اخبار

30 درصد محصولات کشاورزی در ایران هدر می رود

به گزارش خبرگزاری مجله خبری کشاورزی از وزارت جهاد کشاورزی، سید مجتبی خیامانکوی با اشاره به آمار سازمان خواربار و کشاورزی کشور مبنی بر اینکه این میزان ضایعات معادل غذای 9 میلیون نفر است، افزود: با کمک فن آوری های جدید و تجزیه و تحلیل داده ها، ضمن بهبود فرآیند تولید و توزیع، به طور قابل توجهی ضایعات مواد غذایی را کاهش می دهند.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: اگر کشور بتواند ضایعات محصولات کشاورزی را به نصف کاهش دهد، حدود 24 میلیون تن به محصولات کشاورزی و غذایی کشور اضافه می شود.

وی بر سختی کار در تولید محصولات کشاورزی به ویژه گندم تاکید کرد و گفت: ۴۰ درصد کالری روزانه جامعه از گندم تامین می شود و نقش این محصول به عنوان سپر سیاسی در شرایط کنونی جهانی اهمیت بیشتری یافته است. .

خیام نیکویی گفت: برای کاهش این ضایعات عظیم باید فرهنگ مصرف را تغییر داد که با همکاری رسانه ها به ویژه صدا و سیما می توان به این مهم دست یافت.

وی افزود: صدا و سیما و رسانه ها می توانند نقش عمده ای در ترویج مصرف مواد غذایی سالم مانند نان سبوس دار و آگاهی بخشی به توانایی های طبیعی کشور داشته باشند.

این مسئول با اشاره به چالش های پیش روی حوزه پسماند کشاورزی بر لزوم تمرکز ایده ها بر این چالش ها تاکید کرد و گفت: با رویکرد قوی و برنامه ریزی دقیق می توان به راهکارهای مناسب برای کاهش ضایعات و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی دست یافت.

خیام نیکوی گفت: در این راستا مسئولان دولتی نیز بر لزوم سرمایه گذاری در فناوری و مکانیزاسیون تاکید دارند چرا که سرمایه گذاری و نفوذ دانش در این حوزه مهم می تواند از آسیب ها جلوگیری کرده و در افزایش راندمان تولید نقش داشته باشد.

https://www.irna.ir/news/85596931/%DB%B3%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B6%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا