین پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام که به حدود 800 نوع بیماری می رسد را در برنامه اقدام خود قرار داده است.

آموزش دامپزشکی در ایران و هرمزگان

100 سال نقش دامپزشکی در سلامت جامعه و بیماری های ریشه کن شده

در شکل گیری دامپزشکی در ایران می توان گفت که در طول جنگ جهانی اول در سال 1295 شمسی (1916م) آفت گاو که در جهان یک اپیدمی بود، به ایران نیز سرایت کرد و به تدریج نواحی شمالی و مرکزی را فرا گرفت. ایران. وارد کشور شد و خسارات زیادی به بار آورد. در اواخر سال 1302 و اوایل سال 1303 اپیدمی آفت گاو زبان در اردبیل و همدان پدیدار شد و سرانجام به تهران رسید از آنجایی که سازمان منسجم پزشکی و دامپزشکی در کشور به جز انستیتو پاستور در تهران وجود نداشت، به ناچار به این موسسه مراجعه کرد. و پس از بررسی آفت، تشخیص او داده شد.

در اواسط سال 1303 در وزارت عام المنفعه اداره کوچکی به نام الفلاحت وجود داشت و معاون وزیر (قلی خان بیات) مبارزه با آفت را در اولویت قرار داد. در این زمان یادداشتی از سوی کمیته بهداشت شورای دولت های متحد وارد ایران شد که در آن آمده بود که هر کشور عضو باید بخش دامپزشکی خود را برای مبارزه با بیماری های دام داشته باشد. از یک سو شیوع آفت گاو زبان و از سوی دیگر این هشدار منجر به تصویب مجلس شورای ملی در دی ماه 1303 شد و در نتیجه اولین اداره دامپزشکی مدرن ایران به نام «اداره دام». « مبارزه با آفات » در سال 1303 تأسیس شد و زیر نظر مؤسسه پاستور در تهران تأسیس شد و ضمانت آن به عهده آن مرحوم (عبدالله حمیدی) گذاشته شد.

اداره دامپزشکی استان هرمزگان نیز در سال 1337 با یک نفر به عنوان مرکز دامپزشکی زیر نظر اداره کل کشاورزی استان هرمزگان در بندرعباس شروع به کار کرد. در سال 1378 هجری شمسی از وزارت کشاورزی جدا و به وزارت جهاد سازندگی سابق پیوست و در سال 1379 به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شد و اولین تشکیلات آن در سال 1376 با نظارت دامپزشکی به تصویب رسید. اقتدار در کشور با تعداد 150 سازمان. پشتیبانی می کند.

چهاردهم مهر را گرامی می داریم

100 سال نقش دامپزشکی در سلامت جامعه و بیماری های ریشه کن شده

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در جشن صدمین سالگرد دامپزشکی در هرمزگان گفت: باید در 14 مهر صدمین سالگرد دامپزشکی را گرامی و گرامی بداریم. زیرا تولید واکسن در تمام زمینه های انسانی، دامی، طیور و آبزیان در ۱۰۰ سال اخیر مرهون تلاش این دامپزشکان و پزشکان بوده است.

دکتر مجتبی نوروزی وی با اشاره به اینکه پیشگیری و کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام در مدیریت دامپزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: بیماری های کشنده ای مانند فلج اطفال، سرخک، سرخجه و دیفتری که جامعه را تهدید می کرد، اکنون با تلاش نیروهای متخصص کنترل شده است. این افراد پزشکان و دامپزشکان.

وی بیان کرد: با وجود اینکه در سال 1303 سازمان دامپزشکی برای مبارزه با بیماری های دامی از جمله آفت گاو زبان تاسیس شد، اما نباید از توجه به 825 بیماری مشترک بین انسان و دام و شیوع بیماری های نوپدید غافل شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه ایمنی مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: در حال حاضر 280 کارخانه داروسازی، واکسن و مکمل های غذایی با تولید 3000 دارو در کشور فعالیت می کنند.
در حال حاضر 280 کارخانه داروسازی، واکسن و مکمل های غذایی در کشور فعال هستند و 3000 دارو تولید می کنند.

نوروزی همچنین با ارائه آماری از دستاوردهای سازمان دامپزشکی گفت: در سال گذشته ماهانه 150 میلیون قطعه جوجه در کشور تولید و در مجموع 1.7 میلیارد قطعه جوجه ریزی شده است. با این میزان جوجه ریزی، مرگ و میر در سال گذشته از هشت درصد به 1.6 درصد کاهش یافت که رکوردی بی سابقه در تولید است.

