اخبار

40 درصد بهبود در پردازش تصویر و تشخیص بی نظمی زمین

40 درصد بهبود در پردازش تصویر و تشخیص بی نظمی زمین

بر اساس اطلاعیه سازمان فناوری اطلاعات ایران، با تلاش تیم فنی سامانه پنجره واحد زمین، پردازش تصاویر ماهواره‌ای و شناسایی تخلفات نسبت به ابتدای سال جاری 40 درصد پیشرفت داشته است.

به گزارش ایسنا، سامانه پنجره واحد آمایش سرزمین یکی از پروژه های اولویت دار دولت الکترونیک است و سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان راهبر فنی این سامانه، ابزار، زیرساخت های فنی و فناوری را فراهم کرده است. در زمینه زمین ضروری است تا کاربران به جای ارائه خدمات از چندین پنجره، بتوانند از طریق یک پنجره خدمات ارائه دهند.

ثبت و صدور پروانه ساختمانی در اراضی خصوصی و مستغلات، استعلام، ثبت و واگذاری بهره برداری از اراضی و املاک ملی و دولتی و وقف، ثبت و پیگیری گزارشات مردمی تصرفات اراضی و نظارت بر اجرا. قوانین مربوط به حوزه اراضی و اهداف که یک سیستم چهار بخشی است. به عبارت دیگر زمین سامانه ای است که امکان ثبت و پیگیری درخواست را به صورت الکترونیکی و بدون مراجعه حضوری به متقاضیانی که قصد انجام اقداماتی از قبیل تغییر کاربری، تفکیک، تجمیع، واگذاری و ساخت و ساز در اراضی و مشخصات زمین را دارند، فراهم می کند. کشور

در همین راستا چندی پیش در بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست با حضور حسین معراجبی معاون حفاظت اراضی و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و مازیار مبشر از دستاوردهای «سامانه پنجره واحد زمن» رونمایی شد. مدیرکل دفتر تهیه مقررات فنی و مقررات دولتی الکترونیکی – برای اصحاب رسانه توضیح داد.

کاهش 60 روزه بازه زمانی صدور پروانه زمین

در این مراسم مدیرکل دفتر تدوین ضوابط و مقررات فنی دولت الکترونیک در زمینه کارکرد اصلی سیستم پنجره واحد زمینی گفت: امروزه رویکرد رایج به ابزار ICT این است که آنها می تواند مشکل کار مردم و کشور را حل کند. سیستم تک پنجره زمین با اتخاذ رویکرد پلت فرمی توانسته خدمات قابل توجهی را ارائه دهد و ضمن مبارزه با مشکل زمین خواری و از سوی دیگر تسهیل در ترخیص زمین را فراهم کند. پیش از این مدت زمان صدور مجوز در زمینه زمین بیش از 150 روز بود که با اتصال 25 دستگاه ذخیره سازی به زیر سیستم پرتال متقاضی عمومی و امکان انجام استعلام به صورت الکترونیکی، این مدت به کاهش یافت. کمتر از 90 روز، که هنوز هم مطلوب است.

به گفته وی، پاسخ به برخی استعلام ها در خصوص مجوزهای زمین در صورت عدم نیاز به مراجعه حضوری به صورت بلادرنگ انجام می شود که باعث صرفه جویی قابل توجهی در زمان و هزینه کارهای اداری می شود به نحوی که پیش بینی می شود 5 تا 6 درخت در روز در محیط زیست.

مبشر به کاربرد هوش مصنوعی در سیستم پنجره زمینی پرداخت و توضیح داد: در زیرسیستم پایش زمین، تصاویر ماهواره ای از اراضی کشور با استفاده از پلتفرم هایی که داده های مکانی تولید می کنند دریافت می شود و الگوریتم های آنها با استفاده از هوش مصنوعی طراحی می شود. به طوری که با دریافت تصاویر قبل و بعد و پردازش اطلاعات می توان تخلفات احتمالی را کشف و شناسایی کرد. پس از این مرحله، پرونده های تخلف پس از بررسی و تایید ارجاع به مراجع قضایی به پنج نهاد متولی حفاظت از اراضی کشور ارجاع می شود.

بر اساس اظهارات وی، تأثیر این سامانه به گفته یگان‌های حفاظت این است که حدود 87 درصد موارد ارجاعی با روش‌های سنتی آن یگان‌ها شناسایی نشده‌اند. همچنین با استفاده از الگوریتم های نوین هوش مصنوعی، در پردازش تصویر و شناسایی تخلفات در رده های مختلف نسبت به ابتدای سال جاری 40 درصد پیشرفت حاصل شد.

وی تاکید کرد: استفاده از خدمات سامانه زمینی کاملا رایگان است اما برای افرادی که اقبال کمتری دارند چه از نظر دانش کامپیوتری و چه از نظر مادی این امکان در نظر گرفته شده است که با مراجعه به دفتر خدمات پیشخوان هزینه ای را پرداخت کنند. حدود 50 هزار تومان برای بهره مندی از خدمات این سامانه.

صرفه جویی در 900000 برگ

حسین معراجب – معاون حفاظت اراضی، امور منابع طبیعی و آبخیزداری کشور – نیز با اشاره به اینکه سامانه پرتال متقاضیان عمومی میزان مراجعه مردم به دفاتر را کاهش داده است، اظهار داشت: تاکنون 400 هزار درخواست در سامانه پرتال متقاضیان عمومی ثبت شده است. و 80 درصد آنها مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس برآوردها، سیستم زمین به کاهش 350000 پرونده، ارجاع افراد به دفاتر نگهبانی و ارائه 900000 اوراق کمک کرده است.

بر اساس اعلام سازمان فناوری اطلاعات ایران، بر اساس اظهارات میررجبی، با توجه به تنوع دستگاه‌های متصل به سیستم زمین، زمان پاسخگویی به استعلام‌ها گاهی تنها چند ساعت و تنها دو ساعت طول می‌کشد. زمان پاسخگویی به سوالات باقی مانده دستگاه نیز به حدود 20 روز کاهش یافت.

به طور کلی دولت هوشمند راه حلی موثر در برخورد با تخلفات و مبارزه با فساد با استفاده از ابزارهای فناورانه است و ادغام و تبادل اطلاعات و استفاده از فناوری های نوین، تعقیب و مبارزه با جرایم و تخلفات را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. سازمان فناوری اطلاعات ایران با تلاش بیش از 2800 تخلف در 880 هکتار شناسایی کرده است همه دست اندرکاران حوزه آمایش سرزمینی در راستای مبارزه با فساد و تصرف اراضی به نهادهای مسئول معرفی شدند.

به گفته این مقام مسئول، متخلفان در آینده روزهای سخت تری را پیش رو خواهند داشت و کیفیت تصاویر برای تشخیص تخلفات مبتنی بر هوش مصنوعی بهبود یافته و تصاویر با کیفیت ماهواره ای خیام برای استفاده در سامانه آمایش سرزمین ایران ارائه می شود. مقررات فناوری اطلاعات باید از طریق بستر زمین و پس از پردازش با ابزارهای هوش مصنوعی توسط متولیان حفاظت از زمین کشور استفاده شود.

انتهای پیام/

https://www.isna.ir/news/1402121409806/%D8%A8%D9%87%D8%A8%D9%88%D8%AF-%DB%B4%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B2%D8%B4-%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1-%D9%88-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AA%D8%AE%D9%84%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86