وی به تولید و استفاده سالانه 17 میلیون تن فرآورده های خام دامی در کشور با حمایت جامعه دامپزشکی اشاره کرد و افزود: دامپزشکی نقش موثری در سلامت و ایمنی مواد غذایی دارد. اکنون هشت آزمایشگاه تخصصی، 32 آزمایشگاه دولتی و 265 آزمایشگاه خصوصی داریم که در حوزه کنترل و نظارت بهداشتی در کشور بسیار موثر هستند.

انجام 80 درصد واردات دام خام کشور با نظارت دامپزشکی هرمزگان

100 سال نقش دامپزشکی در سلامت جامعه و بیماری های ریشه کن شده

مدیرکل دامپزشکی هرمزگان همچنین با اشاره به اینکه استان هرمزگان شاهراه اصلی کشور در نظارت بر فرآورده های شیلاتی است، گفت: در مجموع بیش از 80 درصد فرآورده های دامی منجمد و خام دامی کشور تحت عنوان صادرات ماهی از هرمزگان وارد می شود. قانون پیشگیری نظارت دامپزشکی بر این استان جایگاه دامپزشکی را در امنیت غذایی کشور نشان می دهد.

دکتر مصطفی فخرآبادی وی به تشخیص و پایش 157 هزار مورد بیماری دامی در پنج آزمایشگاه در استان اشاره کرد و گفت: فرآورده هایی مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی منجمد، پشم گوسفند و انواع این مواد وارداتی توسط سازمان نظارت بهداشتی انجام می شود. دامپزشکی در هرمزگان و سپس ارسال شد. تا به آنها اجازه بدهد.

وی بیان کرد: 64 هزار تن محصولات دریایی و فرآورده های ماهی تازه و منجمد از این استانداری با نظارت دامپزشکی به 19 کشور دنیا صادر شد که شامل ماهی تازه خوراکی و غیرخوراکی، ماهی منجمد خوراکی و غیرخوراکی و ماهی نیمه فرآوری شده خوراکی است. این محصولات ماهی شامل ماهی، پودر ماهی، کنسرو ماهی، میگو، لارو میگو و خرچنگ است.

مدیرکل دامپزشکی هرمزگان تصریح کرد: همچنین در راستای مبارزه با بیماری های واگیردار با همکاری قرارگاه محرومیت زدایی سپاه و بسیج عشایری بندرلنگ 20 هزار دام واکسینه شدند که شامل واکسیناسیون دام ها علیه پا و پا می شود. -بیماری دهان مبارزه با انگل های حیوانی و تقویت آنها با داروهای درمانی.

هرمزگان رتبه اول صید در کشور را دارد

100 سال نقش دامپزشکی در سلامت جامعه و بیماری های ریشه کن شده

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان نیز با اشاره به نامگذاری هجدهم مهرماه به نام بهداشت و ایمنی مواد غذایی، گفت: استان هرمزگان به عنوان قطب اقتصادی کشور توانست رتبه اول را در حوزه آبزی پروری و آبزی پروری کسب کند. صید با صید سالانه بیش از 366 هزار تن در ایران.

عباس مافیدی وی ادامه داد: استانداری هرمزگان که شامل 19 بندر صیادی، 22 موج شکن عمومی و بیش از 40 مرکز تخلیه ماهی است، در قالب حدود هفت هزار فروند شناور صیادی در قالب حدود 75 تعاونی صیادی جایگاه مهمی را در حوزه صیادی به خود اختصاص داده است. در کشور

وی گفت: با وجود اینکه استان هرمزگان در عید نوروز 1401 در مرغداری ها با تلفات مواجه شد اما اکنون 4 میلیون جوجه مازاد در 315 مرغداری استان در حال جوجه ریزی است و دو سال است که تلفات جانی نداشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان نیز به سطح زیر کشت محصولات کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی در استان بالغ بر 162 هزار هکتار با تولید سالانه سه میلیون و 800 هکتار است. هزار تن که هرمزگان یک درصد از سطح زیرکشت و سه درصد تولید کشور را به خود اختصاص داده است.

در حال حاضر اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان دارای 12 شبکه دامپزشکی در بخش های فرعی است که با حدود 150 پرسنل کار می کند و با توجه به موقعیت ژئوپلیتیکی این استان علاوه بر نقش استان، نقش آن 50 تا 60 درصد است. در سطح ملی.

https://www.irna.ir/news/85622896/%D9%86%D9%82%D8%B4-%DB%B1%DB%B0%DB%B0-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D9%85%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA-%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9%D9%87-%D9%88-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%B1%DB%8C%D8%B4%D9%87-%DA%A9%D9%